Názory čitateľov


Názory k článku:
Od nového roka platia opatrenia na podporu výstavby nájomných bytov

2. 1. 2018   M.V.
Nájomné byty sú asi jedinou možnou cestou, ale na Slovensku sú to v podstate sociálne byty s regulovaným nájomným a to je dôvod prečo developeri nebudú naklonení tejto myšlienke. Sociálnymi bytmi sú v podstate aj naše paneláky, čo je 40% plochy bytov na Slovensku. Po 40 rokoch sú potrebné generálne opravy a u takzvaných novostavieb je sporná kvalita použitých stavebných materiálov a to sa prejaví aj v nájomnom, pretože opravy budú nutné už po 20 rokoch, ak nie skôr.
1. 1. 2018   anonym
další ojeb zo spločnej kasy dokedy slovač
1. 1. 2018   Lolo
Byty najomne, chybaju uz 28 rokov.
Vlastnictvo kralikarne na hypoteku, neriesi problem mobility pracovnej sily.
Ale jedno velke pozitivum tu je, ale sa o nom nehovori, ze vdaka tomu, tu nemame migrantov, ak tak sedia v byvalych kasarnach a objetoch, ktore su obohnane plotom.
Dovod je jasny, bytova politika vychodnej kolonie EU, ako je Slovakistan, proste neumoznuje pridelit byty, ani povodnym najomnikom statnych bytov, ktore boli restitovane a nedokaze za 2/3 doby existencie bolsevika, postavat 600 bytov najomnych v Blave, pre ludi, ktori na to maju narok.
Potom nemoze pridelovat byty ani migrosom a nemakacenkom, nakolko vybyvane kralikarne, ked sa rozpadnu, ako lacna alternativa byvania, vznikaju osady, ako Maslickovo.
Takze vzhladom na bytovu politiku statu, je pravdepodobne, ze okrem hypotekarnych otrokov, saturovanych v panelakoch vertikalnych a horizontalnych, sa tu ina pracovna sila asi dlhodobo neudrzi a nepracujuca skupina, mnoziaca sa na plne davky, postupne prejde na alternativne byvanie, cenovo dostupnejsie.
Sice sa jedna o etnicku a segregacnu politiku, ale socialny stat, sa stara predovsetkym o to, aby vo vystavbe budoval ubytovne, pre socialne slabsich politikov, ako napriklad Bonaparte. Stavitelov podobnych socialnych ubytovni odmenuje vratkami nadmernych odpoctov DPH. Je to sice zvlastne, ale je to v ramci zakonov u nas legalne, takze je to uz standard, ktory sa menit nebude aj na nizssich urovniach bytovej politiky.
Preto apelujem na ostatnych, ziadajte take najomne, ako uvadzaju politici v danovych priznaniach a ceny nadobudacie bytov, alebo stavieb, ako nasi kleptokrati uvadzaju v danovych priznaniach.
Za cenu, ktoru uvadza priemer, ze byva v Bonaparte, som schopny sa nastahovat hned z rodinou a nebudem trpiet nudzou. Tolko co uvadzaju, ako cenu jeho byvania najomneho, stoji obytna plocha niekolkych maringotiek a unimobud mesacne, pre sirsiu rodinu, na pzemku novy svet v Limbachu, ktory zrusili nasi kleptokrati, ako alternativu lacneho byvania v blizkom extravilane obce.
10. 1. 2018   blbko
Ale dnes tiež nikto ten byt ani pozemok zadarmo nedáva, alebo nechce dať. Ani lacnejšie ani lacno.
Takí sme všetci sociálni, že chceme všetci zarobiť na tych bytoch a pozemkoch. Nie banky ale my sami všetci sme CHAMTIVE SVINE, MY SME TO MY!!! SLOVACI
1/1