Názory čitateľov


Názory k článku:
Tretina slovenských domácností s nízkym príjmom je podľa Eurostatu preľudnená

25. 9. 2017   fero z BA
to je smerôácky socializmus rozmenený na drobné. V BA sú najväčším hitom 1 max.2 izbové byty. Králikárne sa rozrastajú
25. 9. 2017   Mardzi
To akoze priemerna Belgicka 4clenna rodina zije v 10 izbovej vile?
24. 9. 2017   bratislavčan
stredná trieda mizne. ostane len chudoba a na druhej strane politici a celebrity. už len hádať, dokedy chudobe vydrží trpezlivosť ...
24. 9. 2017   M.V.
Aká je rozloha panelákových 3 izbových bytov - asi72 m2 plus 2 m2 ako spoločné priestory. Taký 12 poschodový panelák je postavený na ploche menšej ako bežný rodinný dom a teda nejde len o izby, ale aj o úroveň bývania s problémami okolo ľahostajných podnájomníkov, ktorých ubytovali majitelia. V Bratislave tak môže byť aj viac ako 600 000 ľudí a celkovo horšia štatistika len sa to nepíše.
25. 9. 2017   fero z BA
ovce nesmú byť informované lebo by zistili, že v každej oblasti života je odstup od civilizovanej europy obrovský
24. 9. 2017   Lolo
No zatial sme na tom este celkom dobre.
Boli casy, ked byty boli velke, ale nie az tak velmi, ako by sa zdalo a v 4-5 izbovom byte byvali aj dve rodiny.
A to este prosim, napriek vsetkym pochybnostiam, mnohe byty mali jeden spolocny zachod na pavlaci a jednu spolocnu pracovnu na cely dom a dve vane pre vsetkych obyvatelov.
V kuchyni ak bol drez, tak sa don vylievali stanky, alebo hlava rodiny, proste ak bolo vonku zima, tak stala po stojacky don.
A neumreli sme.
Ak si spocitame kolko zachdov mame splachovacich na jedneho ovcana, alebo kolko verejnych zachodov, alebo verejnych kupelov, kde sa da osprchovat za nejaky drobak ma Blava, tak lahko pochopime, preco napriklad niektory ludia smrdia, ak nemaju domov.
A tym je dana cela kultura a spolocnenska kontinuita, ak hlavne mesto nema okrem hlavnej sťanice ine miesto pre ludi bez domova a neexistuje jedina verejna sprcha, alebo normalna toaleta, potom je uplne zbytocne riesit, kolko miestnosti ma k dispozicii nejaky ovcan.
Lebo rodiny sa zmenili na ekonomicky cinne domacnosti a tak ako su velmi ekonomicky cinne, maju svoje kralikarne na uver aj zariadene. Mlady ludia na viac ako jednoizbovy byt nemaju a najomne byty prakticky neexistuju zo statom regulovanym najmom.
Tieto byty budu az vtedy, ak sa sem prihrnu neoeuropania na pridel od EU. ale ak nevie blava postavat 550 bytov pre obyvatelov, ktory po restitucii nemaju na najom, tak hnedoeuropanov nezachrani ani bytova vystavba.
Ak u nas cikaju turisti na pamiatky a chodniky, tak pocet osob na jednu miestnost v bytovych jednotkach je len vtip.
1/1