Názory čitateľov


Názory k článku:
Diverzifikácia inak: Nebojte sa staroby, nie je to vždy len o peniazoch

17. 2. 2018   Lolo
Diverzifikacia inak..
V Slovakistane, ako vychodnej kolonii EU, sa netreba bat staroby.
Ak sa obcania- motroci, neboja nedostojnoneho zivota v dobe plneho pracovneho nasadeia, nemusia sa bat, ze by sa na starobu nieco zlepsilo.
Staroba nieje choroba, najma ak sa upracujeme na smrt, tak sme nezomreli stary, ale umreme na robotu.
Nieje to vzdy o peniazoch, lebo v kontajneroch konci tolko dobrych veci, ze si mozeme dopriat castokrat to, co sme pocas pracovneho cyklu nemali sancu mat. Napriklad salmonelu, zltacku, listeriu, alebo botulotoxin, su ozdravne kury, ktore nas nakopnu a udrzia vo forme o akej sa mnohym ani nesnivalo, ked sedeli v praci.
Tak isto si mozeme dopriat cestovat, vlakom zadarmo, ked nas vykopnu z bytu, uziejeme si volnost a slobodu, navstivime miesta o ktorych ani netusime ze existuju a mozeme spoznavat novych ludi. Stale ostaneme v kontakte zo svetom, lebo mobilny internet, telefony, nas budu doprevadzat na nasich cestach.
Takze ak sa pocas aktivneho zivota, pripravime na kontajnerovych potapacov a cestovatelov MHD, tak v zime ani nemusime zmrznut.
Naozaj to nieje len o peniazoch.
Napriklad mnohy cestovatelia z afriky bez dokladov, dokazu aj bez penazi precestovat a preplavat moria, nez sa dostanu do Europy, len z mobilom vo vacku.
11. 3. 2018   Adam
Napísať takéto hlúposti a dostať za to peniaze je Hanba.Kde sme to dospeli že kde-aký Hlupák píše články?
17. 2. 2018   embel1950
V euurópskych krajinách je štandard pre odchod do dôchodku 65 až 67 rokov a pomaly to príde aj k nám. Kto chce, nech sa zoderie v práci, ale hlavný problém sú otázky o zdraví a ako si ho uchovať. Cievy, oči, glykémia, hmotnosť. Ani nezbadáte, že už vám nechodia e-maily, mobil nezvoní, proste kto vypadne z pracovného procesu môže byť rád, keď sa s ním niekto porozpráva. Bude mať tiež viac času pozrieť si názory časti mladej generácie v diskusných fórach,ktoré konkrétne niky propagujú štandardnú nenávisť k dôchodcom, intelektuáli nemajú žiaden problém s časom, naopak 24 hodín je málo.
17. 2. 2018   anonym
Polovica slov. dochodcov ma prijem okolo 300eur,rakuskí okolo 1000eur.Nájom,strav a,lieky,vnučence To su dochodky len na prežitie...........
17. 2. 2018   Miloš
Priemer je 430€, a druhá polovica má viac ako spomínaných 430€. A to nepočítam policajtov a pod.
18. 2. 2018   @@@
priemer je 430 eur ale to neznamena že polovica ma viac ....nejedna sa o median a tak ako pri priemernej mzde kde 70% ma menej ako je priemerna mzda tak isto to bude aj v pripade starobnych dôchodkoch kde aj tu bude platiť že 70% ma menej ako 430 eur na mesiac
20. 2. 2018   x
Kto sa má lepšie na dôchodku ako sudcovia a prokurátori?
Kto okrem nich má k dôchodku navyše aj "príplatok" vo výške niekoľko 100 EUR?
1/1