Názory čitateľov


Názory k článku:
Mladí sa majú na čo tešiť: Čaká ich najväčšia príjmová priepasť, akú nezažila ešte žiadna generácia

11. 12. 2017   jebnuty
Som zvedavy kto tym vysokoskolakom da nazrat aspon "osraty" omasteny chleba? civilizacia ide do prdele a ani nevie ako rychlo to pride, preziju len ozajstny skauti... ale po case aj ty skapu na toxiny. Uzivajme si to co mame :)
23. 11. 2017   Katka
"Ukazuje sa, že minimálne v USA je návratnosť vysokoškolského vzdelania vysoká, čiastočne aj kvôli stagnujúcim a klesajúcim mzdám pre osoby s nízkou kvalifikáciou."
Teda vysokoškoláci bohatnú na tom, že stredoškolákom platy stagnujú, alebo dokonca klesajú...
Keď raz budú vysokoškoláci platení za odvedenú prácu a nie za 5-6 rokov štúdia na VŠ, tak sa zlepší kvalita života tých ľudí, ktorí produkujú materiálne hodnoty, ale sú spoločnosťou zaznávaní, podceňovaní, vykorisťovaní, či dokonca zosmiešňovaní.
21. 11. 2017   Lubos
Nastastie smrt vsetko vyriesi. Nic netrva vecne , ani nespravodlivost.... ...Ani bohaci tu nebudu vecne a ani chudobny.......
21. 11. 2017   Lubos
A nastastie sa to da zmenit. Bohaci sa podelia s chudobnymi, a chudobny nie su az tak chudobny a maju svoje zivotne radosti. Takze to vidim pozitivne.
21. 11. 2017   Lolo
Pekna vizia, ale najskor mladych pomele mlyncek na maso.
Je to standardom, ak zacina prilis velka priepast prijmova.
Kanonenfuther, boli aj millenials na prelome 19-20 storocia, skoncili neslavne, najprv Isv. potom IIsv. vojna.
Medzitym dve svetove krizy.
Vie si vobec niekto predstavit, ako nadseny millenials, tesiaci sa v steampunkovej ere, na krajsie zajtrajsky, nepretancovali v jazzovych a charlestonovych baroch, ale stali rady na polievku, alebo makali na suchy chleba?
Svet bol globalizovany uz velmi davno, akorat trocha pomalsie.
Ak toto caka dnesnych millenials, alebo generaciu Y, je to nepekna predstava.
Ale statisticky ked sa na to clovek pozera cez cisla, tak 5mld ludi musi zomriet do 80 rokov na 99% aj na starobu.
Ak sa to stane v kratsom casovom useku z akehokolvek dovodu ineho, ako je opotrebenie starobou, je to len statistika, ktora sa posunie na kratsi casovy usek.
Ak sa to stane v priebehu 5-20 rokov, je to sice tragedia, ale na planete umierali miliardy inych zivocichiov, akorat nemali internet a ine vtakoviny, ktore umoznovali sirit tuto info.
Napriek infoveku, je to nepodstatne, ludia nemaju globalne vedomie, len prepojenie. Inak pracuju ako virus, kazdy sam za seba.
21. 11. 2017   kakadu
A čo keď sa zmôžu na revolúciu ako naši predkovia v 1948,
ktorí nám zabezpečili radostné detstvo v socializme ?
21. 11. 2017   Lolo
To by najprv museli zrusit internet, vypnut celularne siete, zrusit vsetky pocitacove hry a asi aj vypnut elektrinu. Ale globalne, na celom svete.
Potom je mozne, ze by sa zmohli na nieco, co by sa dalo nazvat revoluciu.
Inak velmi pochybujem, ze by sa udialo nieco ine, ako ze si stiahnu nejaku apku do mobilu z nazvom "virtual revolution" alebo "Aurora shotings" a nez sa preklikaju do posledneho levelu, zdochu hladom, bezdetny v nejakom virtualnom koncentracnom tabore.
Oni vlastne uz v koncentraku su on line dnes, len sa to tak este nevola.
1/1