Názory čitateľov


Názory k článku:
Ministri práce EÚ odobrili podpis deklarácie o sociálnych právach

24. 10. 2017   Lolo
No ono je to tak, ze potom ak by to zacalo platit celoplosne a reciprocne, tak manageri a ludia- motroci, vyslany do vychodnych kolonii EU zo zapadu, by museli poberat platy, ktore by nedostacovali na ich zivotne naklady. A to dokonca ani na najom v panelakoch.
V pripade nejakej kompenzacie, by to museli dalej danit a odvodovat a to by sa im uz uplne nepacilo.
Alebo by im museli doplacat socialne a zdavotne poistenie doma urady prace, aby dosiahli minimum, pripadne by pracovnikov vyslanych do kolonii, museli zasobovat potravinami a teplym oblecenim.
Je to neuveritelne, ako je vnimana chudoba regionalne v odlisnostiach.
A to nehovorim o tom, ako by sa citil manager z germanie, ktory by po odpracovani niekolkych rokov zistil, ze ma dochodok mensi, ako Germanska upratovacka na svojom zivotnom minime...
24. 10. 2017   M.V.
Z pohľadu globalizmu od Göteborgu vo Švédsku má asi nárok každý na všetko, ale kto by mal robiť na deklarácie, ktorých sa môže vydať aj päť denne, to sa tam nikto nedočíta? Prečo vznikajú autonomistické hnutia? Pretože Európa to sú milióny nezamestnaných, chudobné oblasti vo vnútri štátov na ktoré bohatšie regióny nechcú priplácať, vysťahovalci pôvodného obyvateľstva, sociálne a medzigeneračné napätia, invázia negramotných z Afriky a problémov z rôznych iných slniečkárskych oblastí, nedofinancované zdravotníctvo, nahlodané sociálne systémy a tiež nereformovateľnosť EÚ. Viac realizmu a kontakt s dobou by im nezaškodilo, veď máme v Európe potenciál postarať sa o celý svet??
1/1