Názory čitateľov


Názory k článku:
Bitcoin nie je podvod

24. 11. 2017   Lolo
Bitcoin je virtualna mena.
je rovnako virtualna, ako fiat money, alebo cokolvek, co sa pouziva ako zmenna hodnota a nieje nicim kryte.
Ak niesu podvod fiat peniaze, kreditne karty, ucty v bankach a prevody, potom ani bitcoin nieje podvod.
Rovnako, ako nieje podvod kvantitativne uvolnovanie, alebo cielena inflacia.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Fiat_m oney
Uvedený zoznam definícií nie je úplný. Vnútornou hodnotou (angl. intrinsic value) sa myslí hodnota látky, z ktorej sú peniaze vyrobené, pri nepeňažnom použití (napr. vnútorná hodnota zlatých peňazí je vysoká, vnútorná hodnota papierových peňazí je veľmi nízka, vnútorná hodnota peňazí na bežnom účte je prakticky nulová).
24. 11. 2017   Vlko
hmm...osobne vidim bitcoin ako genialne vymysleny virtualny nezmysel, ktoreho autori dokazali presvedcit zbohatnutiachtivych jedincov, ze investovanim do ich virtualneho nezmyslu mozu zarobit vela penazi bez roboty. Co sa aj deje, lebo z pociatocnych 5 euro sa jeho hodnota dostala na 7000 !!! Postupne ako media dostavaju bitcoin do povedomia verejnosti, je stale viac a viac zaujemcov o kupu virtualneho nezmyslu. Kedze pocet bitcoinov je limitovany, jeho hodnota rastie rychlostou blesku. Aka by ale bola jeho hodnota v momente keby sa ho vsetci stastni majitelia odrazu rozhodli naraz predat ??? ;)
25. 11. 2017   Lolo
Drahy Vlko, je to uplne rovnake, ako z Fiat peniazmi.
Ked na Cypre, udrela bankova kriza, tak euro na Cypre, nebolo zrazu euro, ako v ostatnom eurosvete.
Mnohy majitelia uctov sa eura chceli zbavit aj za cenu straty, vznikla tak lokalna inflacia.
A to aj neskor v Grecku.
Caka nas Taliansko a mozno aj Spanielsko.
Ale najanonymnejsie su aj tak kovodepozity a hned za tym oficialne bankovky.
Hodnota bitcoinu, ak sa ho vsetci naraz pokusia predat, bude rovna jeho vnutornej hodnote, teda prdu vo vetre.
Menej ako 1USD to ale nebude.
25. 11. 2017   anonym
bitcoin je komodita nie FIAT, pri súčasnom počte transakcií 7 za sekundu ani menou nikdy nebude bez potrebného upgradu.
FIAT je napríklad 1 eurová minca, ktorá sa s večera do rána môže stať bezceným plechom hyperinfláciou cez emisie a to vtedy ked sa Draghi rozhodne. ako napr. ríšska marka alebo zimbabwe dolár alebo venezuelsky bolivar.
Hodnota bitcoinu ako výrobku závisí aj od ceny spotrebovanej elektriny minerom, Ak sú náklady na výrobu jedného bitcoinu 8000 tak potom ceza 8500 je opodstatnená.
Všetko čo sa všetci ľudia rozhodnú naraz predať vrátane zlata, áut, obrazov, nehnuteľností a aj bitcoinu sa stane bezcenné.
Alebo ak si všetci vyberieme EURA z banky, čo sa stane? pojdu do prdele.
26. 11. 2017   Lolo
Dovolim si nesuhlasit, BC nieje komodita, ak je to komodita, tak rovnaka, ako aj ine meny, obchodovane forexom, avsak nema atributy komodity, aby sa obchodovala comexom.
Komodita je zboží, které je na trhu obchodováno bez rozdílů v kvalitě. Dodávky od různých dodavatelů jsou vzájemně zastupitelné. Komoditou tak nemůžou být například osobní auta, která se vyrábějí v mnoha různých zpracování a za různou cenu. Naopak například měď je homogenní produkt, který se může obchodovat za jednotnou cenu na globálních trzích.
V původním a zjednodušeném smyslu jsou komodity produkty jednotné hodnoty a kvality vyráběné ve velkém množství mnoha různými výrobci.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Komodi ta
Měna je konkrétní peněžní soustava. Každá měna má svůj název (např. marocký dirham), nominální strukturu (mince a bankovky určitých denominací) a vymezená pravidla vydávání (emise peněz), ochrany, používání a nabývání. Pokud je měna směnitelná za jiné měny, existuje pružný (tržní) nebo nepružný (administrativní) způsob stanovování měnového kurzu. V minulosti se mezi vlastnosti měny počítal také její vztah k ceně zlata (zlatý standard) nebo stříbra.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/M%C4%9 Bna
Keby sa to malo definovat na pravnej urovni, tak BC je nieco ako legalne platidlo, alebo nelegalna mena.
Platidlo je obecně jakýkoliv obvykle užívaný prostředek směnného obchodu. V různých kulturách tuto úlohu mohly v minulosti plnit například kamínky určitých nerostů, mušle, pírka a podobně, poté například barevné a drahé kovy, které později dostaly standardizovanou podobu co do tvaru a hmotnosti (hřivny, pruty, mince), z nichž se jako nejpraktičtější ukázaly mince.
Přestože historicky (a někdy i dnes) mohly být platidlem i zemědělské produkty (naturálie), v současnosti v drtivé většině jako platidlo převládají peníze.
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Platid lo
Ale komodita to rozhodne nieje.
26. 11. 2017   anonym
no a čo, bitcoin je "virtuálna komodita" = tento terminus technikus musí vzniknúť, je to evolúcia, nový pojem od roku 2010
pri týchto fyzických menách a komoditách máš neobmedzené transakcie za sekundu, ale BTC zvládne len 7 a to je nedostatočné zatiaľ pre použitie definície "mena"
ale keď sa podarí upgradnúť ho (segwit, LN, 2 layer), tak vtedy to môže byť "mena" a súčasne "komodita" podobná zlatu len vo virtuálnej podobe
1/1