Názory čitateľov


Názory k článku:
Síra v Družbe: Rusi stopli kvalitnejšiu ropu Európe, prednosť dostala Čína

5. 3. 2018   vil
Rusko,Bielorusko,Čín a a nekolik dalších státu vytvořili Euroasijskou únii,která je mnohem větší než europská únie.Naše smůla je v tom ,že místo abychom spolupracovali s Ruskem,které nás v historii nikdy nepodrazilo na rozdil od krajin EU,kterým lezeme do zadku.Pokud Rusko uzavře kohouty ropy ,plynu tak europa zdechne.Dovážane produkty z ameriky jsou 10 krát drahší než ruské.
4. 3. 2018   Omen
Prečo vlastne dovážame hnusnú, drahú, rusácku ropu(chu) - namiesto lacnej a kvalitnej americkej ?
Veď tým vlastne oslabujeme sankcie EU voči Rusku !
Zákaz dovozu rusáckej ropy, plynu aj jadrového paliva by mal ešte jednu obrovskú výhodu - zamrzli by všetci tí pseudomekratickí magori, ktorých jediným životným cieľom je podvádzanie, rozkrádanie a ožobračovanie blížnych svojich :) Človeka ktorý zažil, ako Bratislava vyzerala pred postavením plynovodu (keď bol všade v zime uhoľný prach, špina, popol, dym, špinavá hmla a smrad však neoyebete chrapúni ... (dnes je taký smrad v podtatranských obciach, lebo tam domorodci pália bagandže a penumatiky)
10. 2. 2018   Lubo
rafinujte sankcie, tie sú bez síry
9. 2. 2018   kakadu
Rusi postupne zastavujú aj dodávku vzácnych plynov hélium, argón, kryptón...,
a zložitých uhľovodíkových molekúl etán, propán, bután, pentán, ktoré sa bežne nachádzajú v zemnom plyne,
lebo Rusi zvyšujú podiel čistenia plynu o tiet hodnotné zložky, ktoré a používajú chemickom priemysle
a do EÚ Rusi začínajú dodávať stále čistejší plyn,
ktorí obsahuje prevažne molekuly metánu
Teda už sa blíži čas, keď od Rusov budeme kupovať chemické výrobky a vzácne plyny, ktorých bezplatný tok do EÚ,
sa nám z Ruska pomaly zastavuje.
9. 2. 2018   m&m
Fuuu Chemik. Ja len ci vies z coho s vyraba Helium, Argon, Krypton... no dozvedel som sa nieco nove... ;o) To vam prislo v navode z Moskvy?
Skus si pozriet co je to frakcna destilacia vzduchu a robi sa v Dusle Sala. Tie vzacne plyny su ako vedlajsi produkt pri ziskavani dusika do umelych hnojiv. Neskutocne co ludia su schopny sirit po internete... Tie zlozite uhlovodiky ani nekomentujem... "prevazne cistejsi plyn" ... :o))))
11. 2. 2018   kakadu
Ty trúba a koľko jednotiek hélia a vzácnych plynov je vo vzduchu a koľko v zemnom plyne ?
19. 2. 2018   mirobabic@tpg.com.au
v niektorej studni alebo jak sa to povie jak cerpaju zemny plyn,tak sa vyskytuje az 8 percent hellia
11. 2. 2018   astek
Takýto podnik stavajú aj na Nord streem
https://www.you tube.com/watch?v=osmR yFN1G-o
9. 2. 2018   m&m
No Rusi budu mat skor ci neskor problem lebo potrebuju technologie aby tu ropu zo stale tazsie dostupnych miest vytazili. Co budu robit o cca 22 rokov ??? neviem ked peniaze prejedia a minu na armadu.
A este malickost, Rusku ropu nevie hoci kto spracovat, musite mat rafineriu postavenu na tazsku ropu ;o) keby ste poslali tuto ropu na spracovanie napr. do USA alebo aj do Nemeckej rafinerii tak by ju pol dni museli odstavit minimalne na mesiac ... ;o)
9. 2. 2018   kakadu
Rusi nepotrebovali západ na toto dielo?
https://www.you tube.com/watch?v=dhwk bVBH7EU
5. 3. 2018   nnn
Rusko tazi ropu viac ako 50 rokov ak vies aky je proces tazby ? Ked bude obtiazna sucastna tazba ropy Ja ktomu len tolko rusko vlozi cerpadla do diery a bude mat ropu na dalsich 100 rokov. O akych amerckych nezmysloch o technologiach to tocis ? Debilko v sucastnosti ropa vyteka z trubby ktora je zapychnuata v zemi.
9. 2. 2018   URBAN
v EU osierate Rusov, tu je výsledok, môžete dovážať za drahšie z Venezuely v drahých tankeroch a Poliaci a iný hovno zarobia na tranzite ropy a po dokončení plynovodu do nemecka aj zo zemného plynu bude hovno na tranzite. Ten somár čo dovolil reverz plynu do ukrajiny to posral a slováci skončia ako tranzitná krajina. To je výsledok ked fajčíte vtáky Usákom a západu a nehájite slovenské národné záujmy ak vôbec viete čo to je národný záujem.
