Názory čitateľov


Názory k článku:
Skutočne je bezhotovostná spoločnosť výhrou pre každého?

15. 6. 2018   juribald
a potom jedného dňa sa hekri dohodnú, zaútočia na platobný systém a náš človiečik naraz zistí, že s kartou môže akurát tak mávať vo vzduchu a ani sa nenaje nehovoriac o platení účtov a pod.
14. 5. 2018   M. V.
Taká kartička môže byť súbežne aj občiansky preukaz, ktorý zapisuje do skrytej databázy celý životopis a ľudia už ani nemusia mať meno, stačí, aby sa principiálne rozdelili na jednotky a nuly podľa kariérneho úspechu. Prechod z jednej skupiny do druhej nebude od istého vekového limitu možný. Báječný nový svet, ale našťastie sa ho už nedožijem.
13. 5. 2018   Blind Man
Šporiteľňa už s tým začala. V automatoch si možno vybrať hotovosť len do výšky 200 €.
13. 5. 2018   klustout(member)
Sieť 3.0- Stačí jediný klik hekera a nielenže vás zbaví identity ale aj finančných zdrojov.
Nie je problém? Že nie? Kde všade sa peniaze používajú?
Nenastúpite do autobusu,lebo nebudete mať čím zaplatiť. Nezavoláte si odvoz taxi-služby lebo nebudete mať čím zaplatiť, známi ktorí vás ešte pamätajú vám už nepožičajú lebo peniaze k vám neprídu, Pôjdete si vybaviť nový pas či občiansky nebudete mať ani na zaplatenie kolku a zbohom keď dôjde na elektronické rodné listy!!! Jedným stlačením ENTER prestanete existovať, nebude po vás ani stopy, a po zavedení biotechonológií, čo je Sieť 4.0 si vás po stlačení ENTER nebudú pamätať ani známi príbuzní a ani vlastná mater. Takýto ľudia budú miznúť, nebudú nikomu chýbať a mediálne sa to spracuje tak že ani nikdy neexistovali. Takto skončia nepohodlní ľudia, politickí oponenti, chorí na rakovinu alebo vzpupní zamestnanci, či obete úžery či mafie. Stačí si len zaplatiť hekera proti niekomu a vymaže ho a jeho ľudské práva ako nesvojprávneho aj bez riadneho súdu či vezenia.
Aj na toto existuje samozrejme riešenie(a je veľmi jednoduché):{
Technológie ÁNO , progres a inovácie ÁNO, Bezhotovostné pladby ÁNO, Centralizovanie do uzlov riadenia NIE! Cloudové riešenia NIE! Decentralizovanie pladieb ÁNO! Techonológie s vlastnými pamäťami a s vlastnou autonomitou pri platení ÁNO! Opak Cloudu ÁNO! Zabezpečenie šifrovanie a naviazanie na identitu osoby a súkromné vlastníctvo metadát ÁNO!... atak ďalej môžeme pokračovať v parametroch riešenia.}
Poznámka:
Na Slovensku v súčastnosti beží nezastaviteľný komunizačný parný valec ktorý clouduje všetko čo mu príde do cesty, od štátnej správy, cez dopravu alebo hospodárstvo... A treba povedať ujovi rušňovodičovi Ficovi že raz v budúcnosti ten parný valec narazí, ale do hlbokej priepasti narazí a stiahne celé Slovensko so sebou.
13. 5. 2018   Lolo
Mozno bezhotovostna spolocnost, je cosi ako vyhladzovaci tabor, avsak sofistikovanejsi.
Ludi je stale nadbytok, aj ked sa to v kolonialnych montovniach EU nezda, lebo stale chybaju lacny proletari, ale to je dosledok 28rocnej stagnacie.
Takze genocida funguje aj v hotovostnej spolocnosti, staci nedostatok prace, priestoru na rozmnozovanie a samozrejme nizke mzdy, neumoznujuce vyzivu mladat proletariatu.
Bezhotovostna spolocnost to zavrsi do uplnej dokonalosti.
Podla mna, problem bezhotovostneho platenia, ani nieje v tom, ze by sa stracala anonymita, ale v tom, ze platba odvodov, poplatkov a dani, bude tak sofistikovana, ze vlastne ani nebudeme vediet, za co vsetko platime a ani si nespocitame, kolko nas zivot vlastne stoji.
Navyse sa budu este v mensej miere tvorit uspory a ak sa nejake uspory vytvoria, tak budu spoplatnene, ako by to ani neboli upsory, ale dan z prebytku, nespotrebovanych zdrojov.
