Názory čitateľov


Názory k článku:
Počet domácnosti používajúcich televíznu anténu vzrástol

20. 1. 2018   Stefan
keď zlyhá príjem signálu cez Skylink prostredníctvom satelitu, terestriál stále funguje, preto mam aj terestriál
19. 1. 2018   Murkoslav
Zaujímavé, že dozorný úrad pre telekomunikácie, či ako sa nazýva, nedokáže zasiahnuť aby jedna firma nemala monopol aj nad anténnym príjmov aj nad dominantným satelitným príjmom TV. Ale toto ryžovanie čoskoro skončí. Mladí telku nepozerajú, stredná generácia veľmi nemá na to čas. Kto by chcel pozerať tie debilné reklamy ? Snáď len masochista.
20. 1. 2018   anonym
Ak myslíš Skylink a Towercom, tak tie už dávno nemajú spoločného vlastníka. Ale následky ich počiatočného prepojenia sa ukazujú dodnes...
20. 1. 2018   Lolo
Mna stve, ze ked /ne/pozeram reklamu, tak do nej stale pchaju nejake filmy, alebo spravodajstvo.
19. 1. 2018   anonym
Určite bude rásť aj naďalej, pretože Skylink zvyšuje ceny každoročne cca. o 50%.
19. 1. 2018   Lolo
Su to kraviny, pretoze kabelovka je drahy sersam, koli jednemu, alebo dvom programom, ktore su nuteny si priplacat pouzivatelia kablu, sa im to neoplati a hounomety televiznych kanalov, prepchate reklamami, nikto sledovat nechce.
Takze ubuda pouzivatelov kablovych pripojeni, ale aj satelitnych hounometov, prechadza vatsina ludi na IPTV, alebo stream, pripadne si taha filmz z cloudu a sleduje len to, co je zaujimave ako sum v pozadi na velkej TV pri klovani do mobilu. Televizia a rozhlas, sireny klasickym broadcastingovym sposobom, teda sireny signal produkovany ako sled udalosti a blvanice, prekladany reklamnymi shotmi a krvavymi spravami, nema ziadnu buducnost. Je uplne jedno, aky format terestrialneho broadcastingu sa pouzije, ci je to analogove vysielanie, digitalne vysielanie pozemne, satelitne, DAB rozhlas, alebo internet.
Pre spotrebitela, ktory je zvyknuty si pustit to, co chce, ale nie to co "ide", je dnesny sposob sireneho signalu, obsahovo zaujimavy, asi ako farba ranneho mocu, alebo format stolice.
Za to nemoze towercom priamo, ale nepriamo, pretoze pre distribuciu musi zit z toho, co mu platia za sirenie programov televizie a rozhlas. Tieto peniaze potom sluzia na rozvoj sirenia signalu modernejsou methodou, kde do povodneho spektra frekvencii, vojde viac kanalov a prkotin, ktore opat nikto nesleduje.
A to nevyriesi ani vatsi vyber stanic, lebo na tal maly trh, ako je vychodna kolonia EU Slovakistan, bude zvatsujucim sa poctom stanic sirenych konvencnym broadcastingom, uroven upadat, alebo sa trvale tendencne zhorsovat. Spravodajstvo je na tom este horsie. Lokalne stanice nemaju sancu na sirenie konvencnzm sposobom, lebo prenos je drahy a reklamu si tazko niekto zaplati.
Je to podobne, ako keby dedinsky rozhlas po drote, mal kanalovo a priestorovo dosah po celom Slovakistane.
Kazda dedina zvlast.
Internet je riesenie, najma 4G a uplne idelane 5G celoplosny bezdrotovy a v domacnostiach rychly internet.
19. 1. 2018   Lolo
Pocet domacnosti pouzivajucich televiznu antenu..
A tam sa pocita aj z alternativnym pouzitim?
Napriklad ako susiak pradla, pozorovanie spevaveho vtactva, alebo pouzitie ako skrabadlo, ci ohreblo?
Cesanie konope, alebo lanu?
