Názory čitateľov


Názory k článku:
Profitujú viac z kapitalizmu bohatí alebo chudobní?

4. 3. 2018   Omen
Tí skutoční komunisiti - čiže nie tuzexoví červení baróni s vilami na Slavíne - si naivne predstavovali, že človeka je možné výchovať tak, aby jeho najvyššou potrebou bola práca pre spoločnosť paradoxne si to myslel aj Buddha - čiže Siddharta Gautama).
Rok 1989 ukázal, že človeka vôbec netreba vychovávať k tomu aby kradol, podvádzal a vybabrával s blížnym svojim.
Výsledkom je, že proletári všatkých krajín sa ani náhodou nespojili (lebo sa nhanbili za to, že sú socky) - zato mafie hej.
Takže ak si myslíte, že chytenie a potrestanie vraha toho novinára a jeho priateľky niečo vyrieši, ste na omyle.
To je len začiatok a ešte budete s nostalgiou spomínať na veselé, jánošíkovské mafie z Mečiarovych čias a unášanie pochybných prezidenstských synčekov.
Prečo ?
Lebo ste si zvolili systém, ktorý selektívne pripúšťa ako vodcov len odroňov a psychopatov, ktorí navyše nutne musia byť na výplatných páskach zločincov a egoistických beštií toho najasociálnejšieh typu.
A s asociálmi sa societa robiť nedá :(
22. 2. 2018   Dedovia
Pise tu vacsina pravdu o tom co predstavuju takto formulovane ohlupovacie texty.
19. 2. 2018   Lolo
Najviac profituju na akomkolvek systeme politici, bankstri a oligarchia.
Je uplne jedno o aky "izmus" sa v praxi jedna.
19. 2. 2018   @@@
myslim že blbe porovnanie ...autor len využiva veci tak ako sa mu hodia potom porovna neporovnatelne čiže krajiny ako severnu koreu a australiu čo je totalny nezmysel ...zoberme to inak zoberme si hongkong je ekonomicky najslobodnejši ma po monaku najviac miliardarov na hlavu a po švajčiarsku katare a singapure ma najviac milionarov na hlavu ....hongkong je isto krasne mesto ked sa na neho pozerame ale nie je to len pozlatka ?....ano je ale to autora isto nezaujima lebo priemer je skvely a vysledok čiže to pozlatko mesta tiež ale to čo ostatny nevidia je to že 100tisic ludi v hongkongu žije doslova v kietkach lebo si nemožu dovoliť byvanie dalej 30% ludi v hongkongu žije v štatnych bytoch lebo opať si nemožu dovoliť byvanie problem štatnych bytov je ale to že su male až 80% z nich je len do 40m2 dalšich 20% obyvatelov žije v štatom dotovanych bytoch .... hongkong ma hdp na obyvatela na urovni nemecka ale mzdy v nemecku su 3700 eur ale v hongkongu je to len 1900 eur na mesiac v prepočte a tu je problem priemerna cena 2izboveho bytu v hongkongu je okolo 2tisic eur aj preto si ludia mnohi tam nemožu dovoliť byt a preto ako som vyššie spominal štat im stavia byty a ubytovava ich inak by skončili nja ulici alebo v chatrčiach alebo v katastrofalnych bytovych podmienkach ....takže nemožem na veci pozerať len z jednej strany lebo čast ludi je bohata a to je super ale pozerať sa na to aj z inych stran či je to prinos pre väčšinu ludi alebo len pre malu skupinku ludi .....lebo članok nabada k tomu je je dobre že sa rodziel medzi bohatymi a chudobnymi zvedšuje budte štastny že nežijete v severnej korei je nezmysel nežijemev severnej korei preto mame viac podorovať aby bohaty bohatli a to na ukor ostatnych ???
19. 2. 2018   anonym
záver je jasný niet o čom diskutovať slovakystan je kolónia krajina otrokov keď niekto tvrdí opak je klamár a otrokár je poskokom kolonizátorov hofg morho
19. 2. 2018   Hruška Orech
Presne tak kapitalizmus je najlepší systém na svete ... Súhlasia s tým obyvatelia kapitalistických štátov ako je Mexiko, Brazília, nakomplet všetky Africké štáty, Kosovo a pod... no proste radosť žiť !!
Asi to bude pravda keď 88 percent všetkého bohatstva na zemi vlastní 1 percento ľudí ...
Proste článok pre zlodejov aby odľahčili svojmu čiernemu svedomiu za to že kradnú :D
19. 2. 2018   embel1950
Možno sa treba spýtať bezdomovcov ako k ním presakuje bohatstvo. Veľa ľudí býva v socialistickom paneláku, ktorý si prerobili ,ale nemá na nový výťah, stále má socialistickú obývačku, socialistické vysokoškolské diplomy zo skutočných škôl Viac spotrebných tovarov na trhu nezaručí životné istoty Vraj sa má platiť 30€ pri objednaní sa u lekára na daný čas, ale pre pánajána veď je to skoro 1000 Sk, ktoré si človek odložil dobanky a získal možno ešte v ČSFR a takto má naložiť so svojou prácou? Lekári sú dnes už len špecialisti to sa neplatí !
19. 2. 2018   embel1950
Oprava: Lekári sú dnes už len špecialisti to sa naplatí!
19. 2. 2018   peter
Väčšiu demagogiu som už dlho nečítal.
19. 2. 2018   kayo
Niekde v tom superclanku o kapitalizme postradam pojem "bohatstvo na dlh". Ano sme bohatsi, ale aj zadlzenejsi a teraz skusme kazdeho odlzit, ci by kopa ludi neostala na ulici. Bohatstvo nie je len o ekonomickom systeme, ale aj o vzdelani a pokroku, pretoze aj v kapitalizme existuje vykoristovanie slabych krajin tymi silnymi, coho je napr. aj Slovesnko dokazom. Mame otvoreny trh, ale nepredavame predovsetkym svoje produkty, ale vyrabame pre zahranicne spolocnosti a vyvazame svoje suroviny lacno do zahranicia. A to je este horsie ako chudoba, pretoze toto je tupost a tupy clovek bude stale len chudobnejsi. Uvedomely a cielavedomy clovek, aj ked sa ocitne 5x na ulici s holou ritou, tak sa dokaze zakazdym postavit na svoje nohy. Tento clanok iba popisuje rozdiel medzi demokraciou a diktaturou a nie medzi chudobou a bohatstvom...
1/2staršie