Názory čitateľov


Názory k článku:
Finančná dospelosť: Niektorí ľudia zostanú deťmi do smrti, hoci by to dokázali zmeniť

19. 12. 2020   scotlicon121@gmail.com
Nopelniet vairāk bitcoin no uzticības maka, kas parakstīts ar facebook, piesakoties
https: //invalid.invalid/P 2w9ZiZpPTNsNE41bjN6NT gzYg==
19. 12. 2020   zazka
Hnev a brblanie na všetko je v našom národe priam vrastená. Nič nie je fixné. A ak máme možnosť cestovať a žiť v ktoromkoľvek inom štáte, tak si môžme zistiť všetky podmienky, možno sa nájde krajina, čo nechce dane a prijme Vás. Ale obávam sa, že dane boli a budú všade, štát potrebuje fungovať.
19. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Štát potrebuje fungovať. Dane sú pre občanov a teda pre štát. A občanom a teda štátu majú a musia slúžiť. Avšak v prípde tzv. DPH sa tak nedeje.
18. 12. 2020   Spevokol Smer
"Viac ako na inteligenciu záleží podľa výsledkov nášho výskumu na tom, či sa človek v správnu chvíľu ocitne na správnom mieste" - napríklad na niektorom SK ministerstve. Ideálne v pozícii ministra - potom už stačia len táčky a mocné ruky. Technologiky vyspelejší služobníci ľudu však majäú výhodu, lebo za danú časovú jednotku dokážu odviezť viacej, keďže dokážu použiť vysokozdvižný vozík, nákladné auto, prípade rovno celý nákladný vlak. Najlepšie ale na tom sú technologicky zdatní demokrati, lebo tí ovládajú aj elektronické bankovníctvo a tak dokážu ukradnúť aj bez svalovice ďaleko viacej, než ich primitívnejší súkmeňovci. Dnes už nemám informácie z prvej ruky, ale za komančov dokázal výkonný minister odlahčiť štátnu kasu priemerne o miliardu Kčs - samozrjem všetko legálne a v súlade s ľudským právom. Ako je to dnes sa zrejme čoskoro dozvieme od pána Žigu, lebo ten si je natoľko sebaistý, že ani len neušiel, hoci mal dosť času. Trik je v tom, že on vôbec nechápe, že čo po ňom chcú -však nerobil nič iné, než všetci ostatní - a v skutočnosti bol iba trochár. Lenže svety ministrov a vyšetrovateľov sú naprosto odlišné a v skutočnosti nemajú prienik. To, čo je z pohľadu mnistra každodenná rutina a služba vlasti je z pohľadu vyšetrovatela trestný čin - dokonca nielenže jeden, ale ich je toľko, že keď zostavia obžalobu, tak z toho bude niekoľko tisíc strán. Čo samozrejme bude trvať roky, takže ak si pán minister dostatočnew nenaškrečkoval (ako napríklad pán Majský), tak hona ten čas strčia do vyšetrovačky a za necelý rok z neho bude spievajúci vrak, ako z Jankovskej. Vyšetrovateľ totiž žije z obvinení a trestný zákonník mu k domu dáva neuveriteľné bohatstvo možností - dovolím si dokonca tvrdiť, že každý človek v tejto krajine je podľa znenia aktuálnej verzie trestného zákona z niečoho obviniteľný. Takže ak sa niekoho obviniť nepodarí, potom existuje len lenivý, neschopný, alebo podplatený vyšetrovateľ - ak sa z týchto obvinení nepodarí urobiť obžaloba, tak dôvodom len lenivý, neschopný, alebo podplatený prokurátor a ak sa niekoho nepodaráí odsúdiť, tak to zapríčinil lenivý, neschopný, alebo podplatený sudca - či najnovšie aj sudkyňa, lebo emancipácia nadovšetko.
18. 12. 2020   Sviňa pod Dubom
PS a prečo mám rád Matoviča ? Nuž práve preto, že nie je politik a tak nechápe, že jeho prvoradou úlohou by malo byť chrániť svojich. Lebo všetci polityici sú na jednom brde tkaní a je úplne jedno, či "komunistickí", "demokratickí", "teokratickí", "feudalistickí" - čo hoci aj marťanskí. Sú to zmrdi - lumpi, lotri, zlodeji, klamári a vrahovia - navyše creme de la creme - najhošie z najhoršieho, ktorí len príslušnú ideológiu sprosto zneužívajú znásilňujú - primárne pre svoje nekonečné ego a narcizmus. Ich jedinou , skutočnou ideológiou je egoizmus. Inak sa totiž do tejto elitnej skupinky dna žumpy nedá dostať. Samozrejme Matovič tiež v skutočnosti nie je iný - inak by sa nemohol stať premiérom - ale nie je ani na 0% politkom a tak nechápe, že búra strom na ktorm sedí :)
18. 12. 2020   anonym
Financna dospelost v kolonii, bez newspeaku.