9. 2. 2018   anonym
PALEC HORE VÝBORNE ZHRNUTIE SITUÁCIE...
9. 2. 2018   112
suhlas
9. 2. 2018   fero z BA
rusi majú z toho sami hlavu v smútku, pomaličky sa začne prejavovať embargo na dodávky ťažobných technológií a výsledky budú hmateľné. Ropy je vo svete habadej, rus si sám píli konár pod sebou. Slovensko čiastočne dokázalo, že nie je a nebude ruskou kolóniou. Každá krajina v EU je tranzitnou krajinou, takže v tom SR nie je žiadnym spôsom výnimočná. Do r.2029 je podpísaný kontrakt na prepravu ropy. Ak rusi nebudú dodržiavať, tak ich SR bude žalovať..... prípadne môže ísť birmovanec prosiť do moskvy, však to je už naučený, ak chodil prosíkať kvôli Slovanu v KHL, tak môže aj kvôli rope.
A prvoradým záujmom SR je EU, potom určite USA, rusi sú niekde ďaleko. Kvôli nedávnej okupácii rus nikdy nebude priateľom SR, to nie je možné
9. 2. 2018   fero
Aj keby bolo ropy vo svete habadej, dovoz do EU ju dost predrazi...
9. 2. 2018   ferozba
Ferko z BA, asi si prekonal tazky uraz hlavy... Rusi maju ropu, hlavu v smutku moze mat tak akurat EU.
9. 2. 2018   fero z BA
každý druhý má dnes ropu, takže klídek...... ropu potrebuje akurát tak Slovnaft, nie SR.... nie je problém dovážať hotové výrobky
10. 2. 2018   PeterBB
Nie je problém dovážať, len aj teba zrejme priviezli a veľmi im to nevyšlo.
10. 2. 2018   anonym
Dostatok / nedostatok ropy je vyjadrený jeho cenou. Tá je dnes asi 60% z ceny, ktorá bola v roku 2008
11. 2. 2018   cmordo
Fero z BA, toľko sprosostí v pár vetách. Prečo by mali Rusi hlavu v smútku?? Ohadom plynu, sa buduje Nord Stream2, kde polovicu nákladou zaplatí EU , presnejšie 5 európskych spoločností a zvyšok Rusi, ktorí ostanú aj 100% akcionármi, a ropu sme mohli čerpať už dávno z Jadranu, ale je to finančne nevýhodné.
Polittika je obchod, a nie tupé emócie a predsudky.
12. 2. 2018   fero z BA
svet nie je závislý na ruskej rope a plyne, nepodhadzuj tu nezastupiteľnosť ruska lebo to nie je pravda
14. 2. 2018   julo
Kúpime všetko aj plyn aj uhlie ako somár z Ukrajiny nevadí že to bude to isté len v zelenom ale nebude to z Ruska . Tvoj názor je tak na úrovni 15-25r. A okupovalo nás aj Nemecké EU ale to aj vraždilo vo velkom. Onedlho v škole budú učiť že nemec usák fín a ital boli dobrý a oslobodili nás od fašizmu ruska.
9. 2. 2018   m&m
Hej, hej vzdy bolo Slovenskym narodnym zaujmom byt koloniou CCCP sorry Ruska. Uz sa nam cnie za augustom 68...
9. 2. 2018   li
Typický východniarsky názor. Za rusko aj život položíš, slovensko ťa nezaujíma
9. 2. 2018   URBAN
páni pred 89 sme boli v záujmovej sfére CCCP, teraz sme kolónia západu kde sa vyváža ich tovar a nie náš ktorý už nemáme, z hľadiska NATO sme nárazníková zóna kde by bol front aj napriek tomu ,že v revolúcii bolo heslo žiadne vojenské pakty a odluka cirkvi od štátu. A čo sa týka tvojich rečí ja som pacifista ja nebudem bojovať za nikoho ale budem obchodovať s kýmkoľvek. Váš totalitný pohľad ,že buď som na východ alebo na západ je už prežitá a trápna s tákým na mňa nechoď je to úbohé. A čo sa týka slovenských záujmov dávam Vám otázku do diskusie prečo sa predali strategické podniky ktoré boli a sú ziskové, kupoval ich hlavne západ GER,FRA,NLD, Slovnaft pretlačili Bugárovci u Dzurindovcov svojim Maďarom.
9. 2. 2018   muchotravka
Východniarov všeobecne do toho neťahajte, po socialistickom prerode priemyslu tam sú teraz desiatky rokov hladové doliny či exodus za prácou, a ešte potrvá než sa ten socblahobyt podarí ako tak prekonať. Iba blázon by si prial návrat do oných čias a bližších vzťahov s Ruskom než je nevyhnutné.
9. 2. 2018   cak
Ty pro rusky troll...
9. 2. 2018   m&m
Ja som reagoval na URBAN.
Ale v pohodde, uz som bol plateny USA a aj Banderovec... ;o)
Ja by som poslal vsetkych Slovakov povine do RUska niekde mimo Moskvu aby si uvedomili ako nam je tu na Slovensku a v EU dobre...
11. 2. 2018   anonym
velmi spravne zmaturoval si na jednotku
11. 2. 2018   URBAN
dík, no ja chcem titul. maturita je málo.
1/1