Názory čitateľov


Názory k článku:
Biznis menom elektrina: Dodávateľ energie vám prispeje na nové auto, len aby už nemalo spaľovací motor

9. 3. 2018   Blind Man
Nech dodávateľ urobí cenu pre Slovákov primeranú ich platom. A nech nevymýšľa pičoviny.
9. 3. 2018   Adam
Tak celé stáročia vravíte...
9. 3. 2018   anonym
preto keď bi zmizol spolitickej scény ficu sa nedoplatíme sa 75 percent volí fica z bitočné pokusi o jeho zvrhnutie škoda vyhodených penazí na volby vyhrá že nebude potrebovať možnaj koaličného partnera všetky obvinenia vyrátené a uplne zosmiešnenie opozície hahahaha preto najŕadčej bi chcelinásilim sa z mocniť vládnutia ako je známe volbami bi to nedokázali pretože boh ochranuje slovensko tu vidiť ktorá sa priživuje na hroboch a vytlkajú politický kapitál ani raz nespomenuli ako môžu pomôct pri chytení vraha vrahov hofg morho fika mnemám rád ale a za vyše dvadsať rokov je tu samokrajinka otrokov a dôchodcov žobrákov hofg
9. 3. 2018   Lolo
Toto je krasne citanie, ale v koloniach, ako je Slopakistan, nas po zasluhe potrestaju za vsetko, akorat to inak nazvu, alebo pomenuju nejak vzletne.
Elektricka energia je u nas trestom, pre kazdeho, najma pre domacnosti.
Elektricka energia pre domacnosti, je totiz povodne odpadny produkt priemyslu.
V dobe ked otroci, alebo proletari, neboli v praci, tak sa neoplatilo odstavovat generatory, ale prebytok sa dodaval tam, kde sa mohol nejak spotrebovat a to boli prave domacnosti.
Lenze vdaka deindustrializacii, najma vo vychodnych koloniach, sa hlavnym spotrebitelom elektriny, stavbaju prave domacnosti.
Dnes platba za elektromer /pripojne miesto/ a za rezervovany prikon /poistky vstupne/, plus poplatky za prenosove straty, zelenu elektrinu, tvori vatsiu polozku, ako samotna cena odobratej elektriny.
V konecnom dosledku, neprehladne faktury, ale aj neprehladne cenniky, vytvorili neprehladnu barieru hovadin, kde si malo kto uvedomuje, co vlastne tvori realnu cenu za 1kWh odobratu v kralikarni, alebo drevenici na lazoch.
Smutne je, ale bohuzial realne, ze u nas je cena eletriny tak vysoka, ak vezmeme v uvahu vsetky poplatky, ze ak mame maly dieselgenerator a z Rakuska si dovezieme "cervenu naftu", tak 1kWh nas vyjde menej, ako ta, ktoru nam doda distributor do rekreacneho objektu, alebo nebytoveho priestoru.
Ak sa nezmenia v dohladne dobe podmienky na ekologicku dodavku cistej elektrickej energie pre domacnosti, tak je zbytocne sa v Slopakistane zaoberat elektromobilitou, alebo ekologiou.
V podstate mame v tejto kolonii take uzasne zdroje, a este aj z rezervami, ze pokial by vsetci ovcania boli pripojeny len na elektrinu a nemali by sme plyn, tak je tu stale kapacita jadra, uholnych elektrarni a aj podiel paroplynu a vodnych turbin, ze stale sme sebestacny vo vyrobe a stale este schopny exportu.
Avsak vdaka kleptokracii, alebo hajzlikom, ako bol Hnojencik v URSO, mame velke gulove, ceny mame enormne, vatsina vyrobenej el., en ide na export, ako zaloha na nestabilne veterne a solarne systemy na zapad od nas. V podstate sme pre zapad len lacny akumulator a zalozny zdroj, kde udrzbu a naklady na vyrobu, platia motroci a zisk, pripadne naklady na budovanie a obnovu zdrojov opat otroci.
