Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo vytvorí najväčšiu finančnú krízu? No predsa trh s dlhopismi

12. 10. 2017   M.V.
Celý svet by musel robiť 10 rokov, aby sa dali dlhopisy vyplatiť. Následky sociálnych zápasov nesplatí nikto, zdroje planéty tiež nie sú nevyčerpateľné a o tie sa bojuje.
12. 10. 2017   anonym
Dlhopisy netreba kupovat, radsej by som investoval do americkych akcii !
Tie mali dva silne krachy, rok 2000 a 2008, dlhopisy su v stupajucej tendencii
Od roku 1980 cca, uroky su na historicky nizkych urovniach a pojdu len hore teda dlhopisy budu stracat na cene. Je to az moc logicke ? Ludia budu v panike predavat dlhopisy a to bude velmi pozitivne pre hlavne americku burzu. Svetovy dlhopisovy trh je objemom aspom 3 krat taky ako akciove trhy. Teda akcionari sa maju na co v buducich rokoch tesit!
12. 10. 2017   Szekeres
kupovat akcie ked nie som insider? To si radsej puojdem zahrat do susednej dediny do krcmy na automate...
11. 10. 2017   Lolo
V skratke, je kriza, presne to, co pre rolnika zatva, alebo zber urody.
Trocha obsirnejsie, dalsia kriza, ak bude na trhu z dlhopismi, tak proste dochodky nebudu, alebo nebudu take, aby z nich dochodci prezili.
To, ze sa to stane tym, co sporili v kapitalistickom zapade, nieje az take cudne, lebo nasetrili relativne vela, za relativne malo /rokov/..
Horsie je, ze to, nasetrili komanci nam a z coho sa platili relativne vysoke odvody v statoch vychodneho bloku a zarobky boli relativne nizke, tak sa stoho budovalo cosi, co dnes uz vdaka privatizacii a a najma rozpredaja majetku statu, nieje. Neexistuje a existovat nebude. A to, co sa setrilo a odvadzalo po 89, uz tiez nieje, resp. je prezrane davno na generaciu dopredu.
Novy otrocu sa nerodia a novoprichodzi neoeuropania, sa chcu mnozit na plne davky, ale pracovat maju celkom problem.
Ani nie ze by nechceli, ale to, co je u nas povazovane za pracu, je vysoko zdanene a zodvodovane a z toho co ostane, si musia platit pracujuci strechu nad hlavou, energie, poplatky, poistenia a ine ficurky. Na najom vo vychodnej kolonii, ako je Slovakistan, ani nezarobia.
Pracou celkom isto nie.
A am je tiez potencialne riziko, ze prejedia viac, ako dokaze staroeuroska geronto-otrocka luza zarobit a odviest v daniach a poplatkoch tym, co prisli a chcu, bez toho ze by za to museli platit.
11. 10. 2017   bob
Prečo títo všetci ekonómovia rátajú s tým, že všetky dlhy budú splatené ?
Nie, nebudú. Jednoducho centrálne banky o nejaký čas vydané štátne dlhopisy odkúpia a pekne-krásne spália.
A bum, hotovo, a zrazu štátne dlhy zo dňa na deň poklesnú na prijateľnú úroveň a môže sa začať tlačiť peniaze odznova.
V neštandardnej dobe, keď sa na nás už každú chvíľu ide vrhnúť Rusko, sa prijímajú neštandardné opatrenia a nejaké účtovníctvo ide bokom. Dôležité je vyhrať vojnu o demokraciu.
11. 10. 2017   Szekeres
a odkial vezmu prostriedky na ten odkup?
11. 10. 2017   anonym
No predsa si vytlačia...
Čo myslíš, odkiaľ berie teraz ECB 80 miliárd euro mesačne na "stimuly", t.j. odkupy všelijakých dlhopisov. Jej bilancia za posledné 4 roky je už mínus 4 200 miliárd euro. A tá bilancia sa bez čarovného prútika nikdy nevyrovná. A ten prútik sa volá RESET.
12. 10. 2017   Szekeres
mam pocit, ze si protirecis. Ak by si ich "vytlacila", asi by nemala bilanciu - 4200 mld. Ak by si ich vytlacila, mala by bilanciu vyrovnanu....ci nie?
12. 10. 2017   bob
Neprotirečím si.
Je to veľmi jednoduché. Tých mínus 4,2 bilióna v bilancii znamená práve to, že centrálna banka "vytlačila" práve toľko nekrytých peňazí. Ale je to len imaginárna suma v počítači, ktorú môže veľmi jednoducho zresetovať, kedy si zmyslí (samozrejme celé účtovníctvo ide do hája), stačí len počkať na vhodnú príležitosť, vojnu, superkrízu atď.
Už sa čaká presne iba na to - preto je aj na spadnutie vojna z Ruskom, ktorého ešte aj za ten reset obvinia. Celé to napätie vo svete stúpa za účelom ospravedlnenia toho RESETU.
12. 10. 2017   URBAN
západ nikdy neviedol vojnu z rovnocenným súperom ako je RUSKO, to médiá psychologicky namotávajú verejnosť aby šírili strach a západnú totalitu na svojich obyvateľoch od druhej svetovej vojny len aby model vytvorený západom prežil. Čo sa týka dlhov bude záležať kto komu a za čo dlží, odpis dlhu a tvoj reštart je možný akurát u súkromných investorov , tým môžu odpísať dlh tak ako na Cypre či Grécku, no dlh ktorý vlastní napr. Čína nebude možné odpísať, nakolko by spôsobilo zrútenie západného modelu menového systému aj s dolárom na čele. Ak si myslíš , že reset prebehne tak lahko a bezproblémovo ako píšeš si hlupák. Aj po druhej svetovej vojne sa dlhy museli vyrovnať v určitých miestach. Pre západ vojna z Ruskom a Čínou je nezmysel to je len ich namotávka pre verejnosť aby vyvolali strach a demagógiu.
1/1