Názory čitateľov


Názory k článku:
Viac peňazí, viac problémov: Prečo sú bohaté ženy odsúdené k nešťastiu

10. 11. 2017   Blind Man
Vážená bývala bankárka, mala si sa vydať za samu seba. Nemala by si takéto problémy, ale ani radosti.
10. 11. 2017   Lolo
Bohate zeny sa sustreduju viac na ziskanie bohatstva, postavenia a prestize, cim si nahradzaju ufulane a upotene vyrobne procesy produkcie deti.
Pokial svoju tuzbu po bohatstve, naplnaju od mladosti, tak pri dosiahnuti ciastocneho naplnenia onej potreby, je uz na deti neskoro.
Avsak toto nieje problem velmi bohatych zien a ani vysokopostavenych, toto je problem zien v zapadnej spolocnosti vseobecne.
Ich biologicka podstata je nahradena materialnou podstatou a ich zenskost a materske pudy, su nahradene bojom z muzmi na vsetkych frontoch.
No a ked muzi musia bojovat zo zenami, prestavaju byt muzmi, zacinaju sa malovat, cesat a spravat ako zeny, lebo na miesto kyjaku, maju v rukach len tie zbrane, ktore im genderig dovoli a stanu sa znich samponi, metrosexuali a nakoniec mnohy pochpopia, ze lepsia ako zenska zrada, lepsi prdel kamarada.
A to je ucel, ako v spolocnosti vytvorit bezpohlavnu masu otrokov, bez ohladu na pohlavie.
Klasicka a tradicna rodina, sa zmenila na ekonomicky cinnu domacnost, kde muz a zena su genderingovo tak rovny, ze je uplne jedno, kto je mama a kto tata, takze vlastne rovnake pohlavie prestava byt prekazkou.
A to sme ani netusili, ze po 2/3 zivota v krajine, kde odstranili ohradu, dnes budeme bezpohlavna masa ludskych zdrojov, ako si ani v najdivokejsich snoch Marxisticko- Leninsky teoretici nevedeli predstavit, co znamena beztriedna spolocnost a bezpohlavny proletariat.
Cest praci!
10. 11. 2017   lacopotok
lolo uzasne pravdivo napisane, hlavne pre cloveka co to zazil uz pred tym v zahranicii.. dokaz pre pravdu v tvojom tvrdeni je v kazdej zapadnej krajine. ved si pozri kolko milionov chlapov si hlada partnerky v azii. uz aj mladsi australcania zufaly z vyvoja v australii, kde bubliny v realitahc uz nabrali sialene obratky.,a export surovin uz moc nestiha drzat rast a narast populacie.ved im uz aj NZ zablokovala nakup nehnutelnosti,. svajciari, svedi,holandania to su hlavny klienti zoznamiek v azii)) a uz aj mlady utekaju.nieco odrobia doma a sup na zimu do azie))
10. 11. 2017   Lolo
No problem je, ze pre Australcanov, Americanov, Kanadanov a Germanov, nemozu v niektorych krajinach zaviest embargo, na vyvoz dievcat, lebo v niektorych castiach Azie, je to jedna z mala exportnych komodit, ktore sa daju vyvazat a je to obnovitelny zdroj.
Lenze ak v Cine je uz dnes viac chlapcov, muzov a chlapov, zeny su potom velmi cenena komodita, ktoru si malo ktory moze dovolit. A ako to je v arabskych krajinach, alebo v Afrike, je badat potom v europe, alebo aspon na youtube. Doma neostava nic ine, len onania a zoofilia, tu maju zas sice na vyber, ale obvykle iny pristup, ku zenam, ktore su jednak neveriace a jednak nechodia zahalene.
Az sa v azii prestane bavit chlapov onania a kult Hikkomori, tak sa pojdu pozriet asi dalej do sveta, ako Japonci do Mandzuska..
A to nebude vesele.
Apropo Europa.
vymierame...
Zeny proste musia makat, lebo im vnukli majstri ludskych zdrojov myslienku, ze je to tak najlepsie. Ale kym makaju, tak sa maju sice relativne dobre a su slobodne, nepotrebuju ani partnera, ale okrem odkazania toho, co im ostane, na nejaku charitu, po nich neostane vlastne nic. Nic co by sa nezmestilo do jedneho velkoobjemoveho odpadoveho kontajnera + prazdna klietka. A po chlapoch tiez nie, len kopa tvrdych servitok navyse.