18. 12. 2020   Dig
U nás stále bieda len do 10%. Už sa to dávno malo učiť na školách, ak sa neučí vyzerá to na niekoho zámer.
18. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Je to zámer. Zámer držať národ v nevedomosti.
Predsa nie je možné aby povedzme na Ekonomickej univerzite v Bratislave alebo trebárs aj na Institutu ekonomických studií Fakulty socialních věd Univerzity Karlovy v Prahe dodnes nevedeli čo je to nákupná cena a čo pridaná hodnota ďalej čo je to cena /suma/ bez DPH resp. základ dane a čo pridaná hodnota, cena /suma/ s DPH detto. Nie je predsa možné, keď už nie v nižších školách, tak aspoň na týchto dvoch vyššie uvedených vysokých školách či učeniach, dodnes nevedeli čo je to množina a čo podmnožina . . .
18. 12. 2020   localhost
davam +
18. 12. 2020   anonym
dúfam, že si myslel učiť fakt niečo prospešné o financiách a nie tie propagandistické buludy.
18. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
To nie sú propagandistické bludy, ale základné ekonomické a matematické pojmy.
Podvodnícke praktiky pri tzv. DPH ako podvodu na občanoch a na štáte nasvedčujú, že na horeuvedených inštitúciách vedia o tom pramálo. A nie iba na tých horeuvedených inštitúciách.
18. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Finančná dospelosť - Premyslené výdavky.
Avšak predtým, než sa rozhodnete urobiť veľký nákup si všimnite a uvedomte si z čoho resp. z akej sumy budete prípadne platiť tzv. DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nebude.
18. 12. 2020   Dig
Keď tak nenávidíš DPH, tak choď do politiky a zmeň to!!!
18. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
To nie je politika. To je ekonómia.
O podvode tzv. DPH na občanoch a na štáte, ktorý je na Slovensku, ale napríklad aj v Česku, dobre vedia o. i. na FS SR, na MF SR, na Daňovom riaditeľstve, na Finančnom riaditeľstve, na DÚ, v Akadémii daňových poradcov, v Slovenskej komore daňových poradcov, v Slovenskej komore exekútorov, v NR SR, na Finančnej polícii v NKÚ . . . v redakciách RTVS, TA3 . . . Pravda, SME, HN . . . Avšak zatĺkajú, zatĺkajú, zatĺkajú . . .
O. i. vyššie uvedené inštitúcie a štátne inštitúcie tento podvod tzv. DPH na občanoch a teda na štáte živia a vehementne podporujú.
V tomto prípade nejde o politiku, ale o ekonómiu a roky pretrvávajúce klamstvo a podvod na občanoch a na štáte.
18. 12. 2020   Dig
To viem dobre, že je to ekonómia :) ale mení sa to cez politiku.
18. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Ekonómia. Avšak politici v vrtiaci sa v politike boli pri tejto nezmyselnej a okrem podvodu ničím neopodstatnenej dane akurát tak oklamaní a podvedení. A naviac je tragédiou, že politici, inštitúcie a štátne inštitúcie, ktoré som uviedol v tomto vlákne o niečo vyššie, tento podvod tzv. DPH na občanoch a teda na štáte živia a vehementne podporujú.
Tzv.DPH, pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./ vymysleli v roku 1918 a predložili v roku 1919 v Nemecku podvodníci Wilhelm von Siemens a Karl Friedrich von Siemens ako oklamanie a podvod na štátoch vedajšej D.R. V slovenčine N.R.
Čiste ekonomicky.
Koncern Siemens /zal. 1847/ bol úspešný a z toho dôvodu boli na spoločnosť Siemens uvalané pomerne vysoké dane. Postupom rokov dedičia, následníci, šéfovia špekulovali ako preniesť bremeno daní na zákazníka a ešte im t.j. spoločnosti Siemens značná časť dane zostane. Spomínaní podvodníci predložili teda die Mehrwertsteuer /Mwst./.
Hoci bola táto daň v Západnej Európe ostro kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
Neskôr túto podvodnícku daň prevzali ďalšie krajiny v podobe VAT, IVA, TVA . . .
V roku 1992 podvodníci v popredí s ing. Beátou Jarošovou, PhD. podhodili parlamentu tzv. DPH a diletanti na Slovensku a v Česku to schválili.
Tzv. DPH ako podvod na občanoch a na štátoch, v prípade VAT, IVA . . . na kráľovstvách, je neblahým dedičstvom z čias D.R. V slovenčine N.R.
Dnes sa však píše koniec roka 2020.
Poznámka.
Názov vtedajšieho štátneho zväzu v Nemecku píšem zámerne v skratkách, pretože mi tento neodškriepiteťný historický názov vtedajšej celej nemeckej krajiny neustále zanoviro cenzurujú.
1/1