Názory čitateľov


Názory k článku:
Meranie výkonnosti: Prečo je HDP sexistické

11. 1. 2018   M.V.
V kapitalizme je potrebné prácou vytvoriť tovar, ktorý sa uplatní na trhu a to určuje cenu práce, teda práca vykonávaná jednotlivcom pre seba nie je tovar. Ak doma umývam okná, nie je to to isté ako keď ich umývam v pracovnom pomere na nejakom vežiaku. Doma sa vykonáva aj vysokoneefektívne mnoho neužitočnej práce na rôznych gýčoch. V päťdesiatych rokoch bolo veľa žien, ktoré nikdy nikde nepracovali,len vo svojej záhradke , dostali od štátu 100 Kčs na mesiac a bolo to vyriešené.
11. 1. 2018   anonym
Riadna blbost.
11. 1. 2018   Lolo
Index HDP je mozno sexisticky, ale index hrubeho domaceho stastia, je castokrat zle pochopeny v koloniach a dominiach, najma v EU. Nemal by byt zamienany z hrubym domacim nestastim, nakolko lepsie vyjadruje stav spolocnosti hrube domace houno.
Aj tato metrika je znacne fekalisticka a znamena len meranie toho, co ostane a navyse velmi nepresne, nakolko ak je produkt kasovity, alebo ma charakter hnacky, hrubka sa neda stanovit, len objem a vaha. Preto je zavedeny viacvrstvovy toaletny papier, aby sa kopie mohli odovzdavat na danovy urad a statisticky urad.
1/1