Názory čitateľov


Názory k článku:
Bitcoinová horúčka a ako na ňu môžeme doplatiť všetci

26. 1. 2018   LukasRiedl
Naučte sa pracovať a zarábať s Bitcoin , vaše peniaze zostanú v bezpečí a máte možnosť ich zhodnotiť až 3 krát ročne : akonabitcoin.bl...
23. 1. 2018   Blind Man
Mňa vynechajte a popri tom ma môžete bozať v riť!
19. 1. 2018   Misiak
Každý deň nový strašidelný článok. Prečo rovnako nepíšete aj o stávkových kanceláriách, lotto, kasínach, alkohole? je to to isté. Gramotný človek si dokáže spočítať koľko peňazí môže "investovať" a o koľko je ochotný prísť aj v prípade tej strašnej katastrofy ktorou strašíte. A negramotný dokáže prísť o majetok aj na obyčajnom alkohole alebo stávkach. Keď je v Jackpote 10.000.000 € ľudia šalejú a kupujú tikety avšak šanca že vyhrajú je mizivá.
a či je niečo decentralizované alebo to niekto ovláda: v súčasnosti je ovládané už všetko, čiže argumentovať tým že práve pri kryptomenách dokáže pár individuí stanoviť vývoj nieje nič čo by sa už nedialo pri iných komoditách ktoré obhajujete.
19. 1. 2018   @@@
za šialenstvo okolo bitcoinu možu centralne banky a ich masove tlačenie penazi do obehu vytvorilo to že mnohi dnes maju obrovske prebytky a iny oborvske dlhy a ti čo maju obrovske prebytky tak špekuluju lebo chcu ešte viac a pri špekulacii nalakali na to aj bežnych ludi ktory prebytky maju bud male alebo si na to požičali lebo aj oni chcu tak rychlo zbohatnuť na konci ostanu dve skupiny jedny čo z toho obovsky vytažia a druhy ktory prerobia ale to nemeni nič na tom že za to všetko možu centrlane banky a ich nezodpovedna politika ktora nie je o nič lepšia ako samotne kryptomeny čiže je tiež len špekulativna a ked takto centrlabna banka vytvorila masy špekulatov potom je jasne že si vytvorili svojho boha menom kryptomeny a teraz sa k nemu modlia :D :D :D
19. 1. 2018   kayo
Paradoxom je, ze ako obhajuju decentralizaciu kryptomien a pritom je to len MLM hype marketing. Jedine meny, ktore sa daju obchodovat s konvencnymi peniazmi je bitcoin, ether a litecoin. Najviac penazi vsak priteka pochopitelne cez bitcoin. A teraz nech nam vysvetlia, ako moze byt mena decentralizovana, ked jej hodnota sa odvodzuje od centralizovanych mien? Jozko dostane vyplatu, nakupi bitcoin a vytesuje sa, ako sa vymanil z centralizovaneho financneho systemu. V skutocnosti si ale za ten bitcoin nekupi ani chleba ani tresku, ani listok na autobus a ak nakupil v nevhodnu dobu, tak o par dni si uz tresku nekupi, ani keby peniaze z decentralizovaneho systemu vybral... Pamatajte, cena bitcoinu je len marketing, cena fiat penazi je vykupena prave tym, ze si za ne kupite vsetko, co potrebujete k zivotu...
19. 1. 2018   zeleny alzak
mnohi predajcovia uz umoznuju platbu bitcoinom, na to nezabudaj a bude ich (mozno) coraz viac!
19. 1. 2018   kayo
Pokial za btc nekupis ropu, chcela, lieky, a nebudec v btc dostavat vyplatu od zamestnavatela, tak nejaka nahrada tradicnych penazi je len scify pribeh. S tym by musela suhlasit legislativa a legislativa = vlada = oligarchova = financne skupiny. Aj ked zostane btc decentralizovany, tak v momente, ked ho ovladne sucasny financny system, tak ho zmanipuluje podla seba. Bude to ako so zlatom, najviac ho budu mat v trezoroch ti najbohatsi a najbohatsimi su ti, ktori tazia ropu a tlacia peniaze...
