Názory čitateľov


Názory k článku:
Na Slovensku budú môcť vzniknúť tri typy sociálnych podnikov

31. 3. 2018   anonym
Socialny podnik môže byť v každom okresnom meste. Treba opravovať a rekonštruovať kralikárne teda byty postavené za socializmu. Vymana vani,oprava kúpelne,balkonov kde bývajú dôchodcovia a ŽŤP dochodcovia,výmena väčších bytov za menšie pre dôchodcov. Bolo by to pod kontrolou smeráckého socialného štátu. Bolo by dosť roboty aj dosť pracovných miest pre nezamestnaných a nizkoprijmových pracujúcich bez stredoškolského vzdelania.
13. 3. 2018   Lolo
Podla mna, socialne podniky, su kravina, ako cely socializmus, vedeny pseudokomunostami, ktori neboli ani bolsevici, lebo boli v mensine.
Akykolvek nezamestnany clovek, co ak je znevyhodneny na pracovnom trhu, je vlastne socialprodukt dneska.
Nemoze zohnat zamestnanie, ktore mu umoznuje byvat v blizkosti "nevyhodnej prace" neumoznuje mu kocovat, ani sa dostat na "slobodarku" ani maringotku mu nedaju, moderny otrokari.
Takze mu na miesto kralikarne, postavaju celu fabriku, alebo skratka cele zamestnanie v blizkosti osady, kde on, alebo jeho zadkovia, postavali rodinny dom, ktory je sice bezcenny, vdaka tomu ze po "socializme" sa sprivatizovala a zanikla fabrika aj JRD.
To je uzasny socialny podnik..
Druha vec je, ze si neviem predstavit, ako v socialnej kleptokracii, docieli socialpiknik, aby tovary vyrobene v socialpodniku, sa predavali za znizenu DPH, pripadne boli odpustene miestne dane.
Staci potom, ak niekto v dedine, alebo hladovej doline, ma zivnost, alebo malu s.r.o. a ten dostane houno, nic mu neodpustia, ani malemu zivnostnikovi, naopak, mu nalozia predpisy a kopu kontrol, od BOZP pocnuc, po niekolk danovych hygienickych kontrol konciac, pripadne mu najdu spiaceho moestneho ozrana spat v bude na dvore, a daju mu pokutu za nedovolene zamestnavanie, alkohol na pracovisku a moze si ist rovno hodit maslu.
Za to ked urobia socialny podnik niekde pri Luniku 9, celkom isto najdu dostatocne portfolio horlivych zamestnancov, do vyroby, najma skusenych elektronikov a metalurgov, dlhdobo nezamestnanych, ale stale sa vzdelavajucich v odbore, pri rozborkach elektroniky a zbere kanalovych deklov, pripadne dopravneho znacenia, alebo zeleznicnych suciastok.
1/1