Názory čitateľov


Názory k článku:
Ďalšia finančná kríza je už za rohom, len nevieme za ktorým

13. 10. 2017   Omen
Ako vždy - kríza príde z Wall Street. Čiže z USA. To je dôležité, lebo ak autor priznáva, že frekvencia kríz sa zvyšuje od pádu Bretowoodskych dohôd - tak to treba korektne preložiť do Slovensčiny - odkedy Amíci pretiahli celému svetu predkožku cez hlavu. Lebo zo dňa na deň svojvoľne zrušili zlaté krytie dolára, čím vlastne všetkých sprosto podviedli a celý svet nehanebne okradli. Isteže na to mali dôvod - prostriedky nakeťasené vo WWII sa totiž minuli a bolo treba nejako financovať koloniálnu vojnu vo Vietname. Lenže už nebolo z čoho. A tak prišli bublinové doláre, ktoré fungujú dodnes a ktorých bublinovosť postupne prevzali všetky ostatné meny. Žiadna už dnes nie je krytá platinou, ako rubeľ volakedy. Rozdiel týchto bublinových mien a Bitcoinu je len v tom, že ich hodnota je navyše úmyslene ničená zámernou infláciou - čo je inštitucionálne okrádanie sporiteľov. A obe sú kryté len a výhradne dôverov ich držieľov, že im snáď raz niekto niečo za ne poskytne. Zatiaľ to funguje. Menou po kríze ovšem budú cigarety a zabité potkany. Lebo táto kríza už bude kríza suverénnych štátov, keďže centrálne banky sú v skutočnosti iba ich nástrojom.
11. 10. 2017   M.V.
Ak sa bude Európska únia aj naďalej správať ako sociálny ústav pre nepracujúcich negramotných vandrákov o nejakom stabilnejšom finančnom systéme nemôže byť ani reč. Od koho vo svete sa dá požičiavať na 100 ročné dlhopisy?
10. 10. 2017   anonym
Od roku 2008 sa každý deň rozpráva o finančnej kríze, ale vôbec to nepociťujem. Svet skôr prežíva krízu morálnych hodnôt.
10. 10. 2017   Lolo
Kriza je v preklade banksterskeho newspeaku, len zatva, alebo zber urody.
10. 10. 2017   anonym
Ale socky ako ty si ju zlizu, uz teraz zijes ako chudak a to ani kriza neni.
1/1