Názory čitateľov


Názory k článku:
Priveľa frustrácie, ignorácia intelektuálov a rozprávky populistov: Všeobecný odpor voči elitám nás dostáva do zlej ekonomickej situácie

10. 12. 2017   kakadu
Intelektuáli si myslia,
že sme už zabudli na krízový kolaps zahnívajúceho kapitalizmu ku ktorému nás doviedli elity,
ktorej výsledkom bola likvidácia strednej triedy a zvýšenie majetkovej nerovnosti, akú svet poznal iba za čias faraonov
10. 12. 2017   Lolo
Problem je v tom, aspon si to myslim, ze ludia ignoruju vsetko, aj inteleguanov, aj papulistov, elity aby zaujali,otrcaju hole zadky, alebo v Slovakistane aspon kradnu, ked ich tak velmi ignorujeme.
Problem je, ze ludia povatsinou su prepojeny v socialnych sietach, zdielaju od pluvanca v umyvadle, po houno v zachode, nadchynaju sa obrazkami maciatok, alebo psikov, pripadne ich kopulaciou, ci exkrementami, zdielaju to na sietach a kaslu na to, ze im dakto kala na hlavu.
Je to podobna rozvinuta letargia, ako u zvierat v zoologickej zahrade.
Akorat na miesto smradu, mame elektromagneticky smog, ktory nieje citit.
10. 12. 2017   ericsson1969
Problém je v tom, že SK žiadnu elitu asi nemá, pokiaľ elitou nebudeme nazývať tlupu zlodejov, daňových podvodníkov a oligarchov, ktoré sa nabaľujú na mozoľoch Slovákov, ktoré to tu celé vybudovali.
10. 12. 2017   Michal1111
Ja mam dojem ako by ludstvo dospievalo. Ma vlastny nazor. Mozno je to socialnymi sietami. Autority a intelektuali by si mali novu situaciu uvedomit a pracovat s tym. Lebo spat a to uz nevrati.
10. 12. 2017   By&nk
Ja si myslím že si za to môžu elity sami. Už len tým že sú elity. :-)
10. 12. 2017   M.V.
Takto vyzerá pohľad z akademických kruhov, ktoré si myslia, že v politike majú väčší dosah ako utierka na riad.
Odborníci vždy niečo tvrdili a možno aj správne, ale politika nepotrebuje pravdu miesto moci, slúži nadnárodnému kapitálu. Akí populisti musia pôsobiť na Afričanov, aby si mysleli, že o ich životy a rodiny sa budú navždy starať Európania a že majú na to zdroje a ochotu.
Prečo tie elity v OSN nijako neriešia preľudnenosť a neodporujú náboženským tvrdeniam, že Zem by vraj uživila x-krát toľko ľudí? Posielajú ich motať sa po usporiadaných štátoch kde sa dá, vraždiť, lúpiť.
10. 12. 2017   MICHAL1111
Zabudli ste na Sorosa.
1/1