Názory čitateľov


Názory k článku:
Akcionár štát: Revolúcia v zjednodušení daňového systému

25. 11. 2017   MMe17
tak si predstavme, ze akcionari si odhlasuju, ze si nevyplatia zisk ale ho pouziju na rozvoj. stat hlasovat nebude. statu budu chybat peniaze a dalsi krok bude, ze si stat uzurpuje zlatu akciu aby mohol zvratit kazde rozhodnutie akcionarov. Co sposobi, ze zacne zasahovat sposobom, ktory sposobi problemy riadeniu firmy a dalsi krok bude, ze stat bude chciet zasahovat aj do riadenia firiem. A to ako to dopadne ked stat riadi firmy sme tu videli 40 rokov.
25. 11. 2017   Lolo
To je problem dnesneho sveta.
Najtvrdsi kapitalisti, liberali a imperialisti, buduju vlastne socializmus, ktory sa postupne meni na viziu komunizmu.
Najtvrdsi komunisti /Cina/ buduju najtvrdsi kapitalizmus a buduju absolutny otrokarsky kapitalizmus.
Otazka platenia dani, bola v centralne riadenom hospodarstve uplne irelevantna, nakolko stat vlastnil bud cele podniky /narodne podniky/ alebo priamo ovladal koncerny, pripadne vo viacstrannych podnikoch, mal akciovy podiel /kedysi napriklad Hydroconsult a.s./ alebo predskokani malych s.r.o. a zivnosti, tzv. "pridruzene vyroby".
Co stoho vzniklo, alebo ostalo?
Nic, len privatizacia, ktora bola rovnako neferova, ako znarodnenie, alebo pred tym zostatnenie.
Svet pracuje v cykloch.
Otroci chodia v kruhu.
Najvatsi problem nieje uradnik, alebo clenovia spravnych rad, ale politicke nominacie a nomenklaturne kadre, ktore su v kazdej dobe ziaduce, lebo politicky vplyv, je dolezitejsi, ako hospodarsky vysledok.
Potom sa nemozno cudovat, ze akosi z principu neverim, systemu, ktory sa snazi o centralne riadenie, pomocou politickej vole, kde nakoniec aj tak vitazi len moc penazi, ktora destiluje ciste peniaze, ktore su cistou mocou a ta ani nieje v rukach politikov, ale oligarchov, ktori radsej stvoria kleptokraciu, ktora radsej kradne zo zdrojov statu a nechava sa manipulovat oligarchami, ak je politickym a najma kleptokratickym spickam, umoznene obsadzovat teple fleky v spravnych radach podnikov.
Proste zacarovany kruh..
Riesenie ale nevidim nikde.
25. 11. 2017   fero z BA
iná forma komunizmu? .... prečo majú vôbec firmy platiť dane? Lebo sú úspešní?
25. 11. 2017   spirit 700
lebo využivaju prostredie ktore niekto musel vytvoriť
1/1