Názory čitateľov


Názory k článku:
Už žiadna chudoba a ultraboháči: Návod, ako jednoducho zlikvidovať majetkovú nerovnosť

17. 10. 2017   Lolo
Majetkovu nerovnost, vzdy vyriesila totalna vojna.
Problem je, ze potom sa vzdy najde nejaky byrokrat a zacne sa rypat v tom, co zacne po resete fungovat.
16. 10. 2017   Blind Man
Čo za dobrý matroš kouři autorka článku? Alebo len šéfovi kouři?
16. 10. 2017   USA
Clanok je v niektorych ohladoch scestny. Prechod k zdielanej ekonomike atd je dosledkom, nie pricinou mizernej realizacie prav pracujucich v USA najma. Vdaka diere v zakonoch ktora urcuje zdravotnu starostlivost a socialnu ochranu pracujucim na plny uvazok je dnes vacsina ludi najma v sluzbach zamestnanych part-time, casto len o par hodin menej ako pri plnom uvazku cim o prava prichadzaju.
16. 10. 2017   fero z BA
Len inak nazvaný komunizmus. A zánik civilizácie
16. 10. 2017   kakadu
Môj recept je :
Vešať, vešať, vešať imperialistov a ich prisluhovačov,
ktorí vykorisťujú a zotročujú ľudstvom
16. 10. 2017   anonym
Politik sa už z podstaty svojho „povolania“ nikdy nebude vážne zaoberať skutočnými a vážnymi problémami; jeho politická existencia je založená na vytváraní tzv. politických problémov zo záležitostí, ktoré predtým aj potom, ako sa im politik venuje, fungujú spravidla bezproblémovo.
Existujú problémy a politické problémy. Každý, komu ide úprimne o riešenie problému, by sa mu mal prestať venovať, akonáhle je problém vo fáze politického problému, tj. v dočasnej pozornosti politikov – vtedy je neriešiteľný. Treba počkať, kým záujem politikov o problém opadne a vznikne tak opäť šanca na jeho riešenie.
Politik nikdy problémy nerieši – zo svojej podstaty ich len vytvára, čím potvrdzuje svoju spoločenskú opodstatnenosť. Politika by sa ďaleko nedostala, keby sa ukázalo, že problém v akejkoľvek sfére riešia vždy odborníci danej sféry, nie politici. (Prieniky týchto dvoch skupín sú vzácnou výnimkou, pričom však politik-odborník, ak chce zostať politikom, sa musí vždy skôr či neskôr prestať správať ako odborník.)
Jedinou možnosťou prežitia politikov v spoločnosti je verbálne a programové vytváranie stále nových a nových problémov. Politika je niečo, čo sa prejavuje zásadne cez problém.
Jediným skutočným zdrojom politickej moci je hnev. Politika preto akýkoľvek problém zaujíma len dovtedy, kým pomocou neho môže u masy vzbudzovať hnev. Riešenie problému hnev nevzbudzuje, preto túto fázu politik zakaždým obchádza tým, že upozorní na nový problém.
bloxxter.info/p...
16. 10. 2017   koklesgogo
uplne postačí každych 50 rokov znarodnenie majetku a je po chamtivcoch..
16. 10. 2017   Dig
A kto by ten majetok dostal pár komunistických a stbackych hajzlov - to je podľa teba riešenie?
17. 10. 2017   benetri
Ani nie, ale postačilo by, ak by si mohol ako podnikateľ mať najviac povedzme 50 zamestnancov a musel by si odvádzať dane v mieste pôsobenia, či výroby - ale nie sídla spoločnosti kdesi v Tramtárii.
Ostatné, väčšie firmy by boli v rukách štátu. A k tomu, aby dobre hospodárili, by stačilo adekvátne ohodnotenie manažmentu, ale súčasne aj Zákon o Hmotnej a Trestnej zodpovednosti VŠETKÝCH pracovníkov a činiteľov v štátnej a verejnej správe.
16. 10. 2017   M-V.
Zápas o pôdu sa viedol počas celej doložiteľnej histórie a aj dnes sa na cirkevných gymnáziách interpretuje Veľká francúzska revolúcia ako zlá preto, že prvý stav -duchovenstvo- stratil pôdu a osobne slobodný človek sa mohol odsťahovať do mesta. Najpočetnejší tretí stav chcel pracovať pre seba, ale nastupujúca buržoázia naďalej nerovnosť prehĺbila, je to tak podnes a v kapitalizme aj bude. žiaden nepodmienený príjem okrem povaľačov nikto nedostane ani vo Švajčiarsku a na Slovensku už pomaly ani penzie.
16. 10. 2017   Ado
Sama autorka článku neberie na vedomie, že každý jeden chce byť bohatý, ale nie každému sa chce pre to niečo urobiť a obetovať. Bavím sa s ľuďmi, prečo pre svoje lepšie ekonomické podmienky dačo neurobia, možnosti má každý, minimálne si prilepšiť ku zamestnaniu. Žiaľ, ľudia sú lenivý, už vopred vidia ako to či ono nepôjde alebo je nemožné a radšej rezignujú. Ono nie každý môže byť ,,bohatý". Čo to ale v konečnom dôsledku znamená byť ,, bohatý"?????? i na to je viac odpovedí a pohľadov.
16. 10. 2017   Dusan
Suhlas, ale len ciastocny.
Obycajny clovek, nech sa trha 24/7, nikdy nebude mat milion eur, tak ako ten, kto ma chapadla v politike, len tak napriklad.
Pripadne pokial extremne (az bezhlavo) nezariskuje.
Nehovorim o prilepseni si o 200eur brigadami cez soboty. Dalsia vec je, nie kazdy a to logicky, chce obetovat styri soboty pre 200eur extra.
Ale co je absolutne najdolezitejsie - kazdy bohac ma za sebou aspon sto chudobnych, a preco? odpoved je velmi ejdnoducha ------------------- ------ Vacsina nemoze mat viac ako priemer.
16. 10. 2017   Dig
Súhlasím, často je to o jednotlivých ľuďoch - a pýtam sám koľko majetku potrebujeme aby sme boli šťastný - alebo si tu niekto myslí, že keď bude vlastniť loď, lietadlo, ponorku bude šťastnejší, NIE. Šťastie treba hľadať v práci ktorá vás baví a za ktorú isto aj dnes dostanete adekvátnu odmenu.
1/1