Názory čitateľov


Názory k článku:
Nebuďte ovce: 5 najhorších odporúčaní pre vaše peniaze

17. 9. 2017   BaluZ
K bodu 2: to, ze "47 percent mladých ľudí vo veku od 18 do 34 rokov priznalo", neznamena, ze ich spravanie je aj spravne ... spravat sa podla nich je skor stadovite. Napr. mladi ludia odsuvaju zakladanie rodiny. A prave zalozenie rodiny suvisi so zodpovednostou a hladanim stability. A zeby prave byvanie v podnajme s rodinou bolo stabilne? Mozno aj preto ti starsi maju iny nazor ... a aj realnu skusenost. A uplne nechapem rade: "prenajímať to, čo vlastníte, a pokúsite sa vlastniť to, čo si prenajímate". ... ak nemam investovat do nehnutelnosti, ako ich mozem vlastnit a prenajimat?
K bodu 4: Radu, ze vsetko vrazit do jedneho obchodu som este od ziadneho seriozneho investora nepocul! Diverzifikacia neznamena len to, ze ti ju predpise/preda bankar. Ide o rozlozenie investicie/rizika do viacerych obchodov. Pocas zivota je uplne bezne, ze clovek sa pomyli. Skusenost je o robeni chyb a o pouceni sa. Nedokazem si predstavit, ze pridem o vsetko, pretoze som zle odhadol jeden obchod, do ktoreho som dal vsetko.
Je nebezpecne riadit sa nejakymi 5 zarucenymi radami akehosi motivatora (pri vsetkej ucte k p. Cardonemu). Zodpovednost za svoje rady uz asi neprebera, ta je na vas!
15. 9. 2017   Blind Man
Nie som taký sprostý, aby som dával svoje ťažko zarobené peniaze do ruky nejakého kokainového feťáka.
15. 9. 2017   Nabuchodonozor
Volil si kýšku? Tak si ovca,bez rozdielu bohatosti
15. 9. 2017   Nabuhocdonozor
volil si Kotlebu, tak si oberkeket
16. 9. 2017   apoliticky
oberkeket si ty !...ktoreho lahko zmanipuluju zapredanecki politici recickami a hlavne media ako TV HNOJ a TV Narkoza...takym ako si ty zlovece niet pomoci keket...ja som volil LSNS Kotlebu a aj volit budem !...jedina nadej pre Slovensko !...Ludia zobudte sa uz preboha !...volenim tych istych prasiat 25 rokov ktori len menia stranicke tricka sa NIC NEZMENI ! Dost bolo takzvanych standardnych politikov co nas 27 rokov klamali, zradzali a okradali !
15. 9. 2017   babika
nečítajte a nesprávajte sa podľa takýchto odporúčaní a zaručených "dobrých rád, nesprávajte sa stádovito,
v tomto článku platí iba jedno, rozmýšľajte, rozmýšľajte, rozmýšľajte ....
15. 9. 2017   milano
Mladí by radšej cestovali ako dali peniaze na vlastné bývanie a ceny nehnuteľností stále rastú.Ja by som tiež radšej cestoval, no tu veľa ľudí nemá peniaze ani na cestovanie, lebo to nie je lacné. A keď peniaze pomíňajú za mlada, kto sa im postará o bývanie na staré kolená? Starobince sú drahé a musí sa čakať do poradia, alebo mať protekciu. Ošetrovateľky majú minimálnu mzdu a niektoré sa hnusne správajú, najmä k tým najslabším. A nároky bánk na získanie hypotéky stále rastu a budú sa sprísňovať, úroky zvyšovať, už s tým v bankách rátajú.Takže kto sa nepostará o svoje bývanie za mlada, rozhajdáka svoje peniaze, na staré kolená len veľmi ťažko získa vlastné bývanie a bude potom ľutovať.
15. 9. 2017   Murskolav
Počúvať rady tých, ktorí na vás zarábajú ? Nedajte sa vysmiať. To je práve tá stádovitosť oviec. Skôr treba počúvať rady starých ľudí. Niečo si tu odžili a načerpali múdrosť.
15. 9. 2017   babika
tí múdrejší už pomreli, a ani sme ich nepočúvali, žiaľ...
15. 9. 2017   DusanBuran

Stádovitý tip číslo 2: Musíš mať vlastné bývanie
s tymto ensuhlasim. kupil som si byt a platim len 130eur za fond a energie + EE ale to nepocitam. za 7 rokov co ho mam, som usetril cca 30 tisic co by som zaplatil niekomu kto by ho vlastnil. priemerna cena bytu bola 75 tisic. SP500 by mi mozno tolko zarobil, no nieslo by to daleko vyssie riziko.
okrem toho, logika nepusti - ak stadu radime, aby byty nekupovali, tak kto ich bude vlastnit? to bude drzat nevyhodnu poziciu majitela nehnutelnosti ? to ten relativne bohaty clovek je taky blby, ze drzi nevyhodnu investiciu? pride mi to farizejske a nelogicke. prosim o vysvetlenie :)
Ale priznam sa, tejto vete "Oveľa lepšie bude, ak začnete prenajímať to, čo vlastníte, a pokúsite sa vlastniť to, čo si prenajímate." nie tak celkom rozumiem :)
Inak paradny clanok, dobrym stylom a sposobom napisany (resp dobre prelozene do nasej slovencinty, posielam pochvalu) . Smial som sa jan tie 5, ale v dobrom - je blbe si mysliet, ze KAZDY bude mat VS, tak KAZDY bude zarabt viac - vascina ma viac ako priemer - to vo mne evokuje tato rada, co je logicky, nemozne :D kazdy bude milionar, nikto nemusi pracovat, lebo kazdy bude drzat akcie, hura... vzdy tu bude niekto kto sa malepsie NA UKOR toho druheho. fyzika.
15. 9. 2017   DusanBuran
Ale mozno je kupa bytu domu INDE vo svete (USA, EU) znacne nevyhodnejsia, tazko povedat, ale stale by som nechapal, kto potom drzi tu takzvanu nevyhodu investiciu.
15. 9. 2017   anonym
Tú "nevýhodnú investíciu" držia tí, ktorí presviedčajú stádo o jej nevýhodnosti.
22. 9. 2017   zbp
INVESTOR V OBLASTI NEHNUTELNOSTI odporuca zit v prenajme. Urcite na vlastnictve tych nehnutelnosti preraba :)
Keby som mal nehnutelnost (napr. bytovku), tiez by som bol radsej, ak by mi ludia platili 500-600€ za prenajom, lebo postavenu bytovku splatim napr. za 10 rokov a zvysny cas budem na najmonikoch pekne ryzovat. Dusan, presne ako pises, ked mas byt, platis menej za najom (ked je tvoj) - ked ho mas na hypoteku tak ako ja, platis cca rovnako ako keby si ho mal prenajaty. Z toho mi vyplyva, ze prenajom a hypoteka su sice v rovnakej sume, akurat s jednym rozdielom. Ze po 30 rokoch platenia hypoteky cloveku byt zostane, zatial co po 30 rokoch prenajmu stale nebude mat nic. Mozno ani tie zazitky z cestovania ak pracuje len na najom a stravu.
1/1