Názory čitateľov


Názory k článku:
Starobní penzisti dostávali ku koncu januára vyše 438 eur

12. 2. 2018   dedko
u nas na vychode ? ja nepoznam
11. 2. 2018   robak
Je zaujimave,ze mladaskove ,ktory sa vobec nepodielali na zivote od r 48 ,teraz sedia vo vlade houno tomu rozumia ,ale dokazu rozumovat az to boli.Ludia co sa podielali na zivote od r 48 maju male dochodky ,taka je odmena mladaskov -poslancov. Co taky Danko ,alebo Fico urobil pre slovensko ? kolko maju odpracovanych zadarmo hodin ,co sa ludia narobili v prospech proletariatu ? Taka je smutna odmena pre ludi -dochodcov .Naj hlupejsi zakon o koncesionarskych poplatkov . ci sa divas alebo nedivas ,ci mas televizor a ci nemas ,musis platit poplatok . A komu sa tymi poplatkami zvysuju vyplaty v RTVS? Kolko a zaco beru peniaze vsetci ty zamestanci ,co vytvaraju grcance pre ludi. Nech si take vytvory zaplatia zo svojho. Potom by sa zistila sledovanost ,ale opravdova ,takto tecu peniaze za poplatky do vrecak radoby zabavacov.Typu Horna ,Dolna atd.
11. 2. 2018   Lolo
Tych dochodcov, co poberaju vyse 438 eur, mozu kludne vymenovat.
Moc ich nieje.
11. 2. 2018   Zoltán
No neviem kto má taký ...Otec celý život makal,ma 77 rokov a penziu 330 eur,mama má 66 rokov pracovala ako predavačka v Zdroji,vychovala 3 deti a má penziu 150 eur...
12. 2. 2018   Katkqa
Presne, nepoznám nikoho, kto má taký VYSOKÝ (myslím to sarkasticky) dôchodok. Všetky dôchodky sa pohybujú pod úrovňou 300 €. Mám 48 rokov odporacovaných (stále pracujem, lebo by som z dôchodku 355,10 € zomrela pod mostom), pritom mám VŠ . Nechápem, z ako sa tie dôchodky vypočítavajú... Momentálne odvádzam štátu na sociálnom poistení okolo 1500,- € ročne a nevalorizujú mi dôchodok, lebo... to je na dlhé písanie..
11. 2. 2018   papin
A kdo ma take dochodky? urcite nie taky ludia co boli persekuovany komunistami ,pre ktorych sa ludia co neboli zadobre s komunistami nedostali na studia alebo poriadnu dobru platenu pracu.A to sa stavalo od .r 1948 ,nechodil volit KSC ,tak ho zavreli alebo pocuval slobodnu europu ,tak ho zavreli a v konecnom dosledku ho odpratali na menej honorovanu pracu.I ked bol vzdelany clovek. Dali ho robit ako kopaca na stavby.
11. 2. 2018   hufnagel
Dochodcom sa ma zvysit dochodok o take percento alebo sumu ,ktoru si vypocitali poslanci ku svojmu platu poslannca
Co take oni urobili pre slovensko .Kazdy sa tam citi ako ked by mai patent nam rozum . Kdo vymyslel a schvalil zasyrckovy zakon? ten asi nema ani stipku rozumu. dam priklad ..babka 70 rocna nema televizor takze sa nediva ,ale od RTVS jej stale chodia poukazky na platenie poplatkov. No neni to debilny zakon? Ako ked by chceli aby chodec platil aj dialnicnu znamku alebo vymyslet aj chodnikovy zakon ,chodis po chodniku tak zaplat chodnikovy zakon.Ubohe .
11. 2. 2018   anonym
dôchodok som mala zdvihnutý o 8,40 € a stále nemám ani tých 400, tak kde ste vzali tých 438, bodaj by som ho mala hneď by sa mi žilo troška lepšie, lebo po zaplatení poplatkov mi zostane na celý mesiac 130 € a z toho musím vyžiť
11. 2. 2018   Janko Hrasko
Vysmech vsetkym dochodcom co poctivo odpracovali a urobili nieco pre svoju vlast. Kolko hodin odpracovali ako ziaci ako studenti ,ako robotnici v fabrikach ,Kolko bolo hodin odpracovaych pod zastitou BSP brigady socialisticke prace . A teraz ty co poctivo hrbili svoje chrbty pre k0omunistov ,teraz maju podlomene zdravie a co s toho maju? Ubohych 250-350 ecek dochodku?
