Názory čitateľov


Názory k článku:
EÚ žiada od Ruska kompenzáciu za jeho zákaz dovozu bravčového mäsa

10. 1. 2018   Blind Man
Nech poškodení farmári prejdú na iný biznis. nech začnú vyrábať nafukovacie Anče. Zníži sa nebezpečenstvo znásilnení od astrofyzikov, lekárov a IT špecialistov. Nám keď zlikvidovali priemysel v 1989 roku tiež radili zmeniť orientáciu. A zatiaľ sa niektorým len sexuálna zmenila. Zasa sme len jednostranne orientovaný.
10. 1. 2018   Blind Man
EÚ dostane hrubé suché hovno. Asi niekomu dobre v Bruseli zayebáva.
10. 1. 2018   Pluto
Rusi, drzim vam palce, nedajte nic tej pojebanej EU. Treba vystupit z EU a teroristickej organizacie NATO
10. 1. 2018   fero z BA
spomínam na 1968 ---------- všetci do rusákov
10. 1. 2018   anonym
Mal by si vystúpiť .... zo Slovenska.
9. 1. 2018   kakadu
Eurotriumfalisti sa zbláznili,
najprv vyhlásili Rusku ekonomickú vojnu
a dnes by za to chceli kompenzácie
9. 1. 2018   anonym
Nechapes, nevadi, to rusofilne buranske socky zvaca nechapu. Rus je Hnus, spina!
9. 1. 2018   Vlko
Ten titulok ma posadil na zadok ! Bretonskym chovatelom predsa zakazala exportovat bravcove maso do Ruska FRANCUZSKA VLADA !!!!! Doteraz sa z toho nespamatali! V rovnakom case ako odmietla dodat Rusku dve dokoncene lode, ktorych vyrobu si Rusi zaplatili !!!! ( Francuzi ich potom "darovali" Egyptu)
Nech zije EU !!!
10. 1. 2018   director
myslím že nechpeš ty o čo tu ide, USA nannútilo EU sankcie proti Rusom, tým to len pomohlo naštartovať vlastnú ekonomiku čo predtým Jelcin zničil, doplatilo na to len EU a USA sa rehoce a obchoduje s Rusmi veselo ďalej, a teraz
chce EU kompenzáciu za t že nechce obchodovať s Rusmi,
to ako by mne šenkár povedal že mi nenaleje, tal pôjdem inam a potom by šenkár odo mňa žiadal ušlý zisk.....
toto už je demencia...
10. 1. 2018   anonym
Obchod medzi USA a Ruskom od 2014 klesol o 1/3.
9. 1. 2018   anonym
Tým idiotom z Bruselu asi mäkne mozog !!!
9. 1. 2018   fero z BA
typická ruská reakcia... ak nám niečo nevyhovuje, tak vystúpime z organizácie... najlepšie by bolo, aby vystúpili z OSN
9. 1. 2018   Marty
Len tak na okraj. Nemas pocit, ze najskor prisli sankcie EU, ktore Rusku na isty cas vyrazne skomplikovali napriklad zasobovanie potravinami? Sankcie EU, ktore napriklad tazko poskodili nasich mliekarov a Rusko donutili stat sa sebestacnym v potravinach? Sankcie, ktore su mimochodom proti pravidlam WTO?
Presstitutky zas pisu na objednavku a ty im este nahravas. Pokial viem, tak na zaciatku boli sankcie EU, ktora dokonca farmarom kompenzovala straty sposobene snakciami. Ale peniaze na kompenzacie dosli a Rusi, ktori sa vdaka nim stali sebestacnymi uz medzi tym jednoducho Holandske maso nepotrebuju.
Mimochodom sankcie EU boli to najlepsie, co sa Rusom mohlo stat. Skoda ze niekto nevyhlasi sankcie voci Slovensku. Zrazu by supermarkety neboli preplnene odpadom z krajin EU a behom par rokov by sa slusne rozbehlo domace polnohospodarstvo a potravinarstvo...
10. 1. 2018   anonym
Len treba rozlisit co su sankcie a co bol zakaz zo strany Rusov.
