Názory čitateľov


Názory k článku:
Rakúsky kancelár Kurz: Krajiny z východu únie by mali dostať menej európskych peňazí

18. 2. 2018   anonym
To akosi nesedi do ust mutti merkel, viac solidarity.., kludne, znizit prispevky na nevyhnutne minimum, dobre uz bolo, bude co raz tazsie vysvetlovat doma ludom, ze prispievaju cez dane zlodejom na slovensku alebo v polsku, kedze SK je kdesi na konci cistych prijemcov, mozeme Kurzovi len dat za pravdu,ak by fico dotoval SK polnohospodara rovako ako makron, tiez by ten zapadny odpad na nasich pultoch mal velky problem.., lenze mne to pripada tak, ze za prislub dotacii sme otvorili trhy pre ten brak co k nam vozia zo zapadu..a podporujeme tak zapadneho vyrobcu na ukor kvalitneho SK producenta.
7. 2. 2018   anonym
kúpa eura určená eu bola obrovsky nadnesené odstupenie angl. z paktu má za následok jeho zníženia celý systém je v rozpore z jeho založením nie je tu slubovaná rovnosť ale ako sa preukázalorozdiely sú obrovské a z vychodných štátov sa stali kolonie kde je novodobé otroctvo a následné konania smerujú presne podľa štylu západu ako udržať kolonie pokope je dovoz lahkých pracovných síl čo bude mať za následok ekonomický dopad nebudeme len otroci ale žobráci mám zato smerovanie slovakistanu v eurozone pár bohatých z bitok žobráci a dovoz pracovných síl je toho dôkazom fog
6. 2. 2018   polska matros
Sebko kludne si tie prachy strc do pr..dele ...
5. 2. 2018   palko
Plný súhlas, som za to aby nedostávali vôbec nič, odučia sa kradnúť, aspoň niektorí.
7. 2. 2018   jahnatko
Aj ja suhlasim. Ale aj opacne. Vsetky zapadne firmy nechaju svoje zisky na Slovensku. Formou dalsich investicii, alebo spotreby...
13. 2. 2018   Igorko
A kto by tu potom investoval ty rozum?
5. 2. 2018   classic chess
Keby nekurcoval dotácie východným krajinám, bol by sám proti svojmu menu. Bol by som zvedavý, ako by sa hladko učesaný, stále sa usmievajúci a ruky (ktorých by mal mať ako stonožka nôh) rozdávajúci pán Kurc postavil proti pumpovaniu amerických dolárov do Rakúskej ekonomiky po druhej svetovej vojne.
5. 2. 2018   anonym
No, ale na tej fotke vyzerá Orbán pri mladom Kurzovi ako Fantoci.
5. 2. 2018   asaaada
Spinavy fasista zostene navzdy fasistom , pokym sa z tejto planety nespala spinavy nemci, rakusani , francuzi a HLAVNE SKURVENY AMERICCANY nikdy nebude na svete pokoj.
5. 2. 2018   anonym
klídek.
:-)
Ty by si na mieste Nemcov, Rakúšanov, Francúzov ďalej chcel financovať tých, ktorí len berú?
-
Alebo ináč, predpokladám, že Ti nevadí, že z tvojich daní sú vyplácaní aj naši "opálení" spoluobčania.
5. 2. 2018   Lolo
Mlady Sebastian, ma zaujimavu politiku.
Ale keby v Rakusku, mali 40 rokov budovat socializmus, pripadne Cervena armada by ich intervenovala v 60tych rokoch, vsetko by mali zdruzstevnene, prvych 20 rokov by tazili v Aplach uran, po dozorom ZSSR a potom by 20 rokov normalizovali, tak by tiez po anschluse EU, ich autonomna neutalita vyzerala uplne inak a kazde euro, ktore dostali a dostavaju z EU, nebudu zavidiet.
Agrarno turisticka Austria, skanzen neutrality a centralnej monarchie, ma naslapnute asi vyprodukovat noveho dolfiho, ale takeho modernejsieho.. modelovy rad noveho tisicrocia.
Nieje to davno, co isty pan Haider, skoro zbankrotoval Korutansko a prispievala cela EU, na politiku niekoho dnes mrtveho.
