Názory čitateľov


Názory k článku:
Pokrytecká Európa: Známy ekonóm má recept ako znížiť príjmovú nerovnosť

21. 12. 2017   Ing.Ivan Rybár
Je to podvodník, nie ekonóm! Tára hlúposti!!!
16. 1. 2018   @@@
prečo podvodnik lebo nepiše tak ako sa tebe hodi ????
20. 12. 2017   Xxx
Takze ide o to vytvorit celosvetovy komunizmus kde kazdy bude mat rovnako, a nikto viacej a nikto menej ?
Ide o to potlacit akykolvek prejav individuality, a vytvorit sedu posluchajucu masu, kde nikto nema viacej ako niekto iny?
Ked si ja upeciem kolac, nevidim dovod davat cast mojho kolaca niektomu, kto si len tak caka a mysli ze ma moralne pravo dostat kusok, hoci nepohol ani prstom.
16. 1. 2018   @@@
tak si to asi nepochopil ....lebo on nevola po rovnakych mzdach ale po tom aby sa nerovnosť neprehlovala ....v članku je naspiane že nerovnaosť napriklad v usa od roku 1980 narastla .....a to nie je volanie po tom aby ludia zarabali rovnako ale po tom aby sa nerovnosť medzi ludmi neprehlbovala tak ako tomu je to teraz
20. 12. 2017   WannabeeP
Bude ich čoraz menej a budú čoraz bohatší: MARX
20. 12. 2017   Lolo
Ono je to cele tak trocha na hlavu postavene.
Napriklad neustale zvysovanie miezd zenam, sa prejavuje tak, ze muzi musia na miesto zarabania, konkurovat zenam, ktore zas nechcu rodit deti, lebo ked dobre zarabaju, nemaju dovod sa pripravit o prijem a urcity stupen komfortu ale i nezavislosti, ktoru zamestnanie poskytuje.
Potom muzi musia bojovat zo zenami, ale len sposobom, ako sa patri v spolocnosti rozvinutej, teda intrigami, alebo krasou, co vytvara bezpohlavnu masu samponov, hipsterov a najma homosexualov, pripadne lesbickych parov, kde rovnake pohlavie sa javi vyhodnejsie, ako zmiesane heterosexualne rodiny.
Druha strana problemu, bohatnutia bohatych, je chudoba chudobnych a najvatsi problem nieje chudoba povalacov, ale problem je chudoba pracujucich. Ked zamestnanie a praca legalna, znamena len prezivanie, avsak bez naznaku zlepsenia, na rozdiel od skupiny ludi, ktori sa mnozia na plne davky, lebo pochopili, ze ak byt chudobny, tak je lepsie nepracovat, ako pracovat a predavat svoj cas preto, aby si udrzal clovek status chudoby.
A na tomto bohatne cela ekonomika.
Pripadne ak nieje ucinne zavadzanie novych dani a poplatkov, tak sa implementuju opatrenia, ktore vyzmykaju dalsie peniaze z pracujucej chudoby.
20. 12. 2017   nazor
vy iba hovorite medzi riadkami ze nie je velky rozdiel medzi socialnymi davkami a mzdou poberanou vacsinou v spolocnosti ale to je problem korporacii ze nedaju zarobit... a pracujuci sice pracu ma ale iba preziva , dalsim problemom je vysokonakladova spolocnost ze sa plati aj za toaletak na verejnych wc obrazne... preto pracujucim neostava vela na sporenie .... zivotne naklady rastu... tu bude pes zakopany
21. 12. 2017   Lolo
Vazeny Nazor, ale ak chapete suvislosti v sirsom kontexte, tak pokial praca neznamena automaticky lepsiu zivotnu poziciu, pripadne moznost sa rozmnozovat, zalozit rodinu a lepsiu existencnu poziciu, potom musi byt celkom jasne, co znamena "pracujuca chudoba", alebo energeticka chudoba.
Pretoze ak je mozne, ze v rozvinutej krajine, ktora je sucastou EU, pracujuci clovek vymiena svoj cas /predava cas, alebo prenajima seba/ vymenou za mzdu a popri tom moze existovat aj subkultura ktora sa venuje tazbe davok a mnozeniu sa na plne davky, bez ohladu na sposob nevykonanej prace, znamena to, ze bud mame vsedci rovnako narok na davky a ku tomu navyse ak pracujeme, by sme mali dostavaj a mzdu, alebo by davky nemal dostavat nikto, ak dokazu nahradit prijem bez prace.
Toto nieje problem korporacii, lebo tieto sice vyplacaju almuznu v podobe mzdy, ale na rozdiel od statu, nevyplacaju socialne davky. V systeme je nejaka chybova polozka v podobe nevhodnej subvencie, alebo dotacie socialneho systemu, ktory sa stava pre pracujuceho asocialny.
Je to hra suctov, kladnych a zapornych poloziek.
21. 12. 2017   idea
prave to rieši nepodmienený základný príjem - rovnaká dávka pre každého na prežitie a prípadne pre pracujúceho niečo naviac.
22. 12. 2017   Lolo
Ak to riesi nepodmieneny prijem, tak kto ho ma a pobera?
Nepodmieneny prijem, poberaju len ozaj neprecujuci na plny uvazok. Je to praca, ako kazda ina, akorat na mesto pracovneho pomeru z formou odmeny, je intenyivne sa vyhybanie praci.
29. 12. 2017   muchotravka
Hlavným nepriateľom sebavedomého schopného muža, aby dobre zarobil na trhu, práce je žena? Rada som sa nechala poučiť o svojej záškodníckej aktivite v spoločnosti, prosím hlboko o prepáčenie, že zarábate menej ako by ste si priali. Ja naivka som si myslela, že štát, ktorý vycucne z výplaty každému bez rozdielu temer polovicu príjmu v tom hrá signifikantnú úlohu. Ďakujem za poučenie, idem teda rodiť tie deti, nezavadzať na trhu práce a mužovi zakážem šampón na vlasy. K chlapskosti vedie jedine univerzálne mydlo s jeleňom na všetko, vrátane prania boxeriek.
1/1