Názory čitateľov


Názory k článku:
Bohatší, než sme si mysleli: Peniaze v daňových rajoch účinne maskujú rozsah príjmovej nerovnosti

9. 10. 2017   working class hero
a nie je to dobre ?.. ved vraj z toho co bohati vykakaju sa najeme vsetci.. aj s 20% DPH..
1. 10. 2017   trader
10% HDP sveta je 12 000 miliard dolarov.
Vlady sveta by mohli uvalit na danove raje ekonomicke a politicke embargo a tak ich znicit,zaviest zakony ktore by postihovali najvyssimi trestami tych ktori maju majetky v danoych rajoch.Neurobia to lebo prave politici tam maju ukryte peniaze.
1. 10. 2017   Kritik
Daňové odvody občanov sú sústredené prostriedky, ktoré sa im majú v rôznych formách vrátiť. Ich zneužitie a rozkrádanie by sa malo trestať minimálnou sadzbou dvadsaťpäť rokov basy, nakoľko ide o prostriedky, ktorých deficit môže mať fatálne následky. Prostriedky ukladané v daňových rajoch predstavujú stratu pre spoločnosť,tým, ktorým bola dokázaná táto skutočnosť treba zhabať všetok majetok bez ohľadu na jeho prepisy a poslať ich do vyhnanstva. Bodka.
1. 10. 2017   ainemunys
Ak niekto napíše, že "chvalabohu, že to nikto nevie zrátať a zároveň, že vlastne treba sa tomu brániť", tak určite to po sebe "nečíta" !!!
Príjmová nerovnosť je produktom moci. Uzurpovanej moci, ktorá nemá naozaj nič spoločné s demokraciou.
Daňové raje nie sú ničím iným, iba podvodný nástroj uzurpátorov moci na uzurpovanie moci a absolútnej nedotknuteľnosti oligarchov.
Odpovedzte si na toto :
Všetci na svete budú milionári, nikto na svete nebude platiť žiadne dane, ako budú fungovať svetové spoločenstvá ? Ako vôbec bude fungovať ľudstvo ???
Sú daňové raje podvodom na ľudí, ktorí poctivou prácou tvoria skutočné hodnoty ?
... a uvedomte si, že od uvedomenie si správnych odpovedí a nielen na tieto otázky závisí ako bude väčšina ľudstva žiť a teda v skutočnosti budúcnosť ľudstva a tohoto sveta.
1. 10. 2017   tudle
Pekne si to napisal.. Danove raje si sama pre seba stvorila ta najvacsia cvarga.. Osobne silno pochybujem ze sa jedna len o 10 svetoveho majetku.. Nikde nikto si netrufne ani len naznacit rozvetvene klany typu Rothschild, Rockefeller, Oppenheimer.. Tieto stare rodinne klany zidovskeho vyznania nikam nezmizli ani neschudobneli.. Kazda generacia mala x-synov ktori stvorili banky v roznych krajinach sveta.. Preco nikto neodhaduje ich ultra-majetky.? Vsade sa zaoberaju len prepytujem tretotriednymi zlodejickami... a tu hlavnu cvargu zamerne nechcu menovat.. je to hanba na hlavu kazdeho z vas, pisalkovia..
1. 10. 2017   fero z BA
s oligarchami to nemá nič spoločné. Odmietam snahu akéhokoľvek politika, aby monitoroval môj život a informácie v prvom prípade zneužil proti mne. Toto hovoria skúsenosti z histórie
1. 10. 2017   einemunys
Dnes už klasický oligarcha sa premenil na "finančného oligarchu" , lebo by stratil pozíciu oligarchu, a táto skupina riadi pomocou svojich poskokov všetko, takže majú s tým spoločné "všetko".
Keďže politici sa do politiky bez peňazí nedostanú, tak sa cez rôznych poskokov - sponzorov stanú od nich závislí a teda len ďalšími poskokmi. Kto sa vzoprie je slušne povedané z politiky "odpojený".
Politik nikdy nikoho nemonitoruje sám, na to sú ďalší poskoci , s pomocou technológií a hlavne ich prepojení, o ktorom sa nejakému "ferovi z BA" ani nezdá a netuší, čo o ňom koluje v predajnej sieti informácií o jednotlivcoch (už len taká klub karta je pravidelne vyhodnocovaná, čo nakupujete, čo pijete, atď., a s týmito informáciami sa obchoduje tzv. tretím osobám). Politici "statočne" pripravujú zákonné cesty a keď sa inak nedá "diery v zákonoch", ktoré používajú ďalší poskoci oligarchie v prospech svojich chlebodárcov.
1. 10. 2017   Lolo
No napriklad v Slovakistane, to co pracne popisujes, sa vola spravne konstitucna kleptokracia.
Keby to bola oligokracia, bolo by to zle, ale snad menej.
V urcitom smere, vdaka Smeru dnes, je nastaveny vyssi stupen kleptokracie.
Je to socialna kleptokraticka stratifikacia.
Ako politolog amater na dochodku, viem aspon presne pomenovat to, co moderny otroci /motroci/ len tapu a nevedia to spravne pomenovat.
1. 10. 2017   fero z BA
chvalabohu, že to nikto nevie zrátať. Snahou každej vlády je zotročiť ovce a treba sa tomu brániť
1. 10. 2017   Lolo
Keby nebolo danoveho pekla, nebol by ani ziaden danovy raj.
Problem je, ze najchudobnejsi a najmenej zarabajuci, platia najvyssie dane, odvody i poplatky.
1. 10. 2017   riedl.lukas33@gmail.com
Naučte sa pracovať a zarábať s Bitcoin , vaše peniaze zostanú v bezpečí a máte možnosť ich zhodnotiť až 3 krát ročne - akonabitcoin.bl...
1. 10. 2017   lifeis@azet.sk
Ty sa nauč pracovat ty bulo!
1. 10. 2017   
:-) všetko v poriadku ? Nauč sa zarábať popri práci :-)
1/1