Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď rast zaostáva, stačí zhodiť zopár keynesiánskych bômb

8. 10. 2017   Lolo
Problemom Keynesa je nepochopenie zakladnej potreby kapitalistu.
Kapitalista a kapitalizmus, potrebuje imperia.
Imperia sa tvoria len vtedy, ak je na to priestor.
Ak na to priestor nieje, vznikne aj v krajine kapitalistu dominium, ktore je podriadene najbohatsim.
Najbohatsi potom ovladaju silu penazi otrokov, aj vo vlastnej krajine.
V niektorych koloniach, ktore su zotrocene, potom z uplnym kludom gentlemanov, nechavaju v pseudodemokracii vladnut aj kleptokratov, lebo nakoniec len zvysuju rychlost cerpania ludskych zdrojov.
Najhnusnejsie na celej imperialno-kapitali stickej strukture je, ze uplnu a absolutnu moc nemaju ani tak peniaze, ale vojensko industrialny sektor, ktory vdaka neuveritelnej sile a schopnosti zastrasovat a strasit hoci aj vlastnych ovcanov, ako aj ine krajiny, nevaha nikdy pouzit vlastnych ovcanov, ako maso do mlynceka.
V koloniach zasa najimaju lacnych zoldnierov, ktorym je jedno, po kom vystrelia, komu hrdlo podrezu, lebo su za to plateny.
Od doby nacistov, cez atomovu hegemoniu USA a bojom z komunistami, sa nic nezmenilo.
Komunisti zatvarali do gulagu zas doma a museli drzat krok z dobou.
Rast zaostava a zaostaval na oboch stranach.
Nebyt vydavkov na zbrojenie, by sme sice neskakali vyssie, ale aspon by sme nemuseli platit za vydavky "mierove" ktore nakoniec sluzia na vojnu.
A je jedno na ktorej strane ohrady sme.
8. 10. 2017   WannabeeP
Podnikatelia predovšetkým dvíhajú produktivitu práce. Ona neklesala ani v čase kríz. Oni to nechcú. Oni MUSIA. A tým si logicky kopú hrob, ako hovorí klasik vo svojom Zákone hodnoty.
Kapitalisti sa mylne domnievajú, že Umelá inteligencia, ktorej venujú tú najvyššiu pozornosť, im pomôže k výšinám. Opak je pravdou. UI urýchli ich zánik.
8. 10. 2017   stop-ttip. org
skoda ze je teoria postavena na zlych zakladoch - skutocnym cielom kapitalistov je zisk a nie lepsie sluzby alebo produkty. zisk je vacsi ked sa kvalitne suroviny nahradia smejdmy a kupujuci je presviedcany masivnymi investiciami do reklamy ze to horsie je vlastne lepsie, co je samozrejme loz. alebo sa podsuvaju polopravdy, zamlcia sa podstatne informacie. podobne v sluzbach. samozrejme su vynimky.
a na zlych zakladoch sa tazko postavi nieco dobre...
8. 10. 2017   Vlko
Preco keynesianskych??? Take obycajne uplne stacia ... Tak sa to robi odjakziva
8. 10. 2017   WannabeeP
Na ilustračnom obrázku nie je bomba ale mína. Možno to vystihuje obsah článku.
1/1