Názory čitateľov


Názory k článku:
Komu pôjdu vaše peniaze: Je etické vybrať sa na dovolenku do krajiny zmietajúcej sa v kríze?

16. 2. 2018   Lolo
To je asi tak, ako keby sme v Slovakistane, posielali turistov na meisto do Vysokych tatier, viac do Kezmaroku, pozriet sa na prirodne hospodarstvo v Hnedoslovakistanskz ch osadach, alebo turistom sa odporucali ubytovat, pri navsteve Slovenaskeho raja, v Letanovskom mlyne.
Pre turistov z afriky, by to neznamenalo kulturny sok, skor moznu integraciu.
V priapde ze by napriklad v Kosiciach, niekto ponukal cez AirBNB na prenajom byt na Luniku 9, alebo v Blave v Pentagone, tak to dobry obraz Slovenska asi neurobi.
Ale pre narkoturistiku, alebo etnoturistiku, podobne pociny mozu znamenat dobru prezentaciu v casopisoch, ako animal planet, alebo National Geographic.
Vsetko ma svoje pre a proti.
Ale v dnesnej dobe kazda krajina, hoci napriklad v Slovakistane nemame ghetta, ani pri hlavnom meste, ani v Zlatych klasoch. Taktiez u nas je vhodne ked sa politickych akcii street festivalov, ako boli akcie pre zachranu Goril, sa zucastnuju, pripadne ich iniciuju zahranicny obcania, na dovolenke u nas /Nicholson/, lebo dokazu vhodnou asimilaciou, alebo miesanim genofondu, dostat do politiky a parlamentu svoje polovicky.
Kazdopadne zdielanou ekonomikou, napr. AIRBNB, by sme vedeli odprezentovat lacne byvanie v osadach a ukazat tmavsi kolorit nasej krajiny a eticky si vybrat na zaklade ceny, kde sa ubytujeme.
Preco napriklad v osade v Betliari, neponukaju ubytovanie v osade?
Ludia co chcu navstivit Gombasecko a okolie, musia sa ubytovavat v Ardove, alebo ist dalej do HU...
16. 2. 2018   embel1950
Na ľudské práva by som sa nespoliehal v regiónoch, kde nevedia čítať a písať, premýšľajú pudovo a to je prapríčina ich kmeňovej zaostalosti. Dobré cestovné poistenie je údajne potrebné aj na Slovensku, hoci sa tu rovnovážne zohľadňujú nielen ľudské práva, ale aj povinnosti, hlavne poistenie je nutné pre zahraničné komisárky, ktoré ak majú očné šošovky tak po 500€/kus môžu o ne prísť v priamom prenose.
1/1