Názory čitateľov


Názory k článku:
Dôsledky globalizácie: Namiesto solidarity korupcia, namiesto súcitu uprednostňovanie vlastných záujmov

20. 5. 2018   Johanes Klaiderson
Ježiš povedal , čo je cisárovo dajte cisárovi, čo je Božie dajte Bohu. Ale tiež povedal, že skôr ťava prejde uchom ihly ako bohatý príde do Neba - bude na tomto svete spokojný a šťastný
A globalisti stratili rozum, Boh im zobral múdrosť ! Sú vzdelaní ale sprostí ako boty ! Vlastnia mŕtvy majetok a peniaze, ktoré neprinášajú zlepšenie životnej situácie na Zemi ! Ani ím neprináša majetok a financie uspokojenie, je to len sprostá pred Ježišová neužitočná chamtivosť vlasniť !
Čo povedal Boh , Choďte opanujte a naplňte ZEM, to znamená zveľaďovať naše bývanie na Zemi a nie ho Ničiť !!! , ako Globalisti a bohatí. Ide im to výborne !! A ovce v únii držia huby a zohnutý chrbát !
13. 5. 2018   klustout
Keby ste mali zlatú rybičku šťastia, ktorá by vám splnila tri želania, čo by ste si priali?
Ja by som si prial:
1.)želanie by som si prial aby som chytil aj druhú zlatú rybičku, ktorá by mi splnila ďaľšie tri želania, čo by symbolizovalo moju investíciu do mojej budúcnosti.
2.)želanie by som chcel plný stôl jedla, pitia, palác- prístrešok a nóbl róbu a to všetko v jednom želaní by predstavovalo môj okamžitý konzum a bežnú spotrebu.
3.)želanie by bolo aby mi Elon Musk- spravodlivo bohatý medzi národmi, postavil veľkú superbaterku, ktorá by stiahla všetku elektrinu sveta do seba pre spotrebu, pre moju bezpečnosť nezávislosť a pokoj v duši a na kábli.
Tak to by som si prial ALE!!!
Nikdy sa to nesplní pretože na svete neexistuje žiadna Arabella ktorá by mi dopriala chytiť zlatú rybku svojím vlastným obetovaným želaním a vyčarovala by mi možnosti a želania nielen na papieri ale aj v reálnom živote v živote svetového obchodu a biznisu.
Žiadna Arabella, žiadna moja zlatá rybka! Kolektívna zodpovednosť členov trhu za jeho stabilitu, rast a existenciu trhu samotného. Zodpovednosť za trh. Zodpovednosť za našu konkurenciu. Konkurencia sa nedecimuje!!! len sa predbieha. Zákon trhu- zákon bohatstva...
12. 5. 2018   Lolo
Dosledky globalizacie ani netusime.
Nepozname totiz ani ricinu toho, co nazyvame globalizacia.
To ze nieco pomenujeme nejako, neznamena vobec, ze rozumieme o co sa jedna.
Je to podobne, ako zamienat nacizmus a fasizmus. Pripadne spodobovat komunizmus z nacizmom.
Dolesledky sa aj tak dozvieme, az ked ono pomenovane, pominie.
a moc dlho si tie dosledky ani nebudeme pamatat, lebo mnohy aj ked si ani nepamataju, komunizmus ospevuju.
Niektory aj fasizmus, alebo aj nacizmus.
Zaujimave je, ze v klerofasistickom state sme zili len kratko, na to sa tazko da zvyknut. Ale za 40 rokov vlady komunistov, alebo skor ludi, co sa nimi nazyvali, mnohym pride, ako raj o ktory sme prisli.
Podobne to bude aj z globalizaciou, len este nepominula.
12. 5. 2018   Embel1950
Do Európy by nemali prijať žiadneho migranti bez overených dokladov a ponechať len tých, ktorí rešpektujú zákony a ak sa neuplatnia odsunúť do domovských krajín. Takto to ďalej nejde, tie zvery sa inak nedajú resocializovaťˇ zvlášť keď starí chlapi tvrdia, že majú 15 rokov, pomaly by sa mali rozširovať pediatrie a vymeniť všetky sestry v zdravotníctve za ošetrovateľov.
12. 5. 2018   .......
...stále viac a viac sa naplňuje, že nieje v moci človeka aby spravodlivo vládol na človekom......
