Názory čitateľov


Názory k článku:
Ku koncu minulého roka na Slovensku pracovalo 962 občanov Chorvátska

18. 12. 2017   M.V.
Vo verejnoprávnom rozhlase dnes ráno krátko po deviatej hovorili o výstavbe slobodární zámestnávateľmi, pretože je to výhodnejšie ako "transport pracovnej sily." Skoro som niečo po príjímači hodil, keď som si uvedomil ako sa vyjadrujú o ľuďoch. Šup s nimi do "transportu," mohli by mať na to aj prispôsoboné vagóny.
17. 12. 2017   wannabeep
V septembri 2017, na prijímacom pohovore u jedného subdodávateľa pre automobilový priemysel, sedeli tam so mnou aj traja mladí Srbi (babku mali Slovenku) a štyria Ukrajinci zo strednej Ukrajiny.
17. 12. 2017   Lolo
Problem vyspelej otvorenej ekonomiky, nieje pohyb pracovnej sily.
Problem je pre kolonie, ako je Slovakistan, ked na trh prace prichadzaju otroci z inej kolonie a zisk z montovni sa zdanuje niekde uplne inde.
Takze na miesto domacich otrokov, otroci z inej kolonie, si vezmu zo sebou peniaze, dan z prijmu a aj odvody.
To, co vytvoria na mieste prace, je len lokalna spotreba minima potravin, nieco za ubytovanie a v podstate vatsina penazi, ktore v mzdach zarobia, idu cez nadnarodne pracovne agentury, otorcko-pracovnej turistiky dakde do pecka.
Chorvati a vobec Juhosi takmer vsetci, mali dlhe roky, ked u nas boli ostnate droty, moznost cestovat a pracovat v celej zapadnej EU.
A patricne to vyuzivali, pracovali a peniaze si nosili domov a podporovali rodiny, ekonomiku statu a dokazali istym sposobom kapitalizovat svoje zahranicne mzdy.
Az kym ich humanitarne nevybombardovali.
Nam sa len mohlo snivat o tom, ze by sme chodili legalne robit v 70tych rokoch do Rakuska, NSR, alebo Francie.
A vratit sa domof a nemusiet si menit valuty za poondiate bony, za ktore si clovek mohol kupit prd makovy v predrazenom tuzexe.
1/1