No samozrejme najhorsie na tom budu ludia odmietajuci akekolvek zasahy do existujuceho systemu.
Napriklad taky poulicny umelci, zobraci, alebo sanktusaci, tazko asi budu zobrat z ajfounom, pokial nebudu mat kde, si nabit telefon. Okrem ineho poplatky za datove pripojenie a sluzby mobilnych operatorov, plus samotna technologia, teda zariadenie na pracu a operacie na bezhotovostny prijem platby- almuzny, plus ucet v banke a poplatky z vedenia uctu, budu stat minimalne tolko, kolko vypije mesacne dnesny somrak, sediaci na exponovanom mieste, hlasajuc slobodne nazory, volneho zivota.
Navyse sa lahko moze stat, ze ich prijem, bude podliehat dani z prijmu, alebo si budu musiet platit odvody, za ktore nic nedostanu, ale minimalne turisticky poplatok, za prenocovanie v meste, mimo trvaleho bydliska, cca 6 eur, im to moze zacat strhavat automaticky, bez toho, ze by dostali zlavu na verejne WC, alebo nejaku sluzbu, ktoru este mesta neposkytuju.
13. 5. 2018   klustout(member)
Povedz mi prosím kedy príde doba keď štátu bude potrebné nadiktovať len číslo môjho účtu a štát mi sám svojpomocne pošle faktúru za svoje služby, ktorú po odkliknuťí že súhlasím v internet bankingu mi strhne z účtu alebo mi dá možnosť vyjednávať a pýtať sa na položky vo faktúre štátu za jeho služby???
A to všetko namiesto behania po úradoch, podávania daňových priznaní, naštudovávania nestabilných zákonov spojených so šikanou úradov a nezmyselného pinpongovania medzi kanceláriami vzdialenými od seba liter benzínu do auta a hodiny stráveného času a nervov?...
Je chovanie štátu aspoň trochu tak poctivé ako chovanie podnikateľa ktorý vyúčtuje prehľadne a jasne za čo má zákazník zaplatiť tak že zákazník odchádza spokojný a podnikateľ, obchodník, či živnostník tiež ku všetkej spokojnosti?
Kedy už konečne príde tá doba poctivého, férového a seriózneho štátu ku svojim občanom?
13. 5. 2018   Lolo
Ta doba je tu davno.
Ale miesto kde si statzujes, to ma zariadene inak.
Uvedom si, ze sme kolonia, alebo dominium vychodne, slavnej Europskej unie.
Vladne nam tu konstitucna kleptoracia.
Ta okrem toho, ze nas tresta uz len svojou existenciou a existenciou protezovanych blizkych osob, tak nam nieko neulahcia predsa vyber dani a odvodov, ci poplatkov.
Zakladom uspechu je tak neprehladny vyber a sposob vyberu, aby ovcan, motrok, proletar, alebo skratka tahun ekonomiky, bol natolko vytazeny len sposobom pobehovania a krizovych ciest, po uradoch, aby suma, ktoru zaplatil, ako odpustok za svoju existenciu, necitil ako tarchu, ale ulavu. Je to podobne, ako ked sa ludia nechavaju pribit na kriz, alebo si nasadia trnovu korunu a este sa bicuju pocas vystupu na danovu Golgotu..
Rovnake povinnosti a tortury musia absolvovat prijemcovia penazi od statu, avsak pre nich to znamena vlastne zamestnanie na plne davky.
Ich sposoby a vykony pri ziadani o cokolvek, su castokrat hodne minimalne ocenenia "zasluzily umelec", pretoze ak dokazu na davkach zit plnohodnotny zivot, musia pre to obetovat vela svojej hrdosti a casu.
13. 5. 2018   anonym
nie je to cibulkovej muz na tej fotke s peniazmi ?
13. 5. 2018   kuki
je, a to drzi cibulkovej penaze
13. 5. 2018   Lolo
Hotovost, je posledna sloboda otrokov.
Akakolvek forma platidla, ktore je anonymne, znamena slobodu.
Zlocin v malom, je tiez urcita forma dane.
Dane a poplatky su skor uz len formalny moralny zlocin, ale v sulade zo zakonom.
15. 5. 2018   Jaro
Musim povedat, ze casto nesuhlasim s Vasimi nazormi, ale tento plne akceptujem. Ak staty prejdu na bezhotovostne platby, tak zrejme vznikne medzi ludmi nejaka nova mena, ktoru budu akceptovat a na ktoru nebude mat stat dosah.
1/1