Názory čitateľov


Názory k článku:
Švajčiari dávajú prednosť nájmu, Slováci chcú bývať vo svojom

5. 3. 2018   Blind Man
Čomu dávajú prednosť Švajčiari to mám hlboko v piči. V amerických filmoch furt dokola omieľajú. že sa treba riadiť inštinktom. A ten mi hovorí, že vlastné je len vlastné. Toť vsjo továrišči. Long live gosudar Putin.
3. 3. 2018   ľuboš
vlastná strecha je vlastná strecha.
a iba blázon bude platiť celý život nájom a STRACHOVAŤ sa, či príde o prácu a o bývanie..:)
3. 3. 2018   bacbac
Ak si slovák počas života nezabezpečí vlastné bývanie, z čoho zaplatí nestabilné ceny nájmov v dôchodku? Pôjde bývať do Bašternákovej vily, kde sú jeho peniaze, ktoré odvádzal celý život?
2. 3. 2018   @@@
to nie je o tom že nechcu ale o tom že prenajom je na slovensku drahy ....keby sa autor zameral na to a porovnal ake su priemerne najmy a mzdy a okolo je to percent zo mzdy potom by zistil prečo je to tak....nedavno som videl čisla o švajčiarsku kde priemerne najomne je 1300 švajčiarskych frankov za 2izbovy byt ale švajčiari maju median mzdy 6200 CHF .....takže ja som si isty keby na slovensku dokazali ludia ziskať v ba alebo v košiciach prenajom za 200 eur tak isto by to využivali ale pokial v ba len prenajom jednoizboveho bytu stoji 400 eur minimalne je jasne že s takymi cenami ešte dlho ludia nič take nebudu využivať preto aj na slovensku vela mladych ludi žije z rodičmi lebo nemožu si dovoliť ani prenajom jednoizboveho bytu pre nizeke mzdy alebo pre vysoke prenajmy
2. 3. 2018   anonym
Je to mentalitou, uprednostnuju skor peniaze na ucte alebo v cennych papieroch a potom samotny zivot, studium deti, dovolenky, ine hmotne veci atd.
Slovak to radsej narve do nehnutelnosti, lebo v tej ma akotaku istotu, aj ked cely zivot prezije ako c0c0t a ani svet neuvidi a aj deti bude mat hlupe a na ucte tak na prezitie, ale bude mat svoju chajdu. Vo tom to je.
2. 3. 2018   anonym
Presne tak vsetko je to najma rozdielnou vyskou prijmov a dostupnostou najomneho byvania, keby bol na slovensku priemerny plat cca 3000eur a vela lacnych najomnych bytov, tak sa urcite take mnozstvo slovakom nezadlzuje na hypotekach, takto to skor robia zo strachu by nezostali neskor, ked nebudu, taki ekonomicky cinni, aby bez strechy nad hlavou. Ale aj napriek tomu sa ukazuje investovanie do nehnutelnosti, z dlhodobeho ekonomickeho pohladu, ako vyhodne.
2. 3. 2018   embel1950
Prešli sme odlišným historickým vývojom. Byty vlastnili socialistické organizácie, napríklad bytové družstvá v ktorých sme mali tretinový podiel, druhú tretinu sme splácali a tretiu tretinu máme uloženú v dlhoročnej neúdržbe bytového fondu. Prevod vlastníctva aj podľa toho nedopracovaného zákona bol logický a správny. Aké pokusy sú tu dnes zo strany správcov urobiť z vlastníkov bezdomovcov, vydierať ich poplatkami za správu, problémy so spoločnými priestormi. Rád by som podotkol, že štát nalieval peniaze aj do výstavby rodinných domov, pretože tŕňom v oku u mladých ľudí sú hlavne byty, ktoré boli v družstevným vlastníctve a chceli ich prevádzať za ceny novostavieb.
2. 3. 2018   johny
Keď tu budu platy ako v Nemecku, odbory, opatrovanie dôchodcov atď. Tak neni o čom. Otroci sa držia majetku čo majú chvala bohu. Lebo by nas otrokari uplne zodrali.
2. 3. 2018   janka
V každej krajine je správanie ekonomické je úplna hlúposť autora porovnávať dve rozdielne krajiny y inými veličinami je smutné že takzvaný utierači zadkov sa stavajú odborníkmi za to že vedia jazyk analfabetov ktorí nevedia ako majú správne vysloviť danú hlásku napriek jej úplne inému významu!
2. 3. 2018   Katka
Keby mali vo Švajčiarsku tiež takých chamtivých prenajímateľov, tiež by chceli bývať radšej vo svojom. A možno Švajčiarni nedávajú prednosť nájmu, len si nemôžu dovoliť obstarať vlastné bývanie.
2. 3. 2018   xxx
V prípade Švajčiarska je to skôr o drahých nehnuteľnostiach. U nás sa prenajímať oplatí možno v Bratislava, Košiciach a pár väčších miest, inde je to o držku, nezaplatia ti, zničia byt, dlho tam nikoho nemáš, nájomné je nízke Pri tých platoch mimo BA je aj to nízke nájomné vysoké.
1/1