10. 11. 2017   zazka
Ak by táto spločnosť mala byť spravodlivá, mala by sa ohodnotiť aj práca v domácnosti, mužská, ženská (proste každá) starostlivosť o dieťa, jeho výuka a všetko čo sa doma robí akoby pomimo. Jednotlivci to majú často snahu nedoceňovať, dokonca podceňujú aj svoju vlastnú prácu v domácnosti. Lebo čo nie je vyčíslené hodnotovo, nemá cenu! ˇJa napríklad považujem prácu mimo domácnosti a dieťa za oveľa zábavnejšiu, ľahšiu a menej namáhavú a ešte mám za ňu aj zaplatené. Výchova dieťaťa a domácnosť je pre mňa nekončiaca, nezaplatená drina, ktorú nik neoceňuje, ale zato je semeniskom kritiky a výčitiek.
10. 11. 2017   Lolo
Draha Zazka, mam jedinu otazku.
Ked by ta niekto realne ohodnotil, za pracu v domacnosti, aby si bola spokojna z vyjadrenou sumou, kto ti tie motohodiny mamarobota preplati?
Alebo inak.
Ked vyrobis dieta, mozes si dovolit, ak by si pracovala na plny uvazok, zaplatit a ohodnotit gazdinu, pripadne operku, ktora vykona pracu v domacnosti za teba?
Pokial na to mas a nedavas dieta do grandmama a grand papa hotela, zadarmo, tak tvoja praca nemoze byt ocenena.
Ak nezarobis tolko, kolko stoji fulltime starostlivost o domacnost osobu prijatu na ciastocny, alebo plny uvazok, plus dan zo mzdy a odvody, tak potom je chyba asi v systeme, ktory ti nedava dostatok prostriedkov, tvoj prijem je mizivy a musis tuto pracu odviest v domacnosti, ako neplatenu, ale ani nezdanenu, ako zena.
Tvoje postavenie by sa znacne zlepsilo, keby si mala mangela Ali Ibn Rashida, ktory by poberal socialku v Germanii, na deti prispevky a ty by si poberala podporu a pridavky, mohla by si byt 24hodin doma a starat sa len o domacnost a nerozptylovala by si sa nejakou zle platenou pracou, ktora by ta len zdrzovala od rodicovskych povinnosti.
10. 11. 2017   zazka
Tvoja odpoveĎ mi vnukla jednu reakciu, len jedna jej časť, ostatné sú nepodstatné. Kto určil, že čo je pre ženu dôležitejšie. Pre mňa ako osobnosť je úplne top moja práca a dieťa narovnako a kdesi veľmi ďaleko domácnosť. Každý to má posunuté inak a tiež záleží od obdobia. Čisto teoreticky by som si môj život by v pohode vedela predstaviť bez dieťaťa, bez partnera určite, ale nikdy bez plnohodnotnej práce, ktorá určuje kvalitu môjho života viacerými aspektami (sebahodnotenie, hrdosť na produkt mojej práce, kontakt s ľuďmi, v neposlednom rade financie. Moja práca, moje dve práce robia zo mňa to čo som a kvalitatívne ovplyvňujú môj život. Veľa im dávam, a veľa dávajú mne. Domácnosť beriem ako nutné zlo.
Nehovorím, že hneď treba za prácu v domácnosti platiť, tak ďaleko naša spoločnosť nie je, ale uvítala by som také vyčíslenie práce a pripustenie spoločnosti, že je to ťažká a neocenená práca. O výchove dieťaťa ani nehovoriac.
Čo sa týka
10. 11. 2017   ja
takze hladas len darcu spermii?
10. 11. 2017   Lolo
Draha Zazka.
Ak vies, alebo mas recept na to, ako zaplatit a spravne ohodnotit cenu za prace v domacnosti, pripadne poznas zdrojovy system, ktory toto umozni kontinualne financovat, mozes byt stastna.
