Názory čitateľov


Názory k článku:
Aj stroje sa mýlia: Máte smolu, pôžičku vám neschválil algoritmus, nič sa nedá robiť

5. 3. 2019   Vavrik55
No https://www.ammado. sk má tiež automatické schvaľovanie pôžičiek, To som sa dozvedel až potom. Nechápem prečo si to ľudia takto zjednodušujú.
20. 5. 2018   embel1950
Možno to rovnako dopadne aj s dôchodkami, algoritmus neschválil a už sa nebude dať nič namietať.
20. 5. 2018   robot
Našťastie tu máme nové nariadenie GDPR, kde mysleli aj na toto.
19. 5. 2018   Bynk
No tak prichádza doba ked ľudia budú potrebovat automatizované stroje, lenže potom príde doba ked automaty nebudú potrebovať ľudí.....
19. 5. 2018   klustout
Mala by som si kúpiť nové inteligentné hodinky, už zase, čo je asi ďalší logický krok vo vývoji. Inteligentné hodinky, ktoré by nemerali nielen čas ale boli by mojou osobnou umelou inteligenciou, ktorá by ma varovala pred nerozvážnymi rozhodnutiami, ktoré by mi mohli zhoršiť moje kreditné hodnotenie.
Umelá inteligencia by mi vravela: "Tak vieš čo Kristie? Toto nesmieš spraviť... Toto nesmieš urobiť... S tamtým sa nestýkaj... Tamtoho pošli k vode... A tie šaty si nesmieš kúpiť... a na toto nesmieš mať názor, a hlavne ten názor nevyjadruj nahlas!!! lebo sa ti zníži kreditné skóre!!!"
Veru tak musím si kúpiť nového futuristického Androida v hodinkách, môj presonálny buzer, tak aby som si neposrala život vlastnými rozhodnutiami.
Som otrok Androida! A čo ty na to?...
tvoja Kristie
19. 5. 2018   Lolo
To by este nebolo tak zle, lebo ten kto na to nema, aspon nedostane.
Horsie je, ze vychodnych koloniach EU, sa rozsirilio uverove otroctvo, kde aj ten, co ma prd, ale po uverovom ptroctve tuzi, dostane sa tam, kde by nechcel.
Problem je, ze vo vychodnych koloniach EU, bonitny klient, je aj uplna socka, avsak vdaka dokazovaniu vlastnej jedinecnosti a umyselnej benevolencii, castokrat dostane pozicku, hypoteku, alebo aj predschvaleny uver, ci kontokorent, avsak nasledky byvaju obvykle katastrofalne.
Podla mna, by mal byt celoeuropsky standard, prijmovych a majetkovych pomerov, ako aritmeticky priemer vsetkych ovcanov a motrokov, z ktoreho by sa vypocitavala bonita klientov.
Je pravda, ze asi este existujucej strednej triede na zapad od nas, by sa vdaka priemerovaniu asi lahsie dosiahlo na uver, ale smerom na vychod by v koloniach nebolo hypotekarnej bubliny a kralikarne vertikalne a aj horizontalne, by museli zohladnovat cenu, pripadne by na predrazene developkarske pasce, poroletariat a motorci nedosiahli.
Je pravda, ze pracujuca chudoba, by bola realnejsie zviditelnena, ale nedalo by sa hovorit o diskriminacii.
Proste nase prijmy, by museli bud vyrazne stupat a aj nasledne spotreba /cashflow/ a na strane druhej, by banky nemohli diskriminovat vo svojich materskych statoch, svojich "bonitnych" chudakov, co im ani nedaju debetnu kartu, ak nemaju prijem, vyssi, ako dvojnasobok minimalky.
Lebo u nas aj chudaci, dostanu debetnu kartu a nakoniec po nejakom roku zistia, skoro ako by zili americky sen, ze dlzia na karte viac, ako je ich dvojmesacna vyplata a na zaplatanie debetu by dva mesiace, museli vyberat kontajnery a SIM kartu prejst na dobijaciu, doma vypojit internet, zrusit kablovku a varit len drobky a gulas zo psich granuli a konzerv.
Stroje sa nemylia, ludia su omylny.
1/1