Názory čitateľov


Názory k článku:
Behaviorálna ekonómia: Päť omylov, ktoré sa vás snažia najčastejšie dostať

11. 11. 2017   Janka51542
najvacsi omyl je tento pisatel "behavioralna" to je z akeho slovnika???
14. 11. 2017   NieAutor
Je to termín z psychológie, používa sa najmäa v USA a d sa preložiť ako poznatkový, skúsenostný (založený na predchádzajúcich pokusoch a omyloch).
14. 11. 2017   Szekeres
zo slovnika odbornych psychologickych terminov
11. 11. 2017   yzyz
Ekonomika a ekonomia su pavedy a hry cisel. A ani Nobelova cena za ekonomiku neexistuje ... Je to vsetko hra cisel vlastne vzorce matematicke. A vlastne cisla od akademickych akoze ekonomov. Ktory nikdy nemali ziadnu firmu a ziju za statne na univerzite ...
11. 11. 2017   Stanislav Regec
V dnešných časoch sa na nás z médií valia prúdy informácií o ekonomike, o jej vývoji, o tom ako to všetko rastie a tak všetci by mali byť spokojní. Často sa hovorí o svetových menách ako striebornom dolári a zlatom rubľovi, ako veľkú cenu majú natlačené peniaze a ako musíme robiť aby sme si ich aj zaslúžili. HDP DPH a iné moderné skratky sú hitom ekonomických správ. No ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, čí ekonomika tak ako sa nám podáva je skutočnou reálnou vedou akou je napr. fyzika alebo matematika? Nobelová cena sa udeľuje za ekonómiu a aj za fyziku, za matematiku zatiaľ nie, keďže to asi nie je ešte dostatočne vážená vedecká disciplína..Je naozaj veda o striebornom dolári a zlatom rubľovi tou skutočnou vedou, ktorá opisuje náš reálny svet? Podľa mňa nie. Ekonómia je hlavne politický marketing a nemá s vedou nič spoločné. Veď tu máme stále všeliaké krízy, poklesy hodnoty eura, stúpajúce ceny a neustále ekonomické hrozby veľkej finančnej krízy. Žijeme v období, keď tlačenie papierových peňazí, ako USD dolára, eura, jenu, libry, juanu, brazílskych batatov, indických rupií a pod. nemá žiadne obmedzenia. Táto paveda sa nám snaží nahovoriť ako to všetko môže fajnovo fungovať a ako všetci musíme rásť v podobe HDP a tak podobne. Veda o striebornom dolári a zlatom rubľovi je výsmechom ľudstva, ktoré dokázalo už tak veľa na poli reálnej vedy. Veď dnes už máme technológie, ktoré ešte prednedávnom ani neexistovali a je to práve vďaka reálnej vede, ako napr. kvantovej mechanike. Určite tieto veci nemáme vďaka strieborným dolárom a zlatým rubľom. Čo si o tom myslite vy?
11. 11. 2017   anonym
Myslim si, ze si c0c0t.
1/1