A preto sme vsetci len energeticka chudoba.
A o tom sa nahlas len mlci!
www.urso.gov.sk...
https://euracti v.sk/section/energeti ka/news/energeticka-c hudoba-ked-nie-je-def inicia-nie-je-ani-pro blem/
Energetická chudoba: Keď nie je definícia, nie je ani problém
9. 3. 2018   x
vo všetkom máš 100-percentnú pravdu
9. 3. 2018   Fefe
Tolko hluposti pokope, ako v tvojom prispevku som dlho nevidel :) Mimochodom nikto ta nenuti aby si pouzival el. energiu, nieje problem zrusit zmluvu z dodavatelom, dokonca usetris aj poplatky za RTVS, takto by si bol slobodny a bez trestu :) Vacsina vydobytkov techniky, ktore pouzivas v domacnosti su podla tvojej logiky len "odpadny produkt". To ake poplatky teraz platime, je hlavne vdaka EU a ich "zelenej el. energii" ak vyrobca "zelenej el. energie" dostane 12x viac za vyrobenu kWh ako je jej cena pre spotrebitela, tak to naozaj nema logiku, ale ved to nema vacsina veci v dnesnom svete :) Co znamena podla teba ta "ekologicka dodavka cistej elektrickej energie". Nic take totiz neexistuje, ak by ta el. energia mala byt ekologicka, tak by musela byt hlavne lacna a nie vyrabana v solarnych a veternych elektrarnach. Zjednodusene solarny clanok = kremik, hlinik, sklo, vsetko materialy ktore su pri vyrobe velmi energeticky narocne, zivotnost cca 25 rokov pri poklese vykonu na 70-80% vykonu, navyse pre bezne vyuzitie v domacnosti pre vacsinu ludi dodavaju maximum energie v uplne nevhodnom case, teda jedina moznost je akumulacia = draha bateria, ktora ma podstatne nizsiu zivotnost ako samotny solarny clanok. Dalsou nevyhodou solarnych clankov v nasich podmienkach je to, ze v case kedy je realne treba najviac energie, teda v zimnom obdobi maju najmensi vykon. Veterna elektraren = vysoke naklady na realizaciu, vysoke naklady na udrzbu, obmedzena zivotnost mechanickych casti. Aj ked pre EU robime totalnych hlupakov, tak vacsina u nas vyrobenej el. energie urcite nejde na export, to mas mylne informacie.
9. 3. 2018   Lolo
Ja elektricku pripojku nemam.
Ale predtym, ako som pridal solar, som mal len veternu turbinu. Aj tak, bez spalovacieho procesu sa nezaobidem, na to musim palit PB, alebo naftu v generatore. Elektrina z vetra a slnka, vdaka akumulacii, je drahsia asi 2,5 viac, ako z pripojky. Elektrina vyrobena z PB elektrocentraly, je o nieco malo drahsia, ako z nebytovej pripojky. elektrina vyrobena z cervenej nafty v elektrocentrale, je lacnejsia, ako z nebytovej pripojky. A to zo zapocitanim servisneho cyklu na vymenu oleja v EC.
Samozrejme, ze ta vyrobena elektricka energia, sa musi vsetka spotrebovat, pocas behu EC.
Najekologickejs ia a najcistejsia elekrina je z jadra, spriahnuta z precerpavacimi vodnymi elektrarnami.
Co nepravdive je na definicii energetickej chudoby?
Pozri sa na svoj prijem a spocitaj si naklady na energie ktore platis. To ze nemas doma kosu, je dosledok toho, ze na to zatial este mas love. Ako malo staci k radosti, aby si jedneho dna musel rozhodovat medzi tym, ci budes mat teplo, alebo co do ust?
9. 3. 2018   itmacher@gmail.com
heh a na slopensku dávajú " fiktívny " príspevok v hodnote plávacieho kolesa. ono možno eu nám dáva vačší ale príživníctvo štátnych " zlepencov " nepozná konca, že hovna obsrate ??
1/1