Len tak na okraj Rusko, zakazalo dovoz ovocia, zeleniny, masa a mliecnych vyrobkov... Nadherne sa rozmohlo pasovanie tychto komodit (Taliansky syrov, masa ... ) do Ruska. Napr. zrazu sa stalo Bielorsku obrovskym exporterom morskych ryb do Ruska aj ked nemaju more ;o)
Vies o com su sanckie? A vies co su pravidla WTO? Treba si to trosku pozriet a mozno az potom pisat ;o)
Ludia tak radi nadavaju na EU, no nikdy nebolo tak dobre aj vdaka stedrym dotaciam z EU ;o) a este na raz tak na okraj. Ludia chodte sa trosku pozriet do Ruska a porozpravajte sa s ludmi v Rusku Nie v Moskve ci ST. Petersdburgu ale zajdite si tak trosku mimo. Potom nadavajte na EU... co by ty ludia dali za to zit tak ako na Slovensku.
10. 1. 2018   director
a ty si sa ským rozprával ? toto je platený príspevok ?
téma je úplne o niečom inomako szas raz USA dobehlo EU, lebo oni s Rusmi obchodujú veselo ďalej a fakt že Rusom sanckie naštartovali ekonomiku potvrdili aj západné zdroje, Rusi sa stale veĺmocou vo vývoze obilia, nech si pýta Brusel náhradu škody v bielom dome, a o štedrých dortáciách by som pomlčal, porovnaj si dotácie čo dostávajú farmári v o Francúzku, Nemecku s našimi a a koĺko sú lacnejšie potraviny v Nemecku, troška rozhĺadu by nezaškodilo...
10. 1. 2018   anonym
No z pocas mojich sluzobnych ciest z viacerimi ludmi... a nie len v Moskve. Bol si uz niekedy v Rusku mimo Moskvu?
Najlepsie nejake male mestecko alebo dedinka. To je pecka. Ja to mam rad lebo mi to pripomina detstvo - muzeum. ;o)
Aka tema - moj prispevok bol reakcia na Marty. Totizto je dobre rozlisit co su sankcie a co zakazalo Rusko ... a potom o tom pisat.
Vazne o kolko su lacnejsie potraviny v Nemecku? Daj porovnanie.
Moje porovnanie bravcove stehno v akcii Fresh Kosice 5.1.2018 cena za kg 2.89 Euro vcera Kaufland Nemecko akcia vcera 5.68 Euro. Pomelo Kaufland Kosice 1.09 / Kaufland Nemecko 1.98 (Obe v akcii). A to mozeme zacat porovnavat Francuzsko alebo Dansko to bude pecka.
Nakupujem aj na Slovensku aj v Nemecku za priblizne rovnake peniaze nakupim vzdy viac na Slovensku. Ano zivotna uroven v Nemecku je na vyssej urovni ale to je asi logicke kedze nas tu dojili 40 rokov komunisti a Sovieti... Rusko by malo byt velmocou nie len vo vyvoze obilia ale v kopec inych vieciach pri ich rozlohe... ;o)
10. 1. 2018   anonym
Milujem tie argumentácie, že USA s Ruskom veselo obchoduje ďalej. A argumentácie podkladajú nárastom obchodu v Rubľoch, lenže Rubeľ má dnes iba 2/3 z hodnoty v roku 2014.
Takže export (mld.USD) z Ruska do USA v rokoch 2014, 2015, 2016, 2017:
23,7 16,4 14,5 15,6
Export z USA do Ruska (2014 - 2017)
10,7 7 5,8 6,4
9. 1. 2018   jano z BA
Ti si asi taký krám ako ti s výučným listom sereša v Brusely
9. 1. 2018   anonym
fero z BA si tak blbý od narodenia, keď píšeš takú nehoráznu kravinu ?
10. 1. 2018   anonym
a čo robí USA, a Izrael s Unesco ? nebud epodľa nás, vystupujeme, prečo stále pozeráš len na jednu stranu, problém je úplne niekde inde
9. 1. 2018   Lolo
Mozu napriklad zakazat vyvoz ropy a plynu do EU..
To by sme sa nasmiali, keby podobne sankcie byrokrati schvalili..
Africanom by sa zrazu chcelo ist velmi urychlene domof do tepla.. Par obcanov EU pomrzne a zvysok skuri nekvalitny nabytok z Ikea, alebo poplalia PET flase z novinami..
Malo staci, aby krehka obalka nasej civilizacie pukla.
A stale budeme vrtat a provokovat medveda, pokial nezavre ventily a bude po parade, mozme sa povesat na veterniky a opalovat pri solarnych paneloch.. Ani to jadrove palivo nebudme mat odkial doviezt a kam napchat.
10. 1. 2018   anonym
Len neprovokujme Medveďa.
Pozor, lebo sa poserieme.
1/1