Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny sa výrazne líšia: Zopár rád, ktoré vám uľahčia výber zákonnej poistky auta

24. 10. 2017   Lolo
PZP je dan, ktoru musia platit vsetci, co chcu na ceste jazdit legalne.
Na nejake plnenie akejkolvek udalosti poistnej, kludne mozete zabudnut.
Je uplne jedno, ci mate auto nove, alebo stare, je to podobne, ako postenie zdravotne, ak sa nan budete spoliehat, nedonesiete si love a hajzelpapier do spitalu, vas priebeh choroby, rovnako aj skodova udlaost, bude mat rovnaky vysledok, bud umriete na behanie po doktoroch, alebo na dokazovani nakladov a pretahovani sa o uznanie, alebo neuznanie nakladov odstranenia skodovej udlaosti, alebo odstranenia pricin choroby.
Aj choroba a zhorsenie zdravotneho stavu, je poistna udlaost..
Amortizacia nieje podstatna.
Najvatsi problem je, ze u nas, sa berie cosi ako amortizacia za upnu samozrejmost.
Lenze ak vozidlo bolo sposobile na prvadzku na verejnych komunikaciach, malo platnu PZP, STK, EK, udaje zhodne v zapise TP, tak ak pred skodovou udalostou bolo funkce a po skodovej udalosti na uvedenie do prevadzky, to stalo prostriedky nejake, vzjadrene sumou X penazi, je amortizacia a ine nezmysly uplne irelevantny pojem.
A je uplne jedno, ci to je 30 rocna stara vrazda, ktoru niekto z boku nacuval v nakupnom centre, pretoze ak to vozidlo, bolo pojazdne, ale uz nieje, po sposobeni skody, na to prave ma sluzit ta poistka a to najma PZP.
Ale nakolko si z tohoto spravili bussiness oligarchovia a spekulanti, PZP je vlastne len dan, ktoru platime, ale nic ako poistnici zo skodovej udalosti nedostaneme.
A to rovnako plati aj o poisteniach ostatnych povinnych.
24. 10. 2017   bingo
Netrep bez problemov mi zaplatili poistovne a az dva razy a do 14 dni!!!
24. 10. 2017   Lolo
Si starstny clovek Bingo.
Aj mne zaplatili, ale nie skutocne plnenie.
A mnohym dalsim.
Rovnako.
Nakoniec sa clovek podaktory zmieri aj z malom, avsak to je dovod na zamyslenie.
25. 10. 2017   nelolo
dole pisete, ze plnia vsetci podla zakona a hore pisete, ze neplni nikto. chapem to tak, ze ste v principe proti vsetkemu a vsetkym, nech sa deje cokolvek, najma treba nadavat a stazovat sa.
pre vsetkych, ktorych realne zaujima, ako to je, mam jednoduchu radu: mozete si kupit PZP z internetu. ale predtym si minimalne zistite, ako dana poistovna plni skody, pretoze realne vas to moze dobehnut (zazil som, viem o com hovorim) - poistovne nebude plnit a spor sa presunie na vas. toto si usetrite dobrym vyberom alebo si nechajte poradit.
26. 10. 2017   Lolo
Drahy nelolo..
Ak existuje nieco ako povinne zmluvne poistenie, ktore uklada zakon, ako nutnu sucast prevadzky vozidla, pre premavku na verejnych komunikaciach, a to aj pre vozidla, ako su Traktory, Motocykle, kombajny a vsetky vozidla pouzivane sezonne a celosezonne, poistenie nieje prenosne a musi ho mat kazde vozidlo a aj pripojne nemotorove, tak by mali byt stanovene jednoznacne a jednotne pravidla, nielen na vypocet platby, podla tabuliek vozidla, ale aj jednotne pravidla, pre plnenie poistnej udalosti v rozsahu PZP.
A to, co ponuknu navyse ramca PZP, napriklad zelenu kartu, pripoistenie sedadiel, alebo ciastocne havarijne poistenie, pripadne poistenie podvozku, skiel a td. by malo byt nadramcove a mimo rozsah PZP.
Ludia by sa sami rozhodovali, co si poistia a pripoistia.
Rovnako podla veku vozidla a jeho rozsahu pouzitia, by malo byt poistenie povinne rozne.
Lebo nakoniec je z PZP, len zlata bana pre poistovne, ktore neriesia poistnu udalost a plnenie, ale su len prijemcami platby za poistenie, vydavatelmi dokumentov a statistikmi skod, ktory z platby poistneho, platia byrokraticko pravnicku masineriu, ktora riesi primarne len to, ako znizit plnenie skodovej udalosti poistnikovi.
Pritom navzajom si poistovne uctuju pri skodovej udalosti plnenia v plnych vyskach. Poistnik by nemal byt ten, kto trati, ak plati.
Rozne klucky a poistne obstrukcie, nerobia dobre meno a nezalezi ani tak od vysky plateneho poistneho, alebo bezskodoveho priebehu, ale od toho, ako sa vyhnut plneniu skodovej udalosti.
A to je podla mna zle.
Lebo na jednej strane su poistovne, no na druhej strane aj mafie, ktore z plnenia poistnych udalosti vedia aj slusne zarabat.
A niekde uplne na konci potravinoveho retazca dzungle, su poistnici, platiaci poistne.
24. 10. 2017   .
Takuto zmes reklamnych sraciek z OVB som uz dlho necital. Tomu darmozracovi ide len o vlastnu proviziu. Z vlastnej skusenosti doporucujem kazdemu vybrat najlacnejsiu PZP, zakon presne definuje plenie v pripade skodovej udalosti. Viem o com pisem, uz som sa sudil s poskodenym. Poistovna (aj ta najlacnejsia) to zatiahne presne podla zakona. Ak nie, mozete sa s nou sudit a vyhrate bez problemov. Nemoze od Vas poskodeny vysudit viac ako poistovna preplati. Nenechajte sa poistovakmi z OVB zastrasovat!
25. 10. 2017   nelolo
Ste uplne mimo, pardon. Na Slovensku je x pripadov, kedy poistovna neplnila z PZP a sudny spor skodca prehral. Zoberte si pripad poskodenia celneho skla: najvyssi sud rozhodol, ze poistovne su povinne skodu preplacat, v reali sa tak takmer nikdy nedeje. Su poistovne, ktore na trhu plnia katastrofalne aj vobec a ked si u nich kupite lacnu poistku, mozete mat velky problem. Je lahsie sa sudit s poistovnou 10 rokov mozno so sancou na uspech alebo si radsej vybrat poistenie "o dom dalej", kde mate na zaklade skusenosti istotu, ze ste realne chraneni? Podla mna je odpoved jasna. Nikto tu nikoho nezastrasuje, len radi, ze PZP uz nie je identicky produkt ako pred 15 rokmi.
25. 10. 2017   nelolo
este jednu vec si neodpustim. viete, aka je provizia z PZP v porovnani s akymkolvek inym nezivotnym a zivotnym poistenim alebo hypotekou? smiesna. aby som bol presny, z PZP je vobec najmensia provizia zo vsetkych financnych produktov. Ak vam chce niekto nakukat, ze niekto vam-silou mocou ide predat PZP, aby "zarobil", tak viete, ze netusi a keca
1/1