Názory čitateľov


Názory k článku:
Tak toto nie! Mladý pár radí, ako ušetriť aj keď ste sa dostali do neskutočného dlhu

14. 9. 2017   Enriko
No pekna hlupost... Kupit len to co momentalne potrebujete. Ja osobne setrim presne naopak. Kupim trojbalenie zubnej pasty ked je v kacii - nie az ked poslednu miniem, teda ked ju nevyhnitne potrebujem. A tak je to so vsetkym. Potraviny do mrazaka, drogeria atd. To preda neznamena ze si budem cistit zuby castejsie alebo castejsie prat - ked mam doma trojbalenie zubnej pasty, alebo 2 pracie prasky... Nehovoriac o Tom ze dnes v dobe internetu je velmi lahke dopatrat sa najnizsej ceny za cokolvek co potrebujete kupit - elektronika, domace spotrebice, atd... Tam sa da naozaj usetrit velmi vela penazi.
12. 9. 2017   juribald
keby ste videli nákupné vozíky, byty a plné skrine tých, čo nariekajú že nevyžijú z príjmu a preto si musia požičiavať, tak by ste ináč hovorili. Čím väčší chudák na príjme, tým väčší snob pred kolegami a kamarátkami, tým viac nakupuje zbytočnosti a drahé veci, hoci rovnako by mu poslúžili aj bežné tovary - veď obe sa pokazia rovnako rýchlo. Takýto našinec si nikdy neuvedomí, že keď nevychádza z neustáleho splácania dlhov, tak všetko čo kúpi na dlh ho miesto 1000 eur stojí 1600 eur.
13. 9. 2017   Okolosediaci
SPRÁVNE!
12. 9. 2017   Kritik
Ten dementný článok ani nečítajte.
Všetok majetok prepíšte na rodinných príslušníkov, aby vám nič nezostalo, pretože kde nič nie je, tam ani čert neberie. Je to osvedčená cigánska taktika.
12. 9. 2017   BINGO
autor je magor,chce radit a nevie co trepe!!!
12. 9. 2017   dig
By ma zaujimalo ked zijem od vyplaty do vyplaty ako s tym s tym suvisia kreditky, ved ked nemate prachy nikto vam ich v banke neda.
12. 9. 2017   M.V.
Vo finančnom prehľade som nenašiel výdavky na bývanie, oblečenie a dopravu do zamestnania a to napovie veľa. Nejde ani tak o jednorázové úlety, ale o opakujúce sa platby aj za menšie zbytočnosti ako napríklad cigarety a alkohol.
12. 9. 2017   Szekeres
pre fajciara cigarety nie su zbytocnost.
Pre bezdomovca alkohol nie je zbytocnost.
Pre cloveka v hlbokej depresii, spravidla neliecenej, ani cigarety ani alkohol nie su zbytocnostou.
12. 9. 2017   M.V.
Možno z ich úrovne vedomia to nie sú zbytočnosti, ale protialkoholické liečebne rastú, nároky na transplantáciu pečene existujú tiež a rakovina v dýchacích cestách tiež spestrí život.
12. 9. 2017   Szekeres
ale ja som nemal v umysle rozputat debatu o skodlivosti...Chcel som iba: daj nezamestnanemu pracu (ak mu nedas pracu, nezatazuj ho poplatkami danami a odvodmi za nieco co aj tak nemuoze uzivat...daj mu dychat), daj bezdomovcovi strechu (moznost postavit si strechu), zbav depresivneho duovodov na depresie..a potom sa muozes vyjadrovat kriticky ku zlozeniu jeho spotrebneho balika
13. 9. 2017   M.V.
Mne nejde o bezdomovcov, naopak v zornom poli článku sú ľudia, ktorí chceli mať všetko rýchlo a hneď preto im vznikli finančné problémy. O spotrebnom koši bezdomovcov len niečo tuším a žiadne vyjadrenie som k nim nedal.
13. 9. 2017   Szekeres
tak potom ano. ja osobne sa pohybujem skuor v komunite, kde dostal do existencnych problemov ludi stat a platna amoralna legislativa. Hoci, tito nic chybneho v zivote neurobili. Ze existuje aj druha komunita, zadllzeni ludia zijuci z socialnych davok a privyrabajuca si nacierno a navonok zijuca na vysokej nohe...iba nieco tusim.
13. 9. 2017   Okolosediaci
Presne to je podstata ... nikto (teda ani rodičia) ich nenaučil, že žiť môžu iba z toľkých peňazí, koľko ich zarobia ... a lákadlo úveru vidia v kdejakej reklame, lenže už nečítajú tie drobné písmená dole ktoré hovoria, že "požičaj si 15000 za nízky úrok (a ten sa platí ROČNE, NIE CELKOVO a JEDNORAZOVO!!!) ale v skutočnosti nám vrátiš 22000".
12. 9. 2017   Lolo
Vo vychodnej kolonii EU, ako je napriklad Slovakistan, je mi zahadou, ako je mozne, ze otrokom bankstri davaju vobec kreditne karty.
Keby ste zili v Germanii, tak aj dvojnasobok minimalnej mzdy, vam nezabepeci, ze vam bankster schvali kreditnu kartu. O nejaku hypoteku, alebo spotrebny uver, je uplne zbytocne ziadat. len bonitny klienti z dlhodobym stabilnym prijmom, dostanu kreditku.
Vsetko ostatne, je len na dbetnych kartach, ziadne precerpanie a ziaden kontokorent.
Pre co asi?
Lebo ziadne peniaze by z bas nedostal exekutor, ak by vas prijem na hranici zivotneho minima, ziadne strhavanie z dochodku. Dokonca zodpovedneho by cinili aj zamestnanca v banke, za spoluucast na podvode uverovom.
12. 9. 2017   dig
Presne tak LOLO tiez mam rovnaky nazor. tak isto aj uvery bezucelove sa poskytuju tym co maju x nasobok toho uveru ale to uz mi hlava nebere ze naco s tym potom bankstri otravuju.
12. 9. 2017   xXx
Rady na n nezaplatenie. Väčšina rodín na SK nemá čistý ročný príjem > 30000, keby žili aj z trávy a korienkov tak takú sumu nedajú dokopy. Nepomôže iám ani to, že si v Kauflande odpustia sladké miňonky mlieko v akcii.
12. 9. 2017   deg
No tak, nezartuj prosim, vacsina rodin na SK nema ani > 20000.
13. 9. 2017   Okolosediaci
ani ty nežartuj ... priemerný rodinný príjem je <12000
1/1