11. 2. 2018   embel1950
Výška priemerného starobného dôchodku je na Slovensku v podstate takmer konštanta, pretože keď sa zvýši, stúpajú ihneď aj životné náklady. Jediné čo sa trochu vyvíja sú najpokleslejšie názory na postavenie a sociálny osud dôchodcov. Pred takými piatimi rokmi nechýbali návrhy najosvietenejších diskutujúcich a mladých voličiv, že dôchodcov treba fyzicky likvidovať, potom prišli návrhy, že dôchodky majú byť nulové a viac si nezaslúžia lebo vraj nič nevybudovali a najposlednejšie boli návrhy na jednotnú sociálnu dávku podľa rovnakého žalúdka, či sa už niekto v živote snažil uplatniť alebo nie. Futurologický názor tvrdí, že aj tak vykapú a už potom bude dobre pretože mladí ľudia nezostárnu, budú mať veľký dôchodok z DSS-ky kombinovaný s programovým výberom. Mali by sa ešte lepšie, keby starí nemohli voliť. Ktovie, ktorá možnosť by v referende zvíťazila ako najžiadanejšia?
11. 2. 2018   Blind Man
Vraj nič nevybudovali, ale už 30 rokov to nič vykrádajú a rozpredávajú. Beriem to ako ironickú poznámku.
11. 2. 2018   embel1950
Sú to citácie z iných diskusií, ktoré boli ich jadrom. Prirodzene vysvetľovať problém industrializácie Slovenska by bola donkichotovská úloha a korekcia je možná len kladením otázok. Keby totiž mali nastupujúcej generácie kľúč na rast štátneho rozpočtu, neboli by také nedôstojné diskusie Sedemnásť miliard je veľmi málo na dnešné očakávania ako aj prísľuby skracovania dôchodkového veku pre ženy podľa počtu detí. To bymuseli muži robiť do sedemdesiatky a ktovie, či by mali tých 438€ ?
11. 2. 2018   sisa
v Rakusku maju dochodky 1000-5000 mesacne.Kedy budu take v Slovakistane?
12. 2. 2018   embel1950
Celý štátny rozpočet by spotrebovala Sociálna poisťovňa len na takzvaných starobných dôchodcov a to nepočítam invalidov, vdovy, siroty a ďalšie nároky. Žiadne diskusie o ňom by sa nemuseli začať lebo by nebolo školstvo, zdravotníctvo, obrana. Starobných dôchodcov je asi 1,1 milióna, ale mali by sa nazývať pracovní dôchodcami pretože zostarne aj ten, ktorý nebol poistený a sny o nepodmienenom príjme aspoň 400 až 600 € mesačne pre každého by sa úplne rozplynuli.
11. 2. 2018   anonym
sú to žobrácke peniaze pretože tento udaj nie je smerodatný všetci máme stejný žaludok a socialna poistovna teda štát nie je schopný zabespečiť dôstojne dôchodky ani z druhým tretím pilierom jednoducho záver je jasný na slovakistane je samokrajinka ktorá zneužitím moci postavenej na tom je socialna okráda pod rúškom zákona platcov šetriacich si na dôchodok čím sa stali rukojemníkom moci otrokom morho a že demokracia vzerá inač platca si môže šetriť sám čo nemôže lebo proti svojej vôli je okrádaný pod rúškom socialneho sistému ktorý jasne je preukázané je sústavne v strate kam miznú prachy poistencov asi je v tom mnoho priživnikov z velkými platmi čo znamená rozhajdakanie penazí platcov taký je slovakistan a tí ktorý sa tvária že riadia krajinu dobre keď bi tak bolo majetok slovakistanu bi nebol rozkradnutý strategické podniky bi fungovali teda celý tento sistém ale nestalo sa armáda je žiadna nie je a peniaze na jej zbrojenie sú vyhodené do vzduchu sme v ato a samo to hovorí osebe slovakistan v prípade konfliktu z medvedom si nestihne ráno vyčistiť zubi teda záchrana slovakistanu je vystúpenie z ato a biť neutrálnov krajinov a držať sa krajiny ako je rakus. morho
1/1