Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo sa bohatí vyhýbajú plateniu daní? Pretože to dokážu

15. 5. 2018   nazor
preco bahata cibulkova a bohaty Sagan nedokazu platit dane v SR??? cim je clovek bohatsi, tym je lakomejsi ... mozu oni za svoj zivot minut svoje miliony???
17. 5. 2018   Espire
platit dane statu alebo mafii ktora ich obratom rozkradne? Aj matovic zaplatil cez regionPress okolo 15 milionov eur a smer si to na jednej kompe ukradol jednym podpisom. Ludom z toho ajtak nic neostane, aj tie vlaky zadarmo si platime sami z dani. Take su fakty.
15. 5. 2018   Lolo
Otazka sa da postavit aj inak.
Preco sa chudoba nemoze vyhnut plateniu dani?
Pretoze jej prijem, je zdaneny skor, ako dostanu do ruky love.
Preco je chudoba zdanovana najvyssimi danami, poplatkami a odvodmi?
Lebo chudoby a primernych zarobkovo cinnych proletarov je vatsina.
Druha vec je, ze to, co vlastni chudoba a ich uspory, su kazdodennym tercom roznych spekulacii zo strany statu, kleptokracie a aj oligarchie, ako siroke masy, pripravit o cast tychto prostriedkov.
Je to najma z dovodu, ze predstava prakticky kazdej vladnucej elity, ktora sa dostane k moci legalnym, alebo pololegalnym sposobom, ci sposobom uplne nelegalnym, je to, ze kazdy nieco skryva a je prakticky majetkom systemu.
Ak tvori chudoba nejaky prebytok, nedajboze uspory, je to brane ako nebezpecny precedens, lebo ten, kto tvori uspory, premysla, alebo ma z nicotneho prijmu schopnost aj po krutom zdaneni, tvorit prebytok, je predsa nepripustne.
Napriklad u nas v koloniach EU, sa zaviedlo napriklad uverove otroctvo.
Ludia z malymi prijmami, musia na dosiahnutie beznych zivotnych potrieb, ako je byvanie, siahat na nejaku formu uveru, pozicky, alebo hypoteky, co znamena, bez ohladu na politicku, alebo ekonomicku situaciu zavazok na velmi dlhe obdobie.
Vysledkom je vlastnictvo niecoho, co je dokladne spoplatnene a suvisejuce naklady tak vysoke, ze po splateni veci, sa stava castokrat vec tarchou, ktoru vlastnik, olupany o velku cast prijmu, vdaka suvisejucim poplatkom a urokom, ale i daniam, nieje schopny dalej vlastnit.
Nehovoriac o extremoch, ako su statne prevraty a krizy, kedy bud o majetok pride vdaka znarodneniu, alebo nejakej politickej turbulencii, ci koli krize, pride o schopnost pracovat za mzdu, ktorou plati splatky.
Toto prijmovo lepsie situovanym z ukrytymi peniazmi nehrozi, lebo su schopny nielen preklenovat zle obdobia, ale su schopny za sebou zapalit to, co by im bolo odobrate, alebo by o to tak ci onak prisli a odist dozit z upsor niekde, kde mozu hadzat bobek na to, co sa stalo v povodnej krajine ich zdrojoveho prijmu.
To si otrok, alebo proletar, bez znacneho zhorsenia vlastnej situacie, dovolit nemoze.
15. 5. 2018   URBAN
máš pravdu, no to celé je účelom kapitalizmu , sú otroci a otrokári , len sa to teraz nevolá nevoľníctvo ale kapitalizmus presnejšie ako že, trhová demokracia.
15. 5. 2018   Lolo
U nas sa to podla mna, drahy Urban, nazyva konstitucna kleptokracia.
4. 6. 2018   prengel
presne tak to je a velmi dobre o tom pise Robert Kiyosaki vo svojich knihach. Precital som si niektore z jeho knih a velmi sa mi otvorili oci.
15. 5. 2018   M. V.
Keď si bohatí ľudia prečítajú si ten nezmysel ako je Agenda 2030, tak už vedia koľko bije a keď sa nepostarajú o seba budú patriť do nej aj s nezdaniteľnou lúzou z celého sveta. Na koho účet by sa mala odstrániť chudoba, poskytnúť zdravotníctvo, postaviť každého do svetlej perspektívy? Sú štáty, kde je príjem do 10 000e nezdaniteľný a inde vymýšľajú 70%, ba až 90% dane pre bohatých, teda jeden extrém za druhým. Prečo utekajú športovci aj na severný pól? Vedia, že dnešný príjem už zajtra nemusí byť.
15. 5. 2018   Dig
Si tu teda posplietal pekne bludy odborár.
15. 5. 2018   M. V.
Poskytni ucelenejší pohľad Ty buržoa, nech sa poučím.
15. 5. 2018   nie som to ja
danovy raj kontra danove peklo
1/1