Názory čitateľov


Názory k článku:
Sociálna poisťovňa vypláca čoraz viac dôchodkov na účty v bankách

17. 11. 2017   M.V.
Už to nie je vojnová generácia dôchodcov, ale internetová, ktorá často zastávala náročné posty, veľká časť má za sebou kvalitné vzdelanie a dlhú prax. Nie je to vžitá predstava, že dôchodca ani netuší, koľko je druhá odmocnina z 9 a vlastne aj revolučné postavy zo 17.novembra 89 sú už možno v (pred)dôchodku a stále sú v kontakte so spoločenskou realitou. Nesedí sa za dverami a nečaká sa v určaný deň na poštára s penziou, či dokonca museli odbiehať z práce.
17. 11. 2017   ainemunys
Dôchodca čaká na poštára, ktorý mu odovzdá len poukázku na dôchodok. S poukázkou na poštu, čakať v rade na vyplatenie sumy dôchodku a potom domov. Žiadne skutočné doručenie dôchodku doručovateľkou/om. Takto dá vnukovi kartu a ten (možno) prinesie celý dôchodok.
Takto to už nevyzerá tak "úspešne" z hľadiska bezhotovostného styku. Z donútenia, či z núdze cnosť ???
"Oblbnúť a ovládať!"
17. 11. 2017   M.V.
Jasná vec, že keď nie je poruke bankomat alebo ho vytrhli zlodeji aj s futrom veľmi to neláka. Chyba je, že banky nedajú bežne aspoň pár platieb v obchodoch grátis na bezkontaktnú platbu, pokiaľ nemá klient vybraný účet, ale keď je dôchodca v kvalitných kúpeľoch s wellness, príde mu to na účet a odíde na trvalé platby a on platí v bare a na riviére zlatou kartou. Vnúčik musí potom porozmýšľať, či by už v tridsiatke nemal uvažovať o práci, aby to tiež dotiahol niekde. V socializme všetko vyplácali na dlaň.
1/1