12. 5. 2018   Imrich
Štandardní politici a ich rodiny majú nakradnute na X životova žijú úplne mimo realitu a nemajú zelenej potuchy ako fungujú bežní občania.
13. 5. 2018   et@rt.com
Ako môže človek o inom človeku tvrdiť, že k nemu pristupuje spravodlivo? Ako môže človek človeka súdiť, keď sám nie je bez viny?
Najlepšie je si pred súdením iných povedať, budem ťa tak súdiť, ako chcem aby iní súdili mňa... Existujú všeobecné morálne zásady a pravidlá, ktoré definujú morálne poklesky a činnosť človeka, ale súdiť za názor, myšlienku, slovo, túžbu... to je iná káva.
A my sme sa dostali do doby, ktorá stavia práve všeobecne tisícročia uznávané morálne hodnoty na hlavu a posúvajú hodnotenie do absurdity. Prajem takýmto tvorcom presne podobný Boží súd z ich dušami
12. 5. 2018   M.V.
Celkom jasne treba privandrovalcom do Európy vysvetliť, že na Slovensku už nie sú stredné vrstvy na ktorých by mohli parazitovať do nekonečna O prísune chudoby z Afriky nie sú prediskutované žiadne stropy, ale nikto im nevyvetlí, že aj tu bolo obdobie keď dolár bol na čiernom trhu po 40 Kčs, oficiálne po 27, a aké boli platy?? Oplakávajú, že majú 2-10 dolárov na deň. To ma nedojíma. Koľko nám zostane z dôchodku po zaplatení účtov? Táto chudoba sa znásobila alebo aj umocnila výmenou Sk za euro v hroznom kurze. Mal by to vedieť aj portugalský Guťo v OSN, ale hlavne aj domáíci politici.
12. 5. 2018   *****
Elitár bez úvodzoviek povedal: "Mnohí ľudia sú v ekonomicky neistej situácii zvádzaní spevom sirén cynických populistov. Zatiaľ čo obhajcovia "Ameriky na prvom mieste", Brexitu a xenofóbneho nacionalizmu sa neraz stavajú proti "elitám", v skutočnosti však podporujú ekonomické politiky, ktoré posilňujú protekcionizmus a za obetných baránkov si vyberajú migrantov či iné zraniteľné menšiny." Obetný baránok č. 1., na odstrel je tzv. WHITE TRASH. Tento politicky korektný debil zavádza a klame. 1. Migranti terorizujú obyvateľstvo Európy (a tiež sveta) - to je fakt 2. Menšiny sú využívané na terorizovanie majority alebo na tento účel sami zneužívajú svoje nadpráva.
7. 6. 2018   AmerickaEU
Problémom tejto doby je vyplod korektnej politiky,nivelizáci e správania sa ľudí,potlačenie prirodzenosti...Tát o snaha o tzv.korektnosť je nič iné len manipulácia ako získať absolútnu moc,oslabiť spolupatričnosť ludí rozdeľovacou taktikou formou nadpráv minorít,vytvorením syntetickych pravidiel,bariér,ab y mohla nasledovať represia na zničenie,likvidáciu nepohodlných ľudí!Niečo ako hon na Rusov a Rusko,neustále medializovanie zlych rusov,vytvorenie nepriateľov,ktorí chcú skutočné ZLO oslabiť,zbaviť neobmedzenej moci...Veď čo iné je bezhraničné zbrojenie USA(600 mld.USD,čo je toľko ako nasledujúcich 9 krajín dohromady!!!!),čo iné je sociálne inžinierstvo,posilň ovanie práv inojakosti,menšín...?!
12. 5. 2018   klustout(member)
Hm! Ževraj priepasť medzi bohatstvom a chudobou treba dorovnať."Treba všetko bohatstvo bohatých rozdať chudobným- a tak to bude správne- umelá rovnosť"- čo sú myšlienky číreho populistického komunizmu!
Vysvetlím aj prečo: Ak by sme všetko bohatstvo bohatých, ktorých počet nie je až taký veľký porovnaním s počtom chudobných, rozdali všetkým chudobným, ktorých je aj cez miliardu, tak každý jeden chudobný by nedostal mnoho, čo sa dá ľahko prepočítať, dostal by len toľko aby ako tak nasýtil svoje základné potreby a ešte niečo málo navyše.