19. 1. 2018   anonym
nechapes ze su to destruktivne technologie tak ako internet ? kto dnes pouziva zlate stranky ? Uz aj dnes firmy pouzivaju qr kody lebo staci zoskenovat mobilom a hned mas predsebou stranku firmy. Podobne sa da spravit tranzakcia medzi tebou a obchodnikom s mobilom. Dovod preco to doposial malo obchodnikov nepodporuje je ze poplatok za uverejenenie tranzakcie na bitcoin blockchaine je momentalne prilis vysoky. Preto su tu technologie ako segwit a lightining network ktore toto riesia.
19. 1. 2018   anonym
Dôvod, prečo obchodníci BTC nepoužívajú,je nestabilita hodnoty BTC v čase. Jedna z funkcií peňazí by mala byť aj uchovávanie hodnoty v čase, čomu výkyvy aj +/- 25% denne nepomáhajú. Nikto nechce pustiť BTC vo viere, že zajtra zaň dostane viac a obchodník ho nezoberie, pretože sa bojí, že stratí hodnotu. 999 z tisíc obchodníkov by sa dnes vyhlo bitcoinu ako čert krížu.
Druhá vec, prečo to nerobia, je že neveria bitcoinu. Aj keď to svedkovia bitcoinoví popierajú.
19. 1. 2018   kayo
A co z uvedeneho neumoznuje sucasny bankovy trh? Staci ti apka tvojej banky a mozes platit smartfonom, staci ti platobna karta, pipnes k terminalu v obchode a platba prebehne v pracovnych dnoch do par sekund. V zahranici si vytiahnes hotovost v cudzej mene, bez nutnosti chodenia po burzach a predavani a kupovani altcoinov.
Dovod, preco to obchodnici nepodporuju je, ze uctovnictvo sa neda viest v kryptomene, nemali by si ako vykazat prijmy a naklady. Aj spolocnosti ako Amazon, Microsoft ci Alza neuvadzaju na svojich strankach cenu v bitcoinoch, lebo oni dostanu platbu v penaznej mene, bitcoiny sa poslu cez platobnu branu, ktora robi konverziu na dolar alebo euro a na ucet predajcu pridu eura alebo dolare. Inak by nemohli tieto spolocnosti tento tovar vyfakturovat.
19. 1. 2018   Frantisek Nahnevany
Nuž a každá faktúra, a nie iba faktúra, ktorá prípadne obsahuje tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnote/ je založená na podvode. Už 25 rokov, dva týždne a päť dní.
19. 1. 2018   kayo
Nech sa paci, mozes si zalozit vlastnu krajinu a vsetci v nej budu zit, podnikat a zarabat bez toho, aby ti platili na rezijne naklady tvojho statu. Mozes byt prvym, kto bude riadit stat bez platenia dani, zo vzduchu a dobreho pocitu...
19. 1. 2018   Frantisek Nahnevany
Požiadavka, príkaz, nariadenie . . . sú jasné. Daň z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/. Avšak takáto daň de facto neexistuje. Nikde na svete. A ani nikdy a nikde neexistovala. Tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ je podvod.
Jednou vetou. Požaduje sa, nariaďuje, dokonca sa pod vyhrážkami a sankciami prikazuje platba /finančne nižšej/ dene z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/, v skutočnosti sa však inkasuje daň finančne podstatne vyššia, t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane.
19. 1. 2018   Lolo
Vsetci nie.
Napriklad aboriginci, alebo hnedoslovakistanci, nestradaju pocas krizy.
Pravdepodobne ani kleptokrati a politici, ani oligarchovia, nemaju problem z BTC horuckou. Straty dozenu zmykanim pracujucej chudoby.
19. 1. 2018   Frantisek Nahnevany
Asi tak.
1/1