Názory čitateľov


Názory k článku:
Posadnutí najnižšou cenou: Stačilo by pri kúpe akceptovať pár centov navyše a aj tí najchudobnejší by dostávali dôstojnú mzdu

13. 12. 2017   Jozef Kramec
Autor článku je ekonomický analfabet. Zvýšenie ceny produktu neznamená, že sa takto získané peniaze dostanú k robotníkom vo výrobe. Pravdepodobne sa rozpustí medzi obchodníkmi, ktorí produkt prinášajú na trh, v najlepšom prípade sa niečo dostane aj priamo fabrike...ktorá bude ďaľej platiť robotníkom len toľko, koľko musí, aby zabezpečila výrobu a dodržala zákony. Ak chcú robotníci niečo urobiť zo mzdou, nech si založia dobory, alebo si zvolia vládu, ktorá zdvihne minimálnu mzdu. Riskujú tak ale, že výroba sa presunie inde a miesto zle platenej práce, budú mať ešte horšiu, alebo žiadnu.
13. 12. 2017   Murkoslav
Citové vydieranie. Tak nakoniec za zlé podmienky v treťom svete môže zákazník v EU/USA ? Nech si predajca pridá menšiu maržu a nech nakupuje drahšie od výrobcu. Že ani potom neprídu peniaze k tým ľuďom dole ? No jasné. Neprídu. Nechá si ich majiteľ manufaktúry. A prečo si niekto myslí, že tie peniaze prídu k zamestnancom vtedy, ak bude koncový zákazník platiť viac ? Naivná predstava.
13. 12. 2017   xxx
Myslím, že navýšenie konečnej ceny by sa nepremietlo v navýšení odmeny pre posledného v reťazci.
13. 12. 2017   supermonterky
Problém nie je v nás, konečnom užívateľovi. Problém je v počiatočnom dodávateľovi.Ten si stanovuje cenu. problémom je obchodná loby, ktorá stláča cenu suroviny na tak nízku cenovú hladinu. Sám predávam kvalitné produkty, ktoré sú drahšie než bežne dostupné odevy, ale i sám výrobca, ktorý pôsobí vo Vietname a Laose, je pyšný na to, že pracovné podmienky pracovníkov v jeho fabrikách sú na vysokej životnej úrovni.
www.supermonter ky.sk www.mascot.dk
1/1