Názory čitateľov


Názory k článku:
Profitujú viac z kapitalizmu bohatí alebo chudobní?

19. 2. 2018   Zoltan
toto je článok od totálneho imbecila, ktorý nemá ani potuchy ako ekonomika funguje... ani nespomenul zlyhania trhu napríklad pri zdravotnej starostlivosti.... tam neexistuje ponuka alebo dopyt... to vidíme pekne na USA, otázka potom znie "ak nechceš zomrieť koľko si za to zaplatíš?"... kopa kravín
19. 2. 2018   jahoda
Za každými veľkými peniazmi stojí zločin.
Balzac
19. 2. 2018   xxx
Článok o tom ako u nás treba znížiť dane podnikateľom a to ich nezdanené bohatstvo "prekvapká" do nižších vrstiev. Bohužiaľ to nie je pravda, ľudia sú chamtiví a stále im nie je dosť. Bohatstvo neprekvapká, len štát si zníži svoje príjmy, ktoré sa bude snažiť vyťažiť z mlčiacej a u nás extrémne daňovo a odvodovej zamestnaneckej väčšiny. Podnikatelia majú u nás nízke daňové zaťaženie, nevidím dôvod na jeho ďalšie znižovanie.
19. 2. 2018   simon
Kapitalizmus vezus uzavreta ekonomika sa lahko porovnava pokial sa nezapocitavaju dalsie externe faktory. Otvorene ekonomiky mozu dokonale trpiet a trapit sa len preto, ze zmizla regulacia a ceny urcuju externe ekonomiky(ci uz korporacie, vlady, alebo vojenske intervencie a blokady) ale nie na trhovom principe, ale na principe ako z toho vytrieskat viac? znicime konkurenciu a prevezmeme trh. Kuba sa zda ako chudobna krajina, ale ludia su tam zdravi a stastny. Samozrejme zavidia zapadu ich vydobytky a chcu sa dostat z biedy. Prajem im to, ale otvorit trh je pre nich dokonale susto pre ekonomicky silnejsich. Vacsi berie vsetko...(aby to nebolo ciernobiele tak som rad ze nepatrime uz pod rusku sferu vplyvu, ale asi bude rozumne mat odstup a zobrat to obchodnicky, tj chranit si svoj trh a zaroven byt otvoreny). Inak clanok grcka.
novšie2/2