Názory čitateľov


Názory k článku:
Len každé tretie maslo kúpené v obchodoch je slovenského pôvodu

16. 9. 2017   Lolo
Myslim si a je dovod aby sa zamysleli aj ostatny, co je to vlastne "sebestacnost".
Sebestačnosť môže byť:
schopnosť organizmu (najmä človeka) uspokojovať svoje základné životné potreby..
A od tohoto sa odvija to, co nikt nechce chapat.
Ze bud budeme mat vsetkeho dostatok, za ceny ktore budeme akceptovat, alebo zarobime tolko, ze nam to bude jedno, alebo mat budeme len vtedy, ked to bude na pulte, alebo to dostaneme z pod pultu, za cenu ktoru akceptujeme, aj ked nezarobime a budeme cucat v ohrade za ostnatym drotom z Ruskymi okupacnymi vojskami a statom EsTeBakov za prdelou, bonzovat sa navzajom.
Proste sebestacnost v globalnom svete znamena, ze bud na to mame, alebo nemame.
To ci nejaky byrokrat sa rozhodne serkat do kvotacie mlieka, alebo pre embargo z Ruskom, znamena len a len tolko, ze proste v urcitej chvili, bude vsetko ani nie drahe, ale bude cena napriklad masla, tak liberalna, ako je nenazranost retazca od vemena kravskeho, az do ust otroka.
Sebestacnost je totiz len pre vyraz toho, ako si dokazeme zabezpecit zivotne potreby.
Nezamienajte si sebestacnost z Autarkiou!
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Sebest a%C4%8Dnos%C5%A5
16. 9. 2017   anonym
nesporne načo nám bude tretie nepotrebujeme ani jedno pametám si slová mi nemusíme hospodáriť však lacnejšie dovezieme výroba je u nás drachšia ako v zahraničí čo znamená prečo sa to stalo muselo k tomuto dôsť zahraničie produkovalo a prebitkami zasobovali nás následne čím likvidovali produktivitu v slovakistane následný pád chovu dojnic je taký obrovský čo má za následok súčasný stav záver ekonomika eu je chaoticka je to biznis nie istota budúcnosť národov čo sa plne preukázalo nesporne to nie je len v tomto odvetvý ale celkovo v každom štáte eu morho slovač kde je naša samostatnosť treba súdiť zradcou a slubotechny ktoré to spôsobily hofg
16. 9. 2017   lobis
tak tak ..ešte nejake stromy mame nechame sa na nich hompalta zadarmo ...zopdpovednych parazitov...
16. 9. 2017   lobis
lepšie by bolo...hompalat...a zodpovednych...
16. 9. 2017   fero z BA
a v čom je problém? nerozumiem,za socializmu boli v obchodoch len slovenské, akurát si ho nekúpil vždy. takže dôležité je, aby stále bolo a bolo kvalitné. a vôbec nemusí byť slovenské
16. 9. 2017   M-V-
Všetci vieme, že je slovenské poľnohospodárstvo zruinované a že generácia bezzemkov už k nemu vzťah nemá. Okolo masla sa rozpútala obchodnícka hystéria, zajtra to budú burské oriešky a pozajtra datle. Kampaň okolo vanilky z Madagaskaru akosi tiež nezabrala.
1/1