Názory čitateľov


Názory k článku:
Cena Bitcoinu pekne rástla, nezmeškali sme niečo?

16. 5. 2019   Zolo
Tak toľko hlúpostí v jednom článku som už dávno nevidel. Celý článok je len o trollovaní kryptomien.
Ja som kúpil pred pol rokom BTC za 3,2 kEUR teraz je na 7,2 kEUR.
11. 4. 2019   Pavol
ja som nakupil nedavno za 3,5 a teraz je to na 5,3... Takze asi tolko:) V Bitcoine je uz tolko kapitalu, ze sa to neda ignorovat. Nevyhodou je stara technologia, preto sa postupom casu presadia tie novsie.. Krypto je vsak buducnost.
11. 4. 2019   Prečo Stáleoni
Ako obyčajne: kuk do Wikipédie - a čo sa očakávalo, to sa našlo: "Bershidsky was born in Moscow to a Jewish family"
11. 4. 2019   lebo medved
preco nie si posadnuty niecim inym?
11. 4. 2019   Jozo H.
Co sa tyka vyuzitia bitcoinu tak ludia ktorych poznam su ohladom toho celkom kreativni. Freelancerom v UK vyhovovalo byt plateny v Bitcoinoch, lebo to nemuseli zdanit a vedeli si to previest na peniaze, ktore potom mohli vyuzivat. Casto cez virtualnu penazenku ku ktorej mali kartu (webmoney, neteller, skrill). Mnohi z nich bitcoin pouzili aj na hranie v kasinach, kedze tam nechceli posielat svoje realne udaje a vkladat z kariet a anonymnym kasinam pouzivajucim kryptomeny sa zacalo darit. Ked som byval v UK tak som sledoval ako na stranke Casino Guru taketo kasina pribudali - ale ta je na Slovensku nejaka obmedzena. Zaroven niektori Bitcoin brali ako zlato - len z mojho pohladu zlato mas v ruke a mozes si ho preniest inam a relativne lahko predat, lebo kupujuci vidi co dostane. Ale Ini ho brali ako nico co maju tajne len sami pre seba a dufali ze hodnota sa casom este zvysi aby mali nieco ako nezdaneny dochodok. Vela z nich ale nestihlo predat ked to bolo za vyssiu hodnotu tak si to drzia nadalej a dufaju ze bitcoin zostane tam kde je a ze ho nebudu regulovat alebo danit pri prevode na realnu menu. Uradnici s nim mali problem lebo je to mena ktoru si stat nemoze regulovat a tym padom dokaze obchadzat legislativu daneho statu.
11. 4. 2019   Akojeto Zazrkadlom
Cene bitciunu je ako komplexné číslo a skladá sa z dvoch častí:
1) imaginárna = špekulatívna a teda nepredikovateľná - príklad: osraté trenky Johna Lennona
2) reálna = "tvrdá" - ktorá sa dá prekvapivo ľahko spočítať a predstavuje podiel sumy tovarov a služieb, ktoré sú práve v procese výmeny delenej počtom bitcoinov, ktoré sú práve v obehu
Špekulatívna časť ceny pritom sčasti vychádza z faktu, že ak množstvo tovaru obchodovaného v bitcoinoch bude narastať, tak cena bitcoinu musí narastať, lebo počet bitcoinov je konečný a ch prírastok sa musí spomaľovať.
Obrovskú atraktivitu dodáva bitcoinu fakt, že - na rozdiel od USD, EUR, či iných mien nie je zneužiteľný suverénom (centrálnymi bankami, ktoré ho môžu nimi riadené meny znehodnocovať tak, ako to robí USD a ECB - pričom vedia, že si to ako feudálni vládcovia môžu dovoliť, lebo občania sú buď neskutočne loyálni - alebo sprostí ako bedne gitu a tak to bez odporu zaplatia v inflácii o ktorej si myslia, že to je prírodný úkaz, hoci v skutočnosti to je úmyselné znehodnocovanie meny).
A bitcoin nemôžu ani nafukovať banky so svojim pákovými efektmi a inými derivátmi, ktorými už viac než 100 rokov generujú pravidelné ekonomické krízy (voľakedy vznikali hospodárske skrz neúrodu, epidémie, či vojny - akonáhle ľudstvo ovládlo vrtochy prírody, tak sa jej negatívnej role zmocnil finančný priemysel a vyrába umelé krízy - len aby pár jedotlivcov mohlo svojich susedeov ohromiť ešte väčšou vilku, ešte väčšou jachtou, či ešte väčšou inou okotinou :(
Takže bitcon to napokon vyhrá a potom ho zakážu :)))
11. 4. 2019   Akojeto Zazrkadlom
Sorry, vole - error: "centrálnymi bankami, ktoré môžu nimi riadené meny znehodnocovať tak, ako to robí FED a ECB ..."
1/1