Názory čitateľov


Názory k článku:
Chýbajúca pôrodnosť: Problém starnutia populácie nemusí byť pre krajinu katastrofou

6. 10. 2017   anonym
ten kto to písal nech sa hodí niekolko krat o zem totalita je tu stále demokracia vzdialená morho
6. 10. 2017   Majko
2400: Každý si ten svoj fúrik bude tlačiť sám.
2401: Zákaz vlastniť osobný fúrik.
2402: Povinnosť tlačiť spoločný fúrik.
2403: Fúrik plný povinností si každý tlačí sám.
2404: Zákaz tlačenia prázdneho fúrika.
2405: Každý si ten svoj fúrik bude rozoberať sám.
2406: Zákaz vlastniť rozobraný fúrik.
2407: Povinnosť rozoberať spoločný fúrik.
2408: Právo zabudnúť na fúrik.
2409: Povinnosť zabudnúť na fúrik.
2410: Každý si ten svoj dejepis bude tlačiť sám.
6. 10. 2017   Vincent
Keď od nás odídu dospelé deti pracovať do zahraničia,dotujú zahraničných dôchodcov.To je výpadok
11. 10. 2017   sisa
Tisice slovenských opatrovateliek,ktor e pracuju v Rakusku dotuju rakusky dochodkovy system.Z tych tisiciek opatrovateliek nema Slovenska republika ani 1 euro.Ved je to viac nez chore.
6. 10. 2017   Jamin
nikto tam ale nedal dovod, ze porodnost by aj stupala ale podmienky na to bezne pracujuci ludia u nas nemaju. Kazde dieta prinasa pre rodinu na slovensku bezne pracujucu riziko financneho charakteru. Stat prispieva almuznu a nieje motivacia na vyssiu porodnost aby rodiny dokazali zabezpecit viac narodenych deti. tieto problemy nemaju ti ktori nepracuju, dostanu vsetky mozne bonusy ze sa im to oplati. Ked v pracujucej rodine jeden je zarobkovo cinny uz mu vyjde priemer kedy nema narok na ziadnu podporu okrem rodicovskeho prispevku, takze v konecnom dosledku su na tom horsie. Keby boli aspon predskolske zariadenia zdarma, pripadne oslobodenie od nemocenskych nakladov na deti do urciteho veku, urcite by to nebolo pre rodiny take narocne? len na tieto dve veci mesacne bezna rodina vynalozi skoro 50€ co je z materskeho prispevku 1/4 a na dalsie veci pre dieta sa minie zbytok. skratka v rodine chyba cela jedna mzda aby mohli fungovat slusne a nie z ruky do huby po zaplateni stravy a byvania ledva ostava na ine mimoriadne vydavky.
6. 10. 2017   Blind Man
V budúcnosti teda pôjde viac peňazí dôchodcom a menej na zbrane. všetko má svoje výhody aj nevýhody.
6. 10. 2017   M.V.
Modelovať vývoj populácie patrí k najťažším úloham pre veľký počet premenných, ale fakt z dnešného rána je, že vo svete sa rodí každú sekundu 4,31 dieťaťa, merané populačnými hodinami, výrazne prispieva subsaharská Afrika, ktorá by nás odfúkla do sveta skôr ako urobíme nový štátny rozpočet. Zaostalosť, negramotnosť, koránizmus sú hybné sily takého smerun vývoja.
6. 10. 2017   Lolo
Pekne sa to cita, ale bohuzial su krajiny aj inak konstituovane, ako Germania.
Problem maju krajiny, kde sa nielen ze rodi malo deti, ale ludia musia odchadzat za pracou.
Za pracou odchadzaju ale obvykle len otroci.
Ale potom su krajiny, od kial odchadzaju ludia za lepsim zivotom, bez ohladu na to, ci su vobec schopny pracovat v inej casti sveta.
A tieto entity, ked opustia krajiny africke a blizkeho vychodu, sice nebudu chybat niekde v pusti, alebo v domacich chudobnych krajinach, ale budu prirodzene zbytocny v krajinach, kde len budu poberat vyhody.
Spravia totiz chudobnejsich povodnych obyvatelov, ktori sa snimi musia na zaklade politickych rozhodnuti, podelit o svoj majetok.
Aj ked nie priamo, ale v podstate o svoje dochodky, zdravotne a socialne odvody.
Takze to, co Germani mozno nebudu ani pocitovat ako krivdu, sa moze stat velkym problemom vo vychodnych koloniach EU, kde mzdy su zlomkami miezd Germanskych a aj keby na nas drevo kalali, nedokazeme utiahnut HDP krajin, ako je Germania a Frantici.
NA rozdiel od kolonialnych krajin, ktore mali svoje kolonie a tazili produkty z kolonii a teraz sa im vracaju ich obyvatelia z prdele, po 50 rokoch hegemonie USA, ktore im kolonie prevzalo a dnes o ne nema zaujem, my sme ziadne kolonie nemali, naopak sme koloniou vzdy boli, niekedy protektoratom, niekedy dominiom, ale v podstate sme neokupovali ziaden dalsi narod.
A kazde nenarodene dieta, je vlastne dieta mrtve.
1/1