Názory čitateľov


Názory k článku:
Peniaze by mohli rásť všade vôkol: Dilema medzi ekonomikou a morálkou

24. 5. 2018   Vlado
Slovensko sa zas len bude pozerat ako mu unika prilezitost a ako sa jej chytaju take krajiny ako zimbabwe ale mi nist.
24. 5. 2018   Lolo
Je mozne, ze author-i clanku, sa intoxikovali, touto zazracnou rastlinkou.
Problem je, ze konope, starocia pestovane na ucel ziskavania trvanlivych vlaken, ale aj pre svoje liecive i omamne ucinky, je dnes preventivne zakazane, lebo je to rastlina, ktoru je mozne po intoxikacii THC, povazovat za spolocensky nebezpecnu a pre kleptokraciu neprijatenu prekazku.
Pretoze kopa smejucich sa ludi, ma cas aj premyslat o svojej situacii a represivne zlozky, ak by toto bolo legalne, by sa mohli len prizerat destrukcii konstitucnej kleptokracie, ktora sa tu etablovala po roku 89.
Ani komunisti, resp. darebaci, co sa oslovovali a nechavali oslovovat sudruh, sudruzka, nemali 40 rokov problem z pestovanim, pre osobnu potrebu, alebo ucely akekolvek, od spagatu pocnuc, cez vrecovinu, po mastny kolac, plny zabavy a maste starych materi.
Dnesna kontitucna kleptokracia, ma pocit, ze ak si niekto zahuli travu, moze sa stat, ze precitne v matrixe, vychodnej kolonie EU a moze byt spolocensky nebezpecny, nakolko moze pomocou internetu sirit svoju pravdu dalej.
Slolocensky su pripustne len tie drogy, ktore je mozne zdanovat a ich vyroba je nelegalna.
To je alkohol. Tabak pestuje malokto, lebo je to narocne, navyse spracovat tabakove listy, do fajcitelnej podoby, trva naucit sa roky, co dnes nefici.
Vysoky prijem zo spotrebnych dani tabaku a alkoholu, je prijmom kleptokracie.
V momente, ak by si ludia palili doma zadara, alebo hulili vlastnu machorku, zabalenu v letakoch obchodnzch retazcov, alebo volebnych plagatov, stratila by sa interakcia dodrbavania motrokov.
To iste plati o konope, avsak jeho vypestovanie, vdaka meniacim sa klimatickym podmienkam, je jednoduchsie, ako ho nakupovat zdanene a predrazene, od vydriduchov v lekarnach a zderskej farmacie.
1/1