Názory čitateľov


Názory k článku:
Hrozí Slovensku realitná bublina?

19. 9. 2017   anonym
Dobré ráno stará mama. Zobudili sme sa o pol roka neskôr!
19. 9. 2017   Lolo
V Slovakistane realitna bublina nehrozi, lebo v realitnej bubline zijeme.
Problemy nemaju ti, co si kupuju byty zo spekulativnych dovodov, ale problem je v tom, ze castokrat postavene nove objekty, obyvaju chudaci, ktory musia zaplatit za spolocne priestory, vytahy, udrzbu a celkovo naklady na neobyvane byty, za realitky a spekulantov.
Dalsi problem, ktory je, ze byty, ktore su schopny prenajat otroci, su najomne tak nevyhodne, ze sa stavaju len ubytovnami po 6-8 ks motrokov, ktory sa skladaju na najom, ale byvaju horsie ako na slobodarke a bytove jednotky z takymito obyvatelmi, su len predrazene kasarne.
Dalsi a to je najvatsi problem, ze sa ludia nerodia, ale umieraju. Masove stahovanie do miest, sice zvysuje naroky na bytovu vystavbu v oblasti otrokarni, ako je TT, NR, ZA, alebo BA, ale v buducnosti to bude len opustena skladka hypotekarneho otroctva.
Take sidliska a bytovu opustenu vystavbu mame po celej kolonii, pri kazdom druzstve, alebo fabrike boli podobne bytove jednotky, avsak v priestore casu boli opustene a nastahovali sa tam po case hnedoslovakistanci.
Kto sa nastahuje do prazdnych bytov za 10, alebo 20 rokov, si radsej nechcem ani predstavit.
19. 9. 2017   pozemstan
Hlavne v Bratislave kazdy rozmysla, ze jeden byt pre seba dalsi na kseft. Uz teraz ma kopu ludi problem prenajat byt za cenu co chce ludia si maju z coho vyberat. Hrozi ze kopu ludi bude platit 2 hypo a este aj energie za dva byty ked nebudu mat stabilnych podnajomnikov, potom sa toho budu vsetci rychlo zbavovat alebo im to poberu banky a ceny pojdu dole.
19. 9. 2017   dig
To je super nie. Pockame. :)
19. 9. 2017   etpozemstan
Realitná bublina tu je, ale nie tak, ako sa preferuje. V Bratislave je kopec novopostavených bytov bez toho, aby sa predali a stavajú sa stovky ďalších. A čo sa týka bánk, tie do žiadneho rizika nejdú. Banka si nechá pekne svoj úver okrem poistenia aj dobre preplatiť, pričom aj samotný byt je záručnou istinou maximálne len do výšky 80%. A nie je nič výnimočné, ak banka ktorá ponúka vo svojom portfóliu byty, tieto byty nielen financovala, pričom investor kúpil a banke založil pozemok...
19. 9. 2017   nadvodník
Hlúposti. V bankách je predsa kvantum hyper odborníkov na to, aby dobre zhodnotili komu dať úver a komu nie. Majú enormné množstvo najaktuálnejších ekonomických informácií a berú nie malé platy za to, aby už dlho vopred vedeli čo a ako bude. Asi tak.
19. 9. 2017   jaro
Dufam ze to bolo myslene ironicky. Oni to sice niekedy vedia resp. skor tusia , ale tlak akcionarov na vyssie zisky je vacsinou silnejsi.
19. 9. 2017   dig
Presne tak to bolo aj v roku 2008 niektory uz davno vedeli co sa deje.
1/1