Názory čitateľov


Názory k článku:
Ak by sa Katalánsku podarilo vyhlásiť nezávislosť, v jeho stopách by mohli ísť aj ďalší

7. 10. 2017   M.V.
Túto cestu by teoreticky mohli nasledovať ďalší, ale kam pôjdu? Elity to nasmerujú k podvodu storočia k takzvanej re-privatizácii národného bohatstva? Horné najbohatšie vrstvy sveta sa rozšíria, ale ľuďom zostanú iba živé spomienky a o jedno pracovné miesto budú súťažiť aj piati, pustia im do krajiny prúd utečencov. O podvodné zmluvy s následnými arbitrážami nebude núdza, nech sa opýtajú na Slovensku. Vstúpia do NATO?
6. 10. 2017   BP
... a potom aj maďarský juh Slovenska by mal túto tendenciu, keďže na juhu operujú už teraz separatisti akýchsi deviatich žúp a podobní magori, rovnako v Rumunsku....
Rozbíjanie celistvosti štátov spôsobom ako to robí Katalánsko, ILEGÁLNE, a svojvoľne, samozvane, je cesta k občianským vojnám, min. na regionálnej úrovni k rozvratu.
7. 10. 2017   Ddd
Ale nieco ine je 7.5 mil ludi a nieco ine narodnostne mensiny. Tu sa jedna o cely narod. Tak isto Kurdi, tych je tolko milionov a nechcu im povolit samostatnost, radsej ich Turci zbombarduju a Iraq, Iran a Syria tiez nedovolia.
Ani my Slovaci sme neboli radi ked sme boli pod Rakuskom-Uhorskom, je sice pravda ze odvtedy nas zas deru nasi vlastni politici, ale to uz je zase nasa vina ze ich somarov volime a dovolime im si robit co chcu...
6. 10. 2017   demokracia
EU-krati sa tohto boja ako cert kriza. Boja sa demokracie - vlady ludu/rozhodovanie ludu.
Oni by radsej mali tkz. demokraciu -vladnut ludom.
Ale co sa cudujeme, ved EU sa tak odklonila od svojich korenov ze dnes je to uz len totalitarny rezim na cele s Junckerom a Tuskom a dalsimi bastardmi co sme my obytelia EU nevolili. EU potrebuje poriadnu reformu a ak nie tak pride jej koniec. Nechajte narodom pravo na sebaurcenie a aj tak mozu spolupracovat, obchodovat a prosperovat spolocne na EU principoch volneho obhodu.
Som zasadne proti EU policii a armade.
6. 10. 2017   URBAN
zaujímavé, ked západ podporoval rozbitie Soviet union cez referendá v jednotlivých krajinách soviet union, teraz zrazu v západe demokracia neplatí a preto cez referendá nechcú dovoliť rozpad západných totalitných štátov. Španielsko v roku 1492 spojili umelo šlachtické rody a obyvateľstva sa nik nepýtal, rovnako aj 1707 vznikla Británia kde sa tiež nik obyvateľstva nepýtal, Belgicko je umelý zlepenec na čele s umelo dosadeným králom. A kopu dalších prípadov v Nemecku či Taliansku. Ak západ hovorí o demokracii tak by mali vypočuť hlas ľudu a referendami dovoliť obyvateľom rozhodnúť v akom štáte chcú žiť. Inak je to totalita a nie demokracia. Aj rozbitie Československa sa udialo nedemokraticky bez toho aby sa občania vyjadrili , upiekli to politici ktorý chceli rozkradnúť majetok štátu bez toho aby im jedny či druhý do toho hovorili.
6. 10. 2017   Lolo
Velmi spravne pises, drahy Urban..
1/1