Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonómovia strašia novou krízou: Signály hovoria jasnou rečou, bude to horšie než pred desiatimi rokmi

11. 5. 2018   M.V.
Zdá sa, že aj kríza je žiadaný tovar,exportuje sa tam, kde je požiadavka, aby sa ňou zdôvodnili všetky lumpárne v zhode s právnym rámcom.
10. 5. 2018   Lolo
Ekonomovia ak strasia, maju na to svoje dovody.
Co je dobre pre nas motrokov, je fakt, ze po dalsej krize, bude zas vsetko inak.
Treba si ale pamatat, ze kriza je tu vzdy nama preto, aby sa mohli socializovat straty, pre siroke masy proletariatu a kapitalizovat zisk, pre stale uzssiu skupinku bohatych darebakov.
9. 5. 2018   gogo
bohaci chcu nakupovat (byty, domy, nehutelnosti, zlato,....) tak idu umelo vyvolat krizu, aby nastal prepad cien, to je asi tak cela ta ,,kriza,,..........
9. 5. 2018   anonym
ešte trocha oé tom napíš kot bol ten buditel ale kríza smeruje a čo bude dalej je v božích rukách ž nebi to bol novodobí komunizmus
9. 5. 2018   WannabeeP
MARX O KRíZE
Pred našimi očami prebieha podobný pohyb. Novodobá buržoázna spoločnosť so svojimi buržoáznymi výrobnými a výmennými vzťahmi, so svojimi buržoáznymi vlastníckymi vzťahmi ktorá vyčarila také mohutné výrobné a výmenné prostriedky, podobá sa čarodejníkovi, neschopnému opanovať naďalej tajomné sily, ktoré vyvolal. Dejiny priemyslu a obchodu sú už niekoľko desaťročí len dejinami vzbury novodobých produktívnych síl proti novodobým výrobným vzťahom, proti vlastníckym vzťahom, ktoré sú životnými podmienkami buržoázie a jej panstva. Stačí spomenúť obchodne krízy, ktoré svojim periodickým opakovaním čoraz väčšmi ohrozujú existenciu celej buržoáznej spoločnosti. V obchodných krízach zničí sa pravidelne nielen veľká časť vyrobených produktov, ale aj už vytvorených produktívnych síl. V krízach vypuká spoločenská epidémia, ktorá by sa všetkým predchádzajúcim epochám zdala nezmyselnou - epidémia nadvýroby. Znenazdania prichádza chvíľa, v ktorej spoločnosť upadá do barbarského stavu; akoby ju hladomor a všeobecná ničivá vojna boli pripravili o všetky existenčné prostriedky; zdá sa, že priemysel a obchod sú zničené - a prečo? Pretože spoločnosť má priveľa civilizácie, priveľa existenčných prostriedkov, priveľa priemyslu, priveľa obchodu. Produktívne sily, ktoré má naporúdzi, neslúžia už rozvoju buržoáznych vlastníckych vzťahov; naopak, príliš zmohutneli pre tieto vzťahy a tieto vzťahy im prekážajú; a len čo produktívne sily prekonajú tieto prekážky, uvádzajú celú buržoáznu spoločnosť do chaosu, ohrozujú existenciu buržoázneho vlastníctva. Buržoázne vzťahy sa stali priúzkymi pojať bohatstvo, ktoré utvorili. - Čím prekonáva buržoázia krízy? Jednak násilným ničením veľkého množstva produktívnych síl, jednak dobývaním nových trhov a dôkladnejším vykorisťovaním starých trhov. Teda čím? Tým, že pripravuje všestrannejšie a mohutnejšie krízy a zmenšuje prostriedky, ako krízam zabrániť.
MARX, Komunistický manifest
9. 5. 2018   anonym
KUA SI DOBRY...TERAZ ALE PANUJE FEUDALNO OTROKARSKA SPOLOCNOST VYBUDOVANA ZA POSLEDNYCH 30 ROKOV NA SLOVENSKUUUU
1/1