5. 2. 2018   anonym
mojej starej mamy brat študoval vo Viedni a keď tam išiel na štúdiá, bral si zo sebou kooopu jedla aby prežil v chudobnom Rakúsku
5. 2. 2018   embel1950
Počuj Sebastian, aj Slovensko je už čistý platiteľ, ale čakám, kedy nám Únia prispeje na prechod pre medvede nad cestami tu v Bratislave, kdesi na Račianskom mýte, keď už takto prispeli Čechom.No čo sme horší?
5. 2. 2018   fero z BA
slovensko je čistý vycucávač eurofondov a nie platiteľ ---- prosím nedávaj nepravdy
Slovensko je od eurofondov závislé najviac spomedzi všetkých členov Únie, viď: https://dennikn.sk/ 627581/slovensko-je-o d-eurofondov-zavisle- najviac-spomedzi-vset kych-clenov-unie/
5. 2. 2018   embel1950
Eurpfondy sú vyvážené lacnou pracovnou silou a majú ich v hrsti súkromné firmy, nie verejný sektor a tie sa trasú o to, čo s nimi bude po roku 2020. Prepočet je zložitejší, napríklad aj v Českej republike sú výpočty, ktoré dokladujú, že sa stali čistí plátci, hoci číselne berú ešte viac ako Slovensko, ktoré má tiež malý štátny rozpočet na svoje potreby. Keby sa aspoň tá D1 z nich dostavala. Nie sme od nich závislí,to je propaganda, ich zrušenie pomôže suverenite, hoci terajšia vládna línia je za ich zachovanie aj do nekonečna.
5. 2. 2018   fero z BA
čísla nepustia, to plus a mínus --------- tie prepočty nie sú náhodou od Kotlebu?
5. 2. 2018   embel1950
Nie, Kotleba s tým nemá naozaj nič ani verejné zdravotníctvo ich nečerpá iba nezadĺžené súkromné zariadenia. Nedá sa žiť v predstave, že 3,7 miliardy fondov je pre Slovensko riešením a dávajú ich z lásky k východu. Nevieme ich poriadne vyčerpať hoci sa to zlepšilo.
5. 2. 2018   fero z BA
každý fond, každá štátna podpora podnikaniu ničí súkromný sektor lebo poskytuje jednému subjektu neoprávnenú výhodu pred druhým ---- to je zabijak a úplný nezmysel. Principiálne sú takéto fondy v skutočnosti katastrofou, ktorá vypukne v budúcnosti
6. 2. 2018   embel1950
Z hľadiska eurofondov sa prikláňam k názorom Thomasa Pikettyho, ktorý ich skúmal a popísal deformovaný pohľad na ne pretože spätný transfér ziskov vo východných krajinách EÚ úplne zastiera ich zmysel a čo je dôležité vytvára neoprávnené výhody časti podnikateľom. Povedal by som, že do roku 2015 celkom zanedbávali skutočné verejné investície nečerpali sa, ľudia ich nezaujímali. V týchto fondoch vidím barličku a riziko prehlbujúcej sa závislosti a v tom je ich hlavný skrytý cieľ. Odmietam vzdať sa štátnosti aj keby boli desaťnásobné.
5. 2. 2018   KoVo
://dennikn.sk/ ... to sú tie zaručene správne info. Zrejme si jeden z tých, čo neuznávajú ( asi ani nečítajú ) iné zdroje a majú patent na pravdu.
6. 2. 2018   x3m
Tomu denniku by som neveril ani keby povedali, ze zajtra vyjde slnko. Taky moralny odpad co sa tam zdruzil este svet nevidel.
5. 2. 2018   Sonic
"Lolo" velmi pekne si to trafil. Keď ten polointeligent s ušami strýka Fedora(rozprávka)sa nezačne snažit konečne pochopiť text ktorý mu dávajú prečítať a porozumieť tomu že politik nie je živý telegram,skončí rovnako ako Hei(l)der. Lenže tohoto tentokrát odstráni opačná strana. Je mi vážne ľúto Rakúšanov,teda tých pár čo na území tohoto štátu ešte po 2sv. vojne zostali. To čo sa tam poslednú dobu odohráva,nemôže byť pre dobro Rakúšanov-európanov .Ale asi sa musia sami úplne znemožnit,aby konečne národ pochpil že pokial nenastúpi sudca Lynč,nič sa nevyrieši.
5. 2. 2018   kurwamerkel
ty máš teda starosti
1/2staršie