Názory čitateľov


Názory k článku:
Tri nové problémy menia prístup Nórska: Najskôr podpora elektromobilov, teraz daň z Tesly

18. 10. 2017   zijem v norsku
zijem v norsku
Fiha, zvlastny clanok. Z Trondheimskej ‘praxe’ mozem povedat len tolko:
1. v zivote som nevidela kolony v autobusovom pruhu
2. vacsina ludi si nabija auto doma, nikto sa nespolieha na externe nabijacky, toto je aktualne len pri dlhsich jazdach a pokial viem od znamych co v NO maju el auto tak to funguje OK
3. dan 7000 EUR za auto???? Ja platim dan za diesel (dan je vyssia ako pre benzinove auta) nejakych 150 eur ci kolko rocne. 7000 eur je zhruba 70 000 NOK - toto cislo si niekto vymyslel.
17. 10. 2017   anonym
Je to riadna kravina keď Nórska vláda zdôvodňuje dodatočnú daň že"rovnako opotrebujú vozovku ako benzínové autá"... Elektromobil a jeho zavedenie nie je potrebné preto aby sa šetrili vozovky, ale životné prostredie
17. 10. 2017   Lolo
To co tusim uz davno, nieje nic prevratne.
Ak v nejakej bohatej krajine, ako Norsko je, podporuju nejaku prilis novu vec, lahko sa moze stat, ze vysledkom, bude napriklad nejaka pohroma.
A to sme este ani netusili, co by sposobil rozmach elektromobilty, napriklad v Blave.
18. 10. 2017   Lyzicka
rozmach elektromobilov v Blave by sposobil kopu nepojazdnych elektromobilov, kedze Blava je potok pri Trnave
17. 10. 2017   anonym
Ha, ha. Už teraz sa platia dane z daní, tak sa ešte budú platiť dane aj z týchto už zdanených daní. Na slovensku tým dupľom, kto neverí tak uverí. Jazdiť elektromobilom bude nákladnejšie, pretože elektrina na nabíjanie bude samostatné zdanená. Naskôr budete musieť zaplatiť poplatok až potom budete môcť doma nabíjať elektromobil. V prípade bezhotovostných peňazí poplatky bude strhávať automaticky z úřtu. Bude postačovať len prvá registrácia. Technológia je už pripravená. Do praxe sa zavedie až sa rozšíria elektromobily. EU by mala veľké výpadky v rozpočte na spotrebnej dani, takto to bude kompenzovať. Vskutočnosti vyjde jazdenie elektromobilom rovnako, možno aj nákladnejšie. Emisie sú rovnako sporné, pretože el. energiu musí niekto vyrobiť.
17. 10. 2017   fero z BA
to je len prvá lastovička. Vlády zaťažia elektromobily daňami lebo štátne rozpočty (aj SR) by sa úplne zosypali.
17. 10. 2017   Maťo
A nielen to... To, čo bolo v článku písané platí pre každú krajinu sveta (najmä Slovenska), v ktorej nie je dopredu pripravená infraštruktúra pre elektromobily. Fakt si neviem predstaviť to množstvo natiahnutých predlžovačiek z činžákov na sídlisku... Nie som proti elektromobilom z pohľadu čistoty ovzdušia, ale treba sa skutočne zamyslieť, či sme už na túto zmenu pripravení.
24. 10. 2017   elon M
my nie sme pripraveny na ovela mensie zmeny tak nemaj boj.a to dokonca ani v hlavnej dedine BlaveDDDDD
1/1