Dôležité je však to ako by sa tieto peniaze "navyše" využili. Chudobní by ich premrhali na bežné výdavky a bohatí u ktorých boli naakumulované veľké sumy by ich nemohli použiť na filantropiu a investovanie do takých projektov o ktoré bežne nie je záujem, ale ktoré sú hybnou progresívnou silou vývoja a rozvoja a posunu ľudskej rasy tak aby nestagnovala. Napríklad: lieky na rakovinu, AIDS, a iné choroby.Alebo iné lacné zdroje energie, či ekologická politika. Na to všetko by nikto nenašiel peniaze, ktoré by boli premrhané chudobnými ľuďmi na bežnú spotrebu, ktoré by im aj tak veľmi nepomohli.
A argument že akumulovať peniaze na takéto projekty majú národné štáty neobstojí, pretože najbezpečnejšie uložené sú tieto peniaze v rukách úspešných ľudí ktorí ich dokážu vytvoriť, dokážu vytvoriť zisk a hodnoty svojou inteligenciou, šikovnosťou a svojimi nápadmi a len takí (spravodlivo bohatí) dokážu rozhodnúť čo je potrebné, efektívne a inovatívno progresívne do budúcnosti a prospešné pre všetkých ľudí a pre komunitu v ktorej bohatí žijú. U nich sú peniaze v bezpečí a dobre investované a nie premrhané chudobnými na bežnú spotrebu, či bežnú spotrebu štátu ako ochrancu investícií, pretože bohatí chápu hodnotu peňazí a hodnotu svojej ťažko vydretej práce!
Treba sa vzdať myšlienky že bohatí sa len "vyvážajú na autách" a svoj akumulovaný zisk nivočia a premrhávajú na zbytočnosti. Treba dať šancu a zodpovednosť spravodlivo a právom bohatým a šikovným ľudom aby sme sa mali všetci lepšie! (a tým nemyslím podvodníkov , špekulantov, zlodejov, komunistov a lotrov bez prínosu spoločnosti)
12. 5. 2018   ainemunys
... a kde sú tí "úspešní (spravodlivo bohatí), keď "lekárov bez hraníc" musia dotovať štáty, keď súkromné banky oddlžujú štáty, kde je to ich efektívne a inovatívno progresívne rozhodovanie do budúcnosti prospešné pre všetkých ľudí, keď liekz sú predražené a nedostupné pre množstvo ťažko chorých a hlavne deti (aj tie , čo majú nemoci, ktoré sa vyskytujú len málo), ...... mám tu vypisovať celé hodiny ?
Ešte jeden príklad: "úspešný človek" kúpil licenciu na liek a ihneď 3 000 - násobne zdvihol jeho cenu !!!
Tú šancu im nemá kto dať, tú šancu im dáva práve to bohatstvo.
Inak, mal som "nezhody" s ľudmi, prezlečenými za komunistov, ale nikdy som si nedovolil paušalizovať že komunista = zloduch.
A Vaša nenávisť Vás samého zničí.
13. 5. 2018   klustout(member)
Problém je že tí bohatí(na slovensku) sú nespravodlivo bohatí. Nedosiahli to vlastnou prácou, nápadmi a úsilím ale len podvodmi, špekuláciami a lotrovinami a mimochodom v novinách už bolo viacej krát písané že väčšina boháčov na Slovensku sú privatizáciou zbohatnuté deti bývalých komunistov a k tomu nie je čo dodať- tí o poctivej práci a nápadoch ani nepočuli. (Pozri si smotánku!) Vlastne slovákom vládnu tí istí len kriminálne akčnejší a čulejší v lotrovinách obkukaných od toho preklínaného západu.
Ale keby obkukali aj to ako založiť vlastnú firmu zo štvrťdolárovky za malinovku ako ušetriť na sebe a optimalizovať náklady, ako mať geniálny nápad a vykryť dieru na trhu, ako zamestnať nielen seba ale aj členov svojej komunity a dať im slušnú prácu, dobre ohodnotenú, dať im šancu, zmysel a ciel niečo zmeniť k dobrému. A proti takým bohatým štvú komunistickí gangstri lebo vedia že na nich nemajú a že ich neokradnú lebo sa ich(západní boháči) zbavia ako príživných parazitov a bohatí zo západu pustia medzi seba len dobro a nie to čo im rozkradne celú fabriku a socialisticky rozoštve zamestnancov.