Inak si len ludsky zdroj, pracujuci na dva uvazky, ktory obsahuje zenske rozmnozovacie organy, neumoznujuci pouzit tieto organy na rozmnozovanie, nakolko zivotny standard, alebo potreby, by pocas funkcie rozmnozovacich organov, znemoznovali prijem a pocas vyvoja od larvalneho stadia mladat, po adolescenciu,/cca 20rokov/, tvoj prijem nebude umoznovat standard, na ktory si si zvykla v case prace dvoch uvazkov bez mladat.
Jedine ze by si aspon papierovo mala zapisaneho ako otca nejakeho starca, ktory by po podpise otcovstva umrel a mohla by si na deti poberat aspon vdovsky dochodok.
Ale obavam sa, ze vo vychodnej kolonii, tento prispevok nenahradi standard dvoch uvazkov a nepostaci ani na zakladnu potravu, pre larvy.
10. 11. 2017   Moniker
To je nejaky problem, vycislit cenu prace v domacnosti? Pokial tu pracu nechces vykonavat, zaplat si gazdinu, ktora to bude robit za teba. A mas to hned vycislene. A podla toho aj uvidis, kolko v skutocnosti zarabas v tych tvojich dvoch pracach (po odratani vydavkov na gazdinu), pripadne kolko mesacne usetris, ked to budes robit sama.
10. 11. 2017   jony
by ma zaujímalo čo robíš, ja mám prácu ako nutné zlo a nie domov :D
10. 11. 2017   ľubo burgr
zlý príklad, ali syn rachida je predsa pôvodom z košíc!
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Ali_ib n_Rachid
10. 11. 2017   Lolo
Ja viem, ale sikovny pobera davky v GB..
Nejde o etnikum, ani rasu, ale lempl je internacionalny fenomen.
Je to povodne Presovska kapela
10. 11. 2017   M.V.
Slovenská rodina sa rozpadávala pred očami, mladé baby utekali za peniazmi do zahraničia a muži (a len oni) musia znášať nízke mzdy aj celé spektrum nálepiek od rasistov až po xenofóbov a extrémistov. Možno na rad prídu asi aj nacionalisti, či šariofóbovia, chlapi ak idú za prácou do cudziny sú odtrhnutí z pôvodných väzieb a aj v tých rodinných televíznych seriáloch sa všetko točí okolo peňazí stredných usadených konzervatívnych,maj etných vrstiev, materiálneho zaistenia a na pozadí sú sem tam citové konflikty zlatokopiek. Ale teraz vraj rodičky musia prevážať z Bratislavy do Trnavy lebo je málo miesta - je to asi nová generácia, nová sociálna stratifikácia, ktorá žiadne nešťastie z náhleho bohatstva ešte nezažila.
10. 11. 2017   lacomajgor
slovenska rodina sa rozpadava este viac ako v druhej polovici 90 a zaciatku 2000 rokov. lokalny narast v blave je len vdaka dlhodobemu vystahovalectvu z inych casti slov. do blavy uz poslednych 17 rokov. takztiez do blavy tecie hlavny prud penazi z eu ktore sa slovensko zadlzuje, teraz cca 2,5 miliardy. ved si pozri statistiku na wiki ako sk lezie hore v zadlzenosti. a kto bude robit na tych 1,5 miliona dochodcov za par rokov? )) ked podpory z eu padnuu
11. 11. 2017   M.V.
Vidím tu dve krajnosti: na jednej strane hra na svetáckosť a na druhej únik do rodinnej ulity, ale medzitým je dosť veľká skupimna ľudí, pre ktorých nie je príťažlivá ani jedna z tých dvoch alternatív. Tí svetáckejší sú sociálne poistení v zahraničí a tých domácich pracovných aj invalidných dôchodcov budú riešiť roboty, produktivita a oživenie štátneho rozpočtu.
Skupina v strede sa bude domáhať prácou nepodmieneného príjmu, ktorý sa má získať asi zrušením všetkých štátnych a verejných zamestnancov a napokon preliatím Slovenskej republiky do úrovne európskeho regiónu, kde sa vytlačí toľko peňazí, koľko bude treba a oakovane sa zdania všetky vklady bez ohľadu na ich výšku. Schudobnenie ľudí je hlavný cieľ svetových elít.
1/1