Názory čitateľov


Názory k článku:
Ani na Západe staroba nie je med lízať: Sedem dôvodov, prečo majú ženy na dôchodku menej peňazí než muži

13. 1. 2018   zazka
Všetko platí. Žena pracuje menej rokov (materská, PN), žena zarába menej. Ale bohužiaľ naďalej platia archetypy správania. Ak je žena vo funkčnom partnerstve, žena väčšinou zastáva v rodine ťažšiu menej viditeľnú prácu, časovo náročnú (starostlivosť o rodinu, domácnosť, deti), muž auto, financie. Pričom častokrát nemá ani poňatia kde sa platia niektoré výdavky (poistenie auta, domácnosti členov rodiny,služby spojené s bývaním a pod.)Nevedia, nestarajú sa, nerozhodujú a ani sú ochotné sa naučiť základy finančnej gramatiky, v zmysle je to chlapská úloha. Nenaučia sa ani šetriť, ani zúročiť peniaze a ani nerozmýšľajú o tom, lebo majú istotu v partnerstve. Ak ich ten opustí, začína byť problém. Záujem! Ženy majte záujem kam idú aj vaše peniaze a premýšľať, čo by ste urobili ak... Snažte sa o čo najmenšiu závislosť na druhom človeku. Ako povedala Veľká Katarína. Chceme mier, ale pripravme sa na vojnu!
7. 1. 2018   sisa
Ze vRakusku idu muzi do dochodku v 65? Tak v rodine,kde pracujem obidvaja synovia isli do dochodku prvy v 57-to bolo pred 2.rokmi a druhy v 60-to bolo minuly rok.Mimochodom ten druhy ma dôchodok 1400 a stazuje sa ze je to velmi malo.Takze ziadne v 65.
8. 1. 2018   IVANA
ja mám teraz 254,80 a na pohreb si už šetrím,už sa teším,čím skôr tím lepšie
9. 1. 2018   anonym
v Rakúsku je dôchodkový vek pre mužov 65 rokov a pre ženy 60 rokov s tým, že sa to bude postupne zjednocovať na 65 rokoch.
7. 1. 2018   spirit
už to že niekto napisal že ženy su menej zamestane mi pripada ako chore a preto bude nutne započitať ku mzde aj plat ženy ktora mu robi servis aby mohol v praci makať 12 hodin denne vy debili
6. 1. 2018   Lolo
Ono je tazko porovnavat Germansku a Slovakistansku poberatelku dochodku, pretoze je velky rozdiel v socialnom systeme.
Okrem ineho aj odvody platene pocas zivota su priepastne a v Germanii nezazili pocas 30 rokov tak silnu devalvaciu uspor a devalvaciu socialneho systemu.
6. 1. 2018   zolo
Takže v Poľsku a v Rakusku majú ženy dôchodkový vek výrazne nižší ako muži a je to aj v iných krajinách a tu táto vláda chce aby ženy robili do 67 rokov bez ohľadu na výchovu detí a to najlepšie na smeny v montovniach, ktoré tu napratali na urodnu pôdu,ešte im aj vo forme dotácii vysoko preplatia platy, takmer nič sa tu nechová a nepestuje okrem repky, stačí prísť do RAKUSKA, POĽSKA A MADARSKA tam sa správjú mudro a a sú sebestační, my radšej dovezieme humus pre ostblock......
19. 1. 2018   anonym
V anglicku zeny aj muzi maju narok na statny dochodok po dovrseni 66 rokov, to plati od aprila minuleho roka, su si rovni , muzi aj zeny...mozte poziadat o skorsi dochodok, ak mate setrenie na ine ako statne dochodky este...nepisete pravdu o anglicku...
6. 1. 2018   M.V.
Tiež náboženstvá a dženderizmus robia výraznú nadprácu. Stále existuje vžitá predstava živiteľa rodiny, čo sa v praxi vzťahuje na muža a od neho sa očakáva aj na penzii, že má poriadny balík peňazí .
1/1