Však sa sám spýtaj, že koľko je Amerických podnikov v tvojom okolí a naozaj úspešných, ktorým záleží na vyššie uvedených veciach. Presná limita k nule. Tak tak asi.
13. 5. 2018   ainemunys
Pane !
Pravdepodobne ste ešte veľmi mladý (alebo bývalý komunista - tí každému "súdružsky" tykali), keď ste nepostrehol, že Vám, ako mne neznámej osobe, zo zdvorilosti vykám.
Ďalej ste nepostrehol, že ten príklad s extrémne predraženým liekom je zo "západu", organizácia Lekári bez hraníc je medzinárodná, že som prospechárov minulého režimu označil ako "prezlečených komunistov" (z nich veľkej väčšine rodostrom siaha do kapistalistických rodím prvej ČSR).
A kto je to za majiteľmi bývalých VSŽ ?
Ktože to pridával brzdovú kvapalinu do Moselského vína ?
Jeden miliardár (zo západu) mal údajne dať 90% svojho kapitálu na "charitu" a v rebríčku "najbohatších" vôbec neklesol ?
... opakujem otázku : kde sú tí "úspešní - spravodlivo bohatí (odkiaľkoľvek) ... , keď v každej krajine tohoto sveta sú ľudia, ktorí aj keď poctivo pracujú, hladujú, nemajú prístup k zdravotnej starostlivosti, k vzdelaniu, hladujú .... !!!
Ľudia sú všade takí aj onakí, nenálepkujem celok ani taký, ani onaký, ale posudzujem, kto a ako realizuje tú, či onú ideu a komu a čomu daná ídea slúži !
13. 5. 2018   klustout(member)
takže nech sa snažím jak sa snažím nájsť s tebou rezonanciu smerom progresu....
takže to beriem strojovo a zopakujem v skratke tvoj minulý prípevok
Ty:"Spravodlivo bohatí neexistujú- Kde ich hľadať tých úspešných?. V každej krajine sú poctivo pracujúci chudobní."
Ja: Takže z toho mi vyplýva tvoj model sveta, kde dobrí chudobní pracujú od rána až do večera a nedostávajú zaplatené pretože zlí nespravodlivo bohatí ich len vykorisťujú okrádajú a míňajú ich peniaze na vlastný pôžitok a takto ich nivočia (tie peniaze) za ktoré si kupujú beztresnosť, úspech, luxus a poslušnosť chudobných.
Ale keď sa niekto triezvo zamyslí nad udržateľnosťou takéhoto modelu krajiny, tak mu nutne všetko zaškrípe a vráti sa 1000 rokov dozadu kedy to takto naozaj fungovalo, kde boli roľníci ktorý makali a obrábali a šlachta zbierala žuvala a požívala úrodu a občasne niečo prerozdelila nevoľníkom. Za priemyselnú revolúciu by sme sa ani (Slováci, ľudia) nedostali. Prví spravodlivo bohatí aj tak vzišli len zo šlachty, z ktorých niektorí prezieraví mali čas a chuť tvoriť vedu, poznatky, optimalizovať výrobu a zľachčovať prácu poddaných.
Tak ja ti teraz kladiem otázku že kde by sme boli keby neexistovali prví spravodlivo bohatí na svete? A prečo sa ľudstvo posledné storočia posúva tak rýchlo v technológiách? To preto že tí spravodlivo bohatí asi existujú a pôsobia na trhu pôsobia vo svete a asi keď ich nevidíš tu na slovensku a si zaslepený malosťami a bežnými spotrebnými problémami zúbožených Slovákov tak to neznamená, že spravodlivo bohatí neexistujú vo svete a nerobia tam dobro. Veď otvor tie oči a rozmýšlaj!
A investuj svoje peniaze radšej do spravodlivo bohatých (startupov) vo svete ako tuna doma do tejto veľkej čiernej komunistickej diery. A budeš bahatý a šťastný. Také ľahké a také jednoduché!
7. 6. 2018   AmerickaEU
A toto si si kde prečítal?Takže tí emerickí,francúzky, nemecký a najmä britskí zazobanci sú geneticky poctiví miliardári?!Akože zverstvá belgičanov v Kongu,zverstvá britov v Indii,nemcov,američ anov spolupracujucich s Pinochetom....to je OK?!
12. 5. 2018   bingo
šAšO!!!!! Zrovna on bude mudrovat!!!!
1/1