Názory čitateľov


Názory k článku:
Podpora ekologických zdrojov: Cena za elektrinu sa pre domácnosti vyšplhala do rekordných výšin

14. 11. 2017   Lolo
No ak spotreba klesa, dovod na "primerany zisk", je aj ekologicke vypalne, premietnute do ceny el. energie.
Ak sa niekomu zda v Germanii 1kWh draha, pri minimalke 8,5 eur/hodinu, tak v slovakistane, inak vychodnej kolonii EU, ak si rozpocitame spotrebovane kWh na celkovu zaplatenu sumu, tak prideme ku vysledku, ze u nas kWh stoji aj 2x tolko, co v germanii, lebo akosi my platime za pripojne miesto pausalne, navyse este aj rezervovany prikon a v neposlednom rade aj nasobne viac, ako v Germanii, ak mame nebytovu pripojku v nebytovom priestore garaze, alebo chaty, pripadne antonicka v zahrade.
Ale mzdy mame na urovni asi 1/8 tej germanskej.
Takze kto ma drahu elektrinu?
14. 11. 2017   M.V.
Celé Slovensko šetrí spotrebu tepla, plynu a elektriny. No ale takto to predsa nejde. Brali sme si pôžičky na zateplenie panelákov, dnes zatvárame ventily radiátorov a dohadujeme sa, kto komu kradne teplo prípadne, že na inom poschodí namontovali silnejšie žiarovky alebo žiarivky, ktoré po inštalácii úsporných fotobuniek buď svietia non-stop alebo sa same prerušovane zapínajú a vypínajú. Nikto faktúry nemôže rotrhať, burza rozhodne o cene elektriny a nabalia sa všetky spoplatnené položky.
14. 11. 2017   TheFrog
Cena samotnej elektrickej energie je v centovych polozkach.
Nabaluje sa to na "obchodnikoch" s elektrikou, na "prevadzkovych nakladoch siete", na poplatkoch sa rezervaciu, na poplatkoch za neodobratie a podobnych blbostiach.
K tomu samozrejme zist akcionarov, lebo sak spravcovia rozvodovych sieti su akciovky, ktorych akcionarov zaujima hlavne vytvaranie 'primeraneho' zisku.
Takze ked pri vyrobe jedneho kilovatu je to 2-3 centy, kym to pride k spotrebitelovi, vysplha sa to na 20-30.
Viem o com pisem, been there, done that.
1/1