DVBT anteny mozu sluzit aj ako zdroj potesenia domacej hydine, schody do kurnika a podobne.
Mimochodom pasma a frekvencie DVBT sa budu opat menit, koli sirokopasmovemu internetu.
Takze IV a V TV pasmo, asi nebude uz pouzivane.
Opat vymena anten, zmena polarizacie..
Este zakon chyba o spolocnych antenach v bytovych domoch.
Pripadne zakaz cezhranicneho prijmu imperialistickych signalov.
Pretoze ako je Europa jednotna, tak sa lokalne zabranuje prijimaniu zahranicnych signalov. Najma u satelitnej TV, najma v Slovakistane Nova, alebo CZ stanice su za priplatky, aby neodcerpavali platiacich otrokov kabeloviek a najma satelitneho vysielania.
Tu je vidno chudobu a biedu ducha, maly trh, ktory sa snazi presvedcit spotrebitela o tom, ze ak chce pozerat, musi platit a to aj za neplatene kanaly TV a rozhlasove, ktore su pre obcanov ineho statu v zakladnom baliku.
A to nepisem o platenych kanaloch, kde sa priplaca za to, ze tam niesu reklamy.
Ale vsetko trva iba nejaky cas.
Doba ked ludia museli, lebo nemali na vyber konci.
Bud pride doba, ze ludia vobec nebudu mat na vyver vobec, alebo nebudu mat na to, aby vyber mali.
Alebo EU a EK zavedie zadarmo povinne internet kazdemu, kto ho nechce a bude mat na vyber, aj ked nechce.
Za kazdu minutu nepripojenia, bude platit pokutu.
Alebo sa budu poplatky platit nie od pripojneho odberneho miesta elektromeru, ale ako odvod subezne zo zdravotnym poistenim.
20. 1. 2018   anonym
Asi tak 75% tvojich príspevkov sú nezmysly. A fakt sa mi nechce rozoberať to bod po bode a vysvetľovať, veď kto to vôbec bude čítať...
20. 1. 2018   Lolo
Mozno ano, ale mozno nie. Drahy anonym..
Ak je 25% toho, co napisem zmyselnych, tak je otazka, co je nezmysel.
V podstate si ma potesil. Vatsina prispevkov je od reality vzdialena viac.
20. 1. 2018   anonym
Slovo "zmyselný" má celkom iný význam, než v akom si ho použil. A 25% je veľmi slabý výsledok, lebo keby si plácal úplne náhodné výroky, z princípov štatistiky (teória veľkých čísel sa tomu nadáva) by si mal dosiahnuť 50%-nú úspešnosť, rovnako, ako pri hode mincou. Takže niet sa nad čím tešiť, drahý Lolo. A keď sa už pýtaš, tak nezmysel je tvrdenie, výrok alebo argument, ktorý nekoreluje s faktami, je logicky nekonzistentný až úplne nesprávny, irelevantný, nesúvisiaci s tým, na čo reaguje a/alebo zavádzajúci. Naozaj ti to mám rozoberať na súčiastky a bod po bode zdôvodňovať, kde všade máš nezmysly a prečo ide o nezmysly?
20. 1. 2018   klustout
Tak teraz ti poviem prečo je dobré celoplošné homogénne vysielanie pre každého človeka na inom odbernom mieste rovnaký obsah.
Príklad: Predstav si starousadlíka žijúceho niekde na bohom zabudnutých lazoch, ktorý nemá styk s okolím a keď má, tak len minimálny(nakupuje v lokálnej večierke...). A k tomuto usadlíkovi vedie len jeden internetový kábel od T** a tento usadlík žije vo svete kde neexistuje žiadne celoplošné homogénne vysielanie. A teraz si predstav nejakého iného sadistického štátom podkutého he ke ra ktorý mu ten kábel prereže napojí medzi kábel svoj počítač a začne mu filtrovať správy, začne ich natáčať a fabrikovať vlastné "nápady" až presvedčí toho starousadlíka že vypukla tretia svetová vojna a má sa zabarikádovať vo svojom obydlí a čakať na inváziu, či sprisahanie. Informácie ktoré dostáva si nemôže overiť, nemôže ísť do veľkomesta a ukazovať záznamy správ, lebo nikto také správy nevidel, lebo každý videl niečo iné, len to čo chcel vidieť.
Vzniká tu obrovská možnosť manipulácií a natáčaní reality nie skupinám ale jednotlivcom, ktorí takpovediac prepadnú cez systém. Vlastníci a prevádzkovatelia informačných technológií ktorí majú všetku "moc a "pravdu" držia za gule" sa budú môcť pohodlnejšie zbavovať jednotlivcov na "zakázku" odpratávať ich takými spôsobmi kde jednotlivci stratia pojem o realite a aj tí najnormálnejší skončia v base či v blázinci, vyprovokovaní a verejne označení za neprispôsobivých či neželaných.
Záver: Celoplošné homogénne vysielanie má svoj význam a hlavne keď je doplnené aj inými overiteľnými zdrojmi informácií!
21. 1. 2018   Lolo
Celoplosne vysielanie je rovnako manipulativne a manipulovatelne, ako sireny obsah internetu. To iste plati aj o satelite, alebo beznej tlaci.
Lazobnik a kopanicar je prakticky neexistujuci druh, minorita, ktora nikoho nezaujima, pretoze netvori potencial vhodny na ovplyvnovanie, nakolko jeho produktivna cinnost sa obmedzuje na ziskavanie potravy a paliva na zimu.
Takyto potencialne nevykonny obcan, je pre zaujomove skupiny a hackerov nezaujimavy ciel.
Za to pripad znamy, ked sa skupina hackerov napojila na kameru snimajucu z kopca okolie, ktorej obraz bol prenasany celoplosne terestrialne a aj satelitom, mal velmi vyznamny vplyv na konzumentov obsahu terestrialnej TV. Jednalo sa o videofake, atomoveho vybuchu..
A nepotrebovali na to, ziadnu sofistikovanu technologiu, napojili sa na videosignal jednej opustenej kamery na kopci..
https://sip.den ik.cz/pribehy-a-udalo sti/atomovy_vybuch.ht ml
www.blesk.cz/cl...
22. 1. 2018   klustout(member)
Požičiam ti stíhačku! Chceš?
A to ti garantujem že ju nedobehneš- ona dobehne teba a nepomôže ti ani špičková anténa ktorá sprostredkuje akýkoľvek signál akejkoľvek kvality a akejkoľvek technológie.
Zapozeráš sa tak do nej že budeš Lazník, veriaci, papagáj, starousadlík... Začneš nielen veriť na UFO, mimozemšťanov, tretiu svetovú vojnu ale aj tomu že máš správne vyplniť daňové priznanie a doplatiť nedoplatky...
To na čom sa asi zhodneme je to že isté problémy nie sú problémami použitej a vymyslenej technológie prenosu ale personálny problém prevádzkovateľa a majiteľa tejto technológie a to komu prisluhuje a kto si ho bezvýhradne podrobí.
Zapni si prosím obvody ktoré vnímajú metafory a spoj si už svoje získané poznanie,ktoré evidentne už máš, s preneseným významom mojich viet a budeš vedieť o čom som hovoril(o beznádeji, o moci,podrobení, a nevyriešiteľnosti ...) čau!
22. 1. 2018   Lolo
Ak hovoris o beznadeji, o moci a nevyriesitelnosti, tak si mlady, alebo zijes v nevedomi.
Ja osobne pouzivatelov anten terestrialneho prijmu nedelim na prijimatelov signalu a na ludi, co si napichnu na antenu parky, alebo spekacky a griluju ich "multiplexnym" sposobom.
Osobne si myslim, ze ubudajuci klienti platenych satelitnych sluzieb, ktore mali povodne byt bezplatne, prechadzaju na interaktivnejsie sledovanie TV, ako je konvencny terestrialny broadcasting.
Dnes placka, alias debilizator, pripojenim na internet, dokaze viac, ako prijimat signaly dostupne DVBT komercynch a